Återbesök och mer besök

Hade ju mamma här på besök idag, hon hade bakat frallor till oss istället för att köpa blommor, mycket klokt, våra blommor blir ändå bara uppätna och utspydda av katterna..

Tog entimmes promenad med Liam idag, han sov hela promisen igenom!

Återbesöket på BB gick bra, gulheten har gått ner lite men vi fick en ny tid på måndag, blodprovet dom tog idag gick mkt bätre än igår, han grät inget alls..duktig pojke!

På kvällen kom Henke, Pernilla och Leah förbi oss...trevligt med besök.

Fem timmar

wohoo..har sovit hela fem timmar denna natt, först tre och sen ammat två, därefter fick yjag tterligare två timmars sömn men vaknade av mig själv, det var skumt. Gick upp sen och tog en dusch så fick mina killar ligga och mysa lite till. Sen kom vi ner och jag skulle amma, då frågade K ifall jag ville kolla på nåt speciellt på tvn, hallåå, jag vet absolut inte vad som kommer på tv vid niotiden på en lördag..hehehe! Har nog aldrig varit uppe självmant vid den här tiden.

Nu ska nån visst matas igen, sen ska vi ut och promenera i det härliga soliga vädret och möta mamma på vägen oxå.

Senare är det blodprov igen..usch!

Första och andra dagen hemma

Igår kom vi då hem från BB, smärtan under förlossninge och allt det där är som bortglömt, visst, det kändes, riktigt mycket vissa stunder, men lilla knyttet här hemma e så underbar så det är knappast nåt man tänker på.
Dom på BB sa att nu uner några dagar kommer vi ha det tufft eftersom man får amma mest hela tiden, tänkte att okej, bra att veta men det kan ju inte vara HELA tiden ändå..hum, så fel jag hade! Det var verkligen HEEEEELA tiden.. så gårdagen satt jag mest i soffan, gick på toa en snabbis och hann ta en dusch oxå, men det var nästan så det inte hade hunnits med, han e iaf väldigt lugn, gnyr litegrann när han är hungrig men aldrig att han har gråtit sådär hysteriskt mycket..inte än iaf! På natten fick jag sova hela två timmar i sträck..rekord! Det kanske blir bättre om ett tag, det är bara att vänja sig snällt, tur att Kai kan sova bra, han ska ju snart börja jobba igen så då e det bäst att han är utvilad.

Idag har det varit lite lättare med amningen, han har inte suttit klistrad vid brösten hela dagen, men jag ammar ju så fort han vill. Han sover ungefär en timme åt gången, får se om han sover likadant under natten. Nu är Kai så duktig så han har gått upp med honom och ska tvätta honom och byta blöja, skönt med en kille som tar sitt ansvar..hihihi!

Natti natti!

STOOOOOORA TUTTAR

wow, det får man verkligen... helt sjuuuukt...jag tror nog inte jag vill göra en bröstförstoring... dom väger ju multum!!!

Återbesöket

Idag hade vi återbesök på BB, tog med våran nya fina barnvagn, den är riktigt läcker faktiskt och lättkörd.
Dom vägde honom, han har gått ner lite i vikt vilket dom alltid gör i början, igår när han vägdes låg vikten på 3160 g och idag låg vikten på 3155 g.
Sen skulle det tas PKU-prov och blodprov eftersom han fortfarande är lite gul. Hon stack honom i handen och det var INTE ROLIGT! Han grät och var helt tröstlös så hon var tvungen att sticka en gång till i andra handen. Provsvaren skulle ta 1-2 timmar så vi fick åka iväg, åkte till Kais päron en sväng. Sen ringde dom och sa att blodprovet såg helt okej ut, så vi behövde inte läggas in på ljusbehandling, men imorgon ska vi in på ännu ett blodprov för att kolla om hans värden går ner. Annars lägger dom in oss i tolv timmar för att han ska få ligga under nåt ljus. Det tar bort den där gulheten, skönt att det iaf inte är något farligt om man behandlar i tid, dessutom låter ju inte ljusbehandling som någon obehaglig sak direkt.

Tiden på BB

Dag 1 (Tisdag 24/2)

Vi fick ett familjerum, så himla skönt, jag hatar ju sjukhus så det var skönt att Kai var med under hela tiden.
De sa till oss att första dygnet brukar bebisar sova hela tiden...ååhh, så skönt, då ska vi verkligen passa på att sova för sen är det slut med det, haha, vilket skämt, ingen hade berättat för våran bebis att man ska sova hela tiden, han låg vaken och myste mellan oss. Fast med det adrenalinpåslaget man hade i kroppen gick det ändå inte att sova, dessutom ville vi bara ligga och titta på honom...

BM kom in och kollade om livmodern hade dragit ihop sig, det hade den gjort jättebra, skönt. Jag hade ont eftersom bedövningen dom satte för att sy hade släppt, fick värktabletter till natten och kunde sova fem timmar på raken, sen var det amma som gällde. 

Våra föräldrar kom och besökte oss denna dag. Kul med besök.

Dag 2 (onsdag 25/2)

BM som kom på morgonen tyckte att vi var så hemskt tysta av oss, undrar om alla plingar på den röda knappen hela tiden. Jag ringer på klockan om jag verkligen behöver hjälp med nåt eller fråga nåt, annars vill man ju ligga där och klara sig själv. Det verkar som dom inte riktigt hade skrivit upp allt i journalerna, dessutom blandade dom ihop oss med några andra flera ggr. Kai stog vid dörröppningen en gång precis när en BM kom in efter att precis ha gått, så frågar hon helt plötsligt honom "har hon kissat"... jag tänkte att ursäkta, men jag ligger ju här och kan svara på det själv.. dessutom vet dom att kissandet kommit igång bra så det var ju skumt, nee, då menade hon bebben, men nån annans bebbe..gaah. En annan gång kom dom in och gnällde för att bebben låg i bara blöja just då och eftersom han var vaken skulle han minsann ammas, men hallåå, vi hade precis bytt på honom, jag kan ju inte amma honom när han ligger på skötbordet, nej, usch, den BM var inte rolig. Inte så konstigt kanske att man bara ringer om man verkligen behöver. Sen fanns det en BM som var en sån babbelmaja så hon berättade massa egna grejer, t.ex. att rummen var så varma och om vi inte skulle vädra skulle hon inte klara av att komma in till oss eftersom hon har haft problem med lungorna i tio år..hahaha, men e det vårt problem? Kanske nåt hon borde ta upp med sin arbetsgivare!

Denna dag träffade vi barnläkaren, allt var bra förutom att dom hörde ett litet blåsljud, det var iofs normalt så det skulle kollas upp dagen efter igen, bara för att se att det inte var nåt.

Denna dag gick mest åt till att amma, nu skulle han ha mat hela tiden, knappt så jag hann duscha eller gå på toa innan det var dags igen. Under natten sov jag inte många timmar.

Idag var Maria på besök, trevligt.


Dag 3 (torsdag 26/2)



Bm kom in och kollade på killen, han var lite gul, även detta är normalt tydligen.

Jag hade ont i bristningen eller rättare sagt var det stygnen som dom hade klippt konstigt, eller lämnat för långa, så jag fick citodon med mig hem, hoppas det hjälper.

Barnläkaren kollade blåsljudet, inget kvar av den, jes, så skönt.. sen testades hans hörsel, alldeles perfekt, hon som tog testet sa att han hör jättebra, sen om han lyssnar är en annan femma.. jag la till "sen är han ju även kille"... hihihi!

Vi fick åka hem och fick återbesökstid dan efter.


Efter förlossningen

Fick upp lillkillen på bröstet och där låg han, blodig, geggig och alldeles underbar. Det sötaste jag sett, nånsin, fast så säger ju alla mammor om sina egna barn. Under tiden dom skulle sy fick Kai hålla honom eftersom dom tyckte att jag åtminstone kunde ta lite lustgas då.. det var på tiden!

Sen tog BM mitt blodtryck och det var rätt högt, hon skulle gå med mig på toan så jag satte mig upp och sen skulle ställa mig, huu, vad det snurrade.. blundade men det fick man ju inte göra, då blev det värre, bara att lägga sig ner igen och göra ett nytt försök efter ett tag. In på toan och skulle sätta mig, började snurra igen så det var ju bara att gå tillbaks på rummet och lägga sig på britsen och vila. Blodtrycket gick iaf ner, bra bra. Dom fick tappa mig  på urin eftersom det snurrade så.

De mätte och vägde lillkillen, 50 cm och 3350 g, alldeles perfekt, han var inte ett dugg för liten. Sedan ammade han, kissade och bajsade redan.. duktig kille.

Sen så fick vi åka upp till BB med vårat lilla mirakel, äntligen.


Min förlossningsberättelse (the real story, inget för de svaga)

Förlossningen startade ju då ungefär vid 17-tiden på måndagen. Slemproppen gick och jag började få värkar, först några med en halvtimmes mellanrum, sedan med en kvarts mellanrum och sen höll dom på med sex minuters mellanrum från åtta på kvällen och hur länge som helst, det kändes så iaf. Gick ut och gick en sväng, det kanske kunde hjälpa, efter promenaden kom det tre värkar med fyra minuters mellanrum, jee, tänkte jag, nu snart får vi åka in till förlossningen. Ringde dit och kollade med dom, men så började värkarna återigen vara med sex minuters mellanrum, åååhh, vad e det här, falskt alarm?

Vid elvatiden tänkte jag att jag går väl och lägger mig då eftersom inget kommer hända inatt. Tog några värktabletter för att kunna somna men det gick inte alls. Låg med värkarna och kollade på klockan, elva, tolv, ett, två... suck!!! Vid 3-tiden började värkarna göra riktigt ont, ringde till förlossningen och då hade jag även börjat må riktigt illa samt att det kom klumpar med blod. Hon tyckte att jag skulle ta ett bad eller duscha varmt, det brukar hjälpa. Sagt och gjort..satt i badet i omgångar, duschade även men inget hjälpte.  Sen spydde jag och ringde igen, vänta hemma bara sa dom.

Värkarna gjorde så ont så jag kunde inte sitta, ligga, gå eller göra nånting, har alltid trott att jag e en riktig tuffing och tål smärta bra men nej, helt plötsligt var allt katastrof. Tyckte hela tiden att jag var så toanödig också men fick inte ut nåt. Sprang, nåja, försökte gå på toa flera ggr men inget funkade... Ringde igen och sa att det nu trycker på där bak och fram och överallt, vänta hemma till värkarna kommer med 3 minuters mellanrum sa hon. Jag sa att det gör fruktansvärt ont, jag klarar snart inte av det längre. Då tyckte hon att om det blev ännu värre kunde jag kanske få åka in för att hämta några smärtstillande från dom, då skulle jag ringa om jag behövde, jaha..bara att ligga och åma sig då. Pallade med det ett tag men sen började jag skrika av smärta och sa till Kai att ringa förlossningen och säga att nu kommer vi, oavsett om vi får eller inte.

Satt på toa och det blödde ännu mer, sen gick vattnet samtidigt, och det tryckte på så hårt så jag nästan svimmade av smärtan, K var i telefon samtidigt som han försökte hämta saker till mig eftersom dom sa att han snabbt måste packa in mig i bilen och komma. Dessutom sa hon på förlossningen att vattnet antagligen gick och det blödde så mycket eftersom värkarna bara höll på hur länge som helst stadigt med sex minuters mellanrum utan att bli intensivare. Ja, men konstigt då att vi inte fick åka in tidigare??

Kai letade efter kläder till mig och hittade såklart det jag hade tänkt ha på mig men just då ville jag absolut inte ha dom sakerna. Typiskt.. Sa till K att han får starta bilen, jag ska bara prova att gå på toa än gång till. När jag satt där kom jag på att jag hade läst nånstans att när det känns som det trycker på där bak så e bebisen riktigt nära, ojojoj..där satt jag på toa hemma och höll på att krysta ut honom, hjälp...

Tänkte oxå på att miljoner kvinnor har gjort det här och klarat av dessa förvärkar, hur kan inte jag göra det.. utan att veta själv och fatta det så hade jag ju gått med krystvärkar här hemma, inte konstigt att det gjorde så fruktansvärt ont då..
Gick snabbt upp från toasitsen och satte på skor på fötterna, inte ens det gick särskilt bra, snabbt in o la mig i baksätet och iväg, resan till förlossningen påbörjades vid 4.50 och vi kom fram 5.00. Det kändes som det tog hundra år, men Kai körde tydligen rätt fort... smärtan var så hemsk och jag krystade i bilen igen, det gick ju inte att hålla emot.... två omgångar krystvärkar hanna jag med på vägen. 

En undersköterska öppnade dörren och frågade om hon skulle ta och bära min väska ifall den var tung, nee, svarade jag, måste bara gå på toa snabbt, det trycker på sååååå mkt nu. In på intagningsrummet och snabbt in på toan, det blödde ännu mycket mer, jag sa det till henne och när jag skulle torka mig kände jag BARNETS HUVUD, shit..., sa det till henne och hon sa att jag snabbt måste komma från toan, jag fick INTE sitta. La mig på britsen och hon körde snabbt iväg med mig och ropade på en barnmorska, Kai åkte och parkerade bilen och han hade inte hunnit komma ännu. Tänk om han inte hinner fram i tid??

Dom tog in mig på ett rum och samtidigt kom Kai, huh, tur det.. Jag blev inskriven 5.10. Hann aldrig få några smärtstillande, epidural borde jag ju fått för länge sen men vi fick ju inte åka in, skulle bara vänta och vänta. Lustgas hann dom inte heller ge. Jag födde nästan i bilen, och gick utan nåt som helst smärtstillande, alltså var jag visst så stark som jag trodde, och tål smärta väldigt bra. Jag hann bara krysta två omgångar, sen kom han 5.16. Det gick ju riktigt fort det där, dom tyckte jag var superduktig som klarade av det, men vad hade jag för val liksom, dom ville ju verkligen inte ta in mig tidigare!

Tyvärr så sprack det lite iom att han kom så fort, det hade antagligen inte hänt om jag fått åka in tidigare. Dom sydde iaf några stygn och barnmorskan som gjorde det var den mest opedagogiska människan jag stött på. Hon satt och sydde och kommenterade och sa att det såg ut si och så.. nu tänker jag inte skriva upp allt här men det var iaf inget man kanske precis ville höra efter en sån upplevelse. Jag skiter fullständigt i hur det ser ut enligt henne, sy ihop bara.... Det var med en barnmorskestudent som däremot var riktigt riktigt bra, hoppas hon får förlösa många kvinnor i sitt jobb sen.

Hinner inte..

..göra något..hihihi..nu till en början så ammar man nästan dygnet runt, det känns som det iaf, så fort jag är färdig och han sover går jag iväg för att fixa nåt, hinner knappt gå på toa innan det ska ammas igen.. Nu sover han visserligen helt underbart så har hunnit med att sätta in en tvätt, borde ju såklart passa på att sova nu men jag är ju som jag är..

Förlossningsberättelsen dröjer nog till ikväll eller imorgon.. Har återbesök på BB imorn oxå..dom ska ta blodprover på Liam, han är lite gul i hudfärgen vilket iofs är vanligt men dom ska kolla hur pass mkt det är!

Förresten, vilka pattar man får, helt sjuuukt stora..=) Blir till att köpa en ny amnings-bh, den jag köpte var ju alldeles för tajt..

Ääääntligen..

...nu är han här.. det kommer en utförlig förlossningsberättelse senare, nu ska jag fortsätta gosa med Liam och även katterna så att dom inte blir alltför svartsjuka.. dom har iaf luktat på honom och verkar vara lite på sin vakt men det var inte lika illa som jag trodde..kan ju såklart ändras..

sex minuter

nu har värkarna kommit stadigt i nästan en timmes tid med sex minuters mellanrum...snart kanske man kan ringa till förlossningen och kolla med dom..jihuu!

Slempropp och värkar..

Låg ju i soffan och väntade på att K skulle komma hem från jobbet vid tre, började få lite ont i magen men tänkte inte mer på det, vi skulle ju ändå sova sen så det skulle ju såklart gå över.. Men icke då..kunde inte somna alls, det gjorde ont från och till, tänkte att e det värkar nu då? Vet ju inte hur dom känns eftersom jag inte har haft det förr..hahaha! Folk säger iofs att man VET när det är värkar..iaf, låg där o vilade, sen skulle vi vakna vid fem och jag gick på toa för hundraåttiofemte gången idag, då gick slemproppen.. eller det tror jag iaf..det måste ha varit den.. kan inte ha varit nåt annat, men det betyder ju iofs inte att förlossningen e på gång, men iaf händer nåt.. Sen dess har jag haft värkar, först med en halvtimmes mellanrum, sen en kvarts mellanrum och nu med åtta minuters mellanrum..kanske kanske kanske kommer det en liten bebbe inatt..men får ju inte hoppas för mkt! Dessa värkar e iaf nåt som jag aldrig känt förr så det e nog riktiga värkar.. gör rätt ont, man blir ju påmind om att man lever! Men inte så att man svimmar direkt.. fast nog ligger jag och tycker synd om mig..hahaha! Det håller på ungefär en minut varje gång, sen e det lungt ett tag igen.. då får man passa på att göra annat.. Vi håller på och försöker bränna en cd-skiva med till förlossningen men det går inte så bra iom att jag inte alls e med och koncentrerad på att välja låtar!


Ingen lyckad dag

nee, det kan jag nog lungt påstå.. Hade fått utslag på magen och åkte till BM för att visa upp dom, satt hos henne en halvtimme och hon undrade vad hon skulle göra åt dom, klia åt mig eller?? Till slut så skrev iaf deras läkare(som tur var hade dom henne där just idag) en remiss till labbet, så imorn ska jag till vårdcentralen och ta prover..

Jag köpte en sån sms-biljett med mobben, den gällde till 12.02, bussen skulle gå 12.00 därifrån och jag tänkte att nog hinner jag med den, nej, såklart inte, eftersom BM bara mest satt och undrade vad som skulle göras så hann jag såklart inte med den..gaaaah! Så det var bara att vänta 29 minuter i kylan på nästa buss..i FITTJA!!! Av alla ställen, vad fanns det att göra där lixom..

Kom iaf till vårdis sen med nöd och näppe, vid det här laget kunde jag knappt gå längre, foglossningen gjorde sig påmind så in i helskotte.. Skulle sedan gå ungefär 50 meter och det tog 3 minuter..huhuhuh.. Det var svårt..

Kom hem vrålhungrig och vräkte i mig mat, sen började jag få jätteont i magen.. La mig i soffan och vilade tills K kom hem..

Ultraljud imorn

Fick tid till UL imorn eftersom bebisen inte har kikat ut än. Det e ju kul att åtminstone få se det lilla livet där inne iom att det bara totalvägrar komma..hihihi! Fast inatt kände jag värkar men nu e det ju helt normalt igen, ska nog ta en långpromenad idag med.. Nu kollar jag på Jerry Springer med andra ögat, vilka grejer, jag undrar just hur mycket av allt det här är påhittat, om allt vore sant så är det riktigt tragiskt alltså!

Inte ett av våra bästa idéer

Var ju då ute på promis idag igen.. gick iväg när det stormade, eller det kändes åtminstone som det.. kom utanför dörren och såg att det inte var plogat här utanför oss, jaja, tänkte inte mer på det, dom har väl inte hunnit, men ju längre jag kom desto mer insåg jag att det nog inte var plogat nånstans överhuvudtaget.. Som tur är så hittade vi iaf några vägar där det gick att knalla på, var ute en timme och tjugo minuter, men det motsvarade säkert två timmar i vanligt väder! Det är rätt skönt att få frisk luft samtidigt som man ändå rör sig, idag är jag dessutom inte lika stel heller så jag kanske klarar av att göra mer saker än bara ligga i soffan, ska laga korvstroganoff nu tänkte jag så har jag för nåra dar framåt.

Halkade såklart  på promisen...men det är ju så typiskt mig..hahahaha! Tur jag inte slog mig, men det som var viktigast var ju att ingen annan såg det..Jo, Maria då förstås..

Gårdagen

Vad hann jag med att göra igår då? Städade, lagade cevapcici och tsatsiki, sen messade Maria och ville gå ut och gå på promenad, det var helt underbart väder så klart vi gick ut, knallade runt här i området hit och dit, vågade inte gå jättelångt hemifrån ifall vattnet skulle gå eller ryggen började strejka, man vill ju gärna kunna ta sig hem... Det blev en och en halvtimmes promis, riktigt bra och det straffade sig sen, låg i soffan resten av kvällen och kunde knappt röra mig..

Melodifestivalen..usch vad dåligt det var igår, sämre har jag nog aldrig hört, enda låten som va bra var ju den på grekiska och den kom ju inte ens med, tur att nån jury valde med den iaf..

Sen såg vi nån film oxå och den var direkt översatt och det var ju tur att man kunde engelska för tex en översättning blev "he has cheated= han har varit otrogen" men i sammanhanget skulle det vara "han har fuskat..gud, så vi skrattade.. Hade inget med otrohet att göra whatsoever.

Jag o Maria tänkte gå ut och gå idag igen men nu e det världens snöstorm ute så får ta och vänta ett tag, tänker ju inte blåsa omkull i onödan.

Kul lördagssysslor

Städa, tvätta, moppa golv, damma och torka lite här och var..jaaaaa, det här ser jag framemot, men det kan ju vara skönt att ha storstädat så e det inte så mkt att göra när bebben kommit, sen orkar jag garanterat inte med dessa saker på ett tag, alltså städa o tvätta måste man såklart men inte storstäda varje vecka iaf. Har träffat människor som tvättar fönster två ggr i veckan, är det inte lite overkill?? Jag tvättar fönster två ggr per år..hihihi! Kanske bir det mer nu när det är enklare, dessa fönster går ju inte att öppna mellan så det blir bara två sidor att tvätta.

Kanske ska sätta igång nu så slipper jag hålla på hela dan, K har lovat att hjälpa till oxå lite senare, vi ska till affären först nu bara och köpa ingredienser till tsatsiki.. jammii!

Magbilder

Funderar på om jag skulle leta upp alla magbilder från tiden sen jag blev gravid fram till nu, borde ju lägga upp dom här så man har nåt att kolla på senare, vet att vi inte har fotat varje vecka men det blir iaf någon sorts följetong.. Nu ligger dom på det bärbara usb-minnet helt huller om buller..

Måste oxå sätta på en tvätt, men elhelvetet funkar ju inte i just tvättmaskinens uttag så får dra en lång förlängningssladd och koppla i den här i vardagsrummet eller nåt.. Får iaf ritningar til huset snart förhoppningsvis så då kan elektrikern få komma hit och fixa det, om vi nu inte hamnar på förlossningen snart.. sen kanske man inte vill ha honom här just när man kommit hem igen..men tvätta, det måste vi ju kunna göra, särskilt sen lär det bli riktigt mkt tvätt när bebben väl e här, läste en blogg där en tjej skrev att dom hade tvättat 13 maskiner tvätt..huu, har jag ens så mkt kläder så jag kan fylla 13 maskiner..joo.. vid närmare eftertanke så har jag nog det...usch, det var illa!

Irriterad

ojdå..jag är visst grymt irriterad på telefon, eller var det nyss när K ringde..hade ju precis lagt mig i soffan då jag var så yr och så ringer telefonen här hemma och jag når såklart inte den, till slut blir jag tvungen att sätta mig upp och försöka få tag på den, svarar och är riktigt kort i tonen, det var ju inte meningen, men det blev så för att jag precis hade lagt mig så bra i soffan.. Sorry sorry, det var inte meningen..kanske kan ha att göra med lite iaf, att bebben inte kommer ut, börjar bli lite tungt nu, man känner sig som en strandad val som inte kan ta sig nånstans, ändå har jag turen att ha "liten" mage, men allt blir mkt svårare, man är ungefär lika vig och rörlig som ett kassaskåp.

Kollar på nåt program om tsunamin, jag är helt fascinerad av det där fenomenet och har nog sett alla dokumentär som kom då det var som mest aktuellt... Man känner sig rätt liten när man ser såna här grejer, att vi egentligen inte har någon som helst makt att göra något mot såna där naturkatastrofer..

Yrar runt

huh, e så yr i huvet så jag vet inte om jag vågar ställa mig upp.. Zappar på tvn och la märke till dambackhoppning, det kan ju vara lite intressant att se..jag kollar ju annars herrarnas backhoppning så fort möjlighet ges(läs, om jag kommer ihåg det). Jösses, en 14-åring som hoppade, jag skulle nog inte våga..hoppet var ju inte alltför långt direkt men det måste ju vara lika läskigt för det.

Gjort allt??

Av alla dagens planer har jag inte gjort allt..hum.. men jag har åtminstone hunnit med promenaden, tom en extra promis på kvällen, efter bastun visserligen men vi fick nån extra energi helt plötsligt. Har oxå sovit dagssömn, satt in bilbarnstolen, K klämde mitt finger när vi höll på med det, autsch.. sen sa han sååå pussa sig och hoppades att det skulle hjälpa och att det skulle vara glömt..hihih! Gullig han e..

Har även gjort lite gravidpilates men inte fött barn.. vad hade jag mer på listan..?? Jag minns inte, kelat med katterna har jag oxå gjort, dom e ju för mysiga, men nu ligger dom bara och sover, så typiskt kattliv...

Ska kolla lite du är vad du äter..ååhh..fetaost..det ska inhandlas imorn, var nog ett halvår sen jag senast åt det!

Mer dagens planer

  • pumpa däcken till barnvagnen
  • sätta in bilbarnstolen i bilen
  • promenera lite till(om bäckenet tål det)
  • sova dagssömn
  • mysa med katterna
  • prata med magen och försöka locka ut bebisen

Done!

Ett av två avklarade mål för dagen.. tog en promenad till affären, behövde ju frimärken för att posta brev till försäkringskassan, detta papperssamhälle..suck suck suck! Men det var viktiga papper så det det var ju bara att ta sig till affärn.. Nog kändes den lilla promenaden i bäckenet..huhuh.. börjar bli rätt jobbigt nu, kanske bebben kunde komma nu så slipper jag besvären med foglossningen sen om ett tag, ska aldrig mer klaga när jag "bara" har ont i ryggen! Säger jag nu ja..

Nu plingade micron, dags att äta lunch!

Dagens planer

  • promenera och träna lite gravidpilates
  • föda barn efter det

Elproblem

gaaaah, jag blir tokig, hur kul är det när elen helt plötsligt går?? Igår hände det, men bara i delar av huset, ungefär sådär en tredjedel per rum..helkonstigt, hur har dom kopplat här egentligen?? jaja, inte mkt att göra, vi bytte säkring men det small bara till så idag fick en elektriker komma hit och kolla, tydligen är det nån kortslutning, men nu funkar nästan allt iaf.. Fast han ska komma tibax senare och fixa allt, bra det men dcet blir säkert dyrt, så det är inte alltid bara kul att bo i hus..

Sen så typiskt när han var här och jag skulle springa hit och dit och kolla om saker funkade så fick jag jättekonstig syn och tänkte att shit, nu e det havandeskapsförgiftning, sen kom huvudvärken och igår hos BM så hade jag även lite högt blodtryck, ringde förlossningen och dom sa att jag skulle ta en alvedon och vila, blev det inte bättre skulle jag återkomma, sen efter kanske en halvtimme fick jag känselbortfall i handen och munnen, MIGRÄN!! Så typiskt..så idag orkar jag inte föda barn...kan du vänta till imorn??

Igår var ju BM så knasig igen, hon kände på magen och skulle känna på huvet, sen fick hon sån där min och blev helt panikslagen nästan och undrade var huvet var och var bebisen sparkar egentligen, sen gick hon till datan och kollade och konstaterade att huvet minsann har legat neråt redan på tillväxt-UL den 22/1..ja, men den har ju varit fixerad flera veckor, men hon kände bara axlarna, hon tryckte hårdare men kände inte huvet, sen till slut kom hon på att den är ju så långt nere vid det här laget eftersom det redan har varit BF...blev ändå lite rädd där att nåt var fel.. Nu var SF-måttet iaf 34 cm och hjärtat slog 135 slag/min. Så allt är som det ska..

Ikväll är det GE-galan, hoppas hoppas jag orkar gå bara, vi fick ju biljetter och jag vill gärna se galan på plats, ska vila tills vi åker så borde jag klara av det, bara några timmar ju, annars får man ju såklart åka hem därifrån!

Uppe tidigt

Och tänker inte gå och lägga mig nån mer heller. Sov någorlunda okej, Snowy krafsade och jamade helt hjärtskärande vid halvsex men jag lyckades somna om ändå, det var ju bra. Nu har jag laddat diskmaskinen, som redan verkar vara färdig samt ätit frukost och ringt till vårdcentralen. Ska dit på öppne mottagning vid tio, sen hem snabbt och äta något litet, sen iväg till Skäris för att luncha med Albin och få biljetterna till galan imorn, kommer jag kunna gå?? Känns som det nu iaf, verkar inte komma nån bebbe ännu, men det kan ju gå snabbt oxå..kanske mitt i galan...huu, det vore ingen höjdare, borde ta med bb-väskan i bilen ifall det skulle va så att man får ta sig till förlossningen raka vägen därifrån...

Ska ta en kopp kaffe till så jag vaknar ordentligt och även duscha nu!

Charterhjältar

Vad är nu detta?? Verkar ju som ett program som jag kommer kolla på såklart.. Älskar att åka utomlands så det kan ju alltid vara kul att se hur andra har det eftersom man inte själv kan åka inom den närmaste tiden direkt.

Ingen bebbe här ännu, men det var rätt väntat..

Åkte till närakuten idag, har fått något utslag som ser ut som ringorm..men varifrån jag skulle fått det, har jag då ingen aning om..kanske nån av katterna har det, fast ringde vettisen på dan och hon tyckte inte det verkade som nån av våra katter hade det med tanke på att de inte har några såna symptom, så funderar på om jag skulle ta mig till vårdcentralen imorn och be dom ta ett prov på utslaget, det gjordes aldrig på närakuten! Kanske e det nåt annat jag har?? Han skrev iaf ut nån salva och sa att det inte är farligt för bebben, kom hem och läste på bipacksedeln och där står det att salvan kan vara skadlig för fostret..hum.. hur ska detta tolkas..o vågar jag börja använda den eller borde jag vänta tills bebben e ute??

Idag kommer bebisen..

I wish! Enligt ultraljudet är det idag den ska komma, enligt BMs första beräkning är det på onsdag och enligt något test jag gjorde på internet e det på torsdag, får väl se om något test hade rätt. Annars så säger K o pappa att den kommer på torsdag vilket ju vore bra för då kan jag gå på GE-galan på onsdag. Hade svårt att somna och sova inatt, det kanske blev sammanlagt tre-fyra timmar, alldeles på tok för lite. Dessutom har jag fått någon slags värkar, inga jättejobbiga men det känns..

Har satt på en tvätt och ska nu börja ringa lite samtal. Ett till sjukvårdsupplysningen, ett till vettisen och sen till min chef, hoppas hoppas hon svarar, annars blir jag tokig, papprena måste in till försäkringskassan fortast möjligt så föräldrapenningen drar igång direkt sen.

Vi ska nog binda räntan på huslånet till ett år nu, det vore ju bra för den e låg nu, kan ju gå ner mer men man kan aldrig veta och eftersom föräldrapenningen är så pass liten, (80% av lönen om man tar 7 dar i veckan vilket jag inte vill, man vill ju ha dagar sparade så man kan va hemma längre tid.. ) så är alla pengar som kan sparas bra.

Så var det söndag

Redan.. och bara en dag kvar till BF..ojojoj..fast jag tror inte det kommer nån bebbe ännu, känns inte som det, visserligen krampar det i magen och ljumskarna och det kan ju vara förvärkar men dom kan ju hålla på i några veckor innan..

Sov riktigt länge idag igen, så nice! Sen skulle K åka och slå bollar i Västberga så jag passade på att åka snålskjuts till IKEA, spenderade hela 27 kr.. helt sjukt konstigt. Köpte en pläd för 15 kr och såna julgranssaker som var nedsänkta till 10 kr, men dom ska inte hamna i någon julgran. Sen en påse för 2 kr oxå. Blev supersnål som vanligt, såg en fin grej i någons fönster förut när vi var på promenad, skulle köpa en likadan kvist, typ som en fredskallas blomma lixom, den är ju konstgjord så den håller tusen år, och kostade hela 29 kr..men nej, tyckte inte jag kunde lägga så mkt pengar på det..hahahaha! Skrattade åt mig själv när jag gick därifrån.

Idag kom det återigen nån larmförsäljare till oss, från samma företag som den som var här för tre veckor sen, har dom ingen koll eller? Och vi sa att vi inte var intresserade av deras erbjudande och han försökte trycka sig in här och berätta om deras larm ändå fast vi redan har fått det berättat för oss, riktigt jobbiga såna typer, sen såg han att jag var gravid och önskade lycka till och frågade när det är dags, jag sa imorgon, det trodde han ju inte alls på..utan började fråga vad det e för minibebis jag har...hur ska jag veta??

Nu e det lite trollkarlens hemlisar på tv innan läggdags..

Sen på onsdag har jag planerat att gå på gegalan så bebbe, du får vänta ett tagtill nu eftersom du inte kom igår..hihihi! Men jag e nog glad att bebben slipper ha födelsedag på alla hjärtans dag, trots att jag först tyckte att det var den mest perfekta dan att komma på.

Alla hjärtans dag

Alltså jag undrar om inte den här dagen egentligen är lite överskattad, jag menar är det så att man bara en gång per år ska vara extra gullig, resten av dagarna behöver man inte alls bry sig om sina nära och kära?? Sen detta hysteriska köpande hit och dit, vi skippar köpandet och tar en middag istället, det är ju mysigare att tillbringa tid tillsammans..

Tror vi här i Sverige är för påverkade av amerikaner, vi har ju tom halloween som en tradition här.. den helgen är ju allhelgonahelg och det innebär inte att man går runt och klär ut sig till spöken eller nåt annat "läskigt". Jaja, nog om det nu.

Älskar dig min K!

Hände ju inget farligt eller läskigt..

Hände inget igår.. I told U so!! Men idag kanske det händer nåt mer spännande.. eller spännande vet jag inte om det blir, har ju varit ute och ätit middag förut visserligen.. Kanske tänkte vi bowla men kom sen på att min rygg nog inte skulle gilla det och jag är så extremt tävlingsinriktad så jag kan inte heller ta en sån fuskisramp som man bara rullar ner klotet i.. nee, ska det va bowling ska det va på riktigt! Så det får nog bli en bio istället..det var riktigt länge sen.

Tog en skön promenad efter frukosten, gick ganska okej, sista uppförsbacken började ryggen strejka men tog mig hem iaf. Går fortfarande i bra tempo och det är bara två dar kvar till BF, skönt att jag inte har fått massa andra krämpor som tex en kollega till mig som varit sjukskriven hela sin graviditet, stackarn svimmar stup i kvarten och grejer.

Dessa grannar!

Vi har alltid haft lite speciella grannar, så länge vi bodde i lgh hade vi en transvestit som närmaste granne, eller vänta nu, han var nog tom opererad och då kallas det väl nåt annat. Trevlig var han ju och så men man blev lite chockad första gången man träffade honom och så hade han finare inbakade flätor än jag nånsin har kunnat göra, eller ens drömma om plus massa fina accessoarer i håret och grejer. En gång hade K hittat solglasögon i porten, och det var tydligen han som hade tappat bort dom, han fick tillbaka dom och kom sedan med bullar till oss som tack.. snällt!

Vi hade oxå en i porten som brukade kissa i hissen, mindre trevligt..men det värsta var nog när han tydligen hade bajsat i hissen..urk.. tur vi inte såg det..har ju stått i samma hiss med honom när han kissar på sig så det var ju iofs inte långt ifrån bajset..blää!

Sen har det ju funnits en och annan skummis som har sovit i porten och sånt, röjt mitt i natten mm.

Nu när vi flyttade till hus så visste jag ju att det såklart antagligen blir bättre kontakt med grannarna eftersom man faktiskt träffas oftare ute på gården och det verkar som man har nån annan grannsamverkan i såna här områden. Men den närmaste grannen e ju så knasig så man vet inte vad. Han grillar på vintern, ute i sin CARPORT!!! Igår kom han och ringde på dörren, och K öppnade, då mumlade han nåt om fika tyckte jag att han sa, då sa K att han får vänta lite, och jag tänkte va fasen, bjöd han in sig själv till oss på fika..det var det sjukaste.. sen så var det visst så att han ville ha skjuts till ICA..huh, tur det..hahaha! Blev lite rädd där att han skulle komma och fika fast vi knappt känner honom. Visserligen är det ju bra att ha bra kontakt med grannar ifall man nån gång skulle behöva hjälp med nåt eller bara låna socker men ja, man får ju ha en viss förståelse för att folk ändå vill vara i fred oxå... man flyttar ju till hus för att slippa alla grannar som bor nästan hemma hos en..

Denna nya granne varnade också för att det finns skumma typer här i området..hihihi...han vet nog inte varifrån vi kommer ursprungligen! Där fanns det skumma typer..mest hela tiden!

Fjärrvärme??

Jag fattar ingenting.. Alltså vi har fjärrvärme här hemma, men sen betalar vi även el till ett annat bolag.. det är svårt att bo i hus..hahahaha! Såna här grejer behövde man då aldrig tänka på förr när man bodde i lgh.. sen ska man helst hålla koll på räntor oxå, ifall man tjänar på att binda räntan eller vad man ska göra..styrränta var ett ord jag aldrig hade hört förr, nu e det sånt man håller stenhård koll på.. det känns föööör vuxet! Men det är klart, man är kanske vuxen vid 26-årsålder???

varma mackor och kattspyor

mmmm, sååå gott, smällde i mig tre st nyss, tyckte jag förtjänade det efter att ha dammsugit hemmet och vattnat blommorna.

Nu återstår bara att fixa lite mattor med nåt medel, den där rosa, vad den nu heter, vanish kanske..? När katterna lyckas spy upp nån hårboll så kommer det ofta magsafter som ger en sån trevlig färg på våra fina mattor.. sen lyckas dom alltid lägga spyan på en matta oxå, inte på golvet, har tom en katt som snabbt förflyttar sig till någon matta om han känner att han måste kräkas, då stänker det inte upp något som det kan göra från golvet... varifrån lär dom sig allt? Inatt hade dom lyckats lägga tre spyor..vad e det här? Dom går säkert och slickar i sig nåt som inte är bra för deras magar.

Idag blir det nog något gott till middag, hittade nåt recept på tacogratäng med fläskfile o grejer i, låter supergott.

Imorgon tänkte vi gå ut och äta, köper inga presenter utan mumsar hellre i oss filet mignon black and white, sen vet man inte när man har chansen att gå ut och äta nästa gång.

Bärsele??

hum, vi tänkte inte köpa en bärsele överhuvudtaget för vad man ser på blocket och andra ställen så har folk köpt helt nya och sen använt dom max några ggr, då kan det ju inte vara en pryl man verkligen verkligen behöver.. men sen så tänkte jag ändå att det kunde ju underlätta så man alltid slipper hålla i bebben med händerna och kan tex laga mat samtidigt och så får bebben va med.. kollat runt lite på olika forum och hittade världens längsta foruminlägg om att babybjörn inte va bra alls och att man inte får bära dom i en sån så länge och det var det ena med det andra, och en sån bärsjal verkar ju annars bra men det vill ju inte K bära runt bebisen i..det förstår jag..hihihi!

Vilket dilemma va? Frågan är om vi ändå ska skippa och kolla om vi senare känner att vi skulle behöva en iaf..då kan man ju köpa, det e ju inte så att dom tar slut i affären direkt..och det finns ju dessutom begagnade för en billigare peng.

Nu ska denna flicka koka lite nappar...

Fredagen den 13:e

huu, läskigt..hahahahha! Som om nåt dåligt skulle hända bara för att det är en fredag och dessutom 13:e?? Tror inte riktigt på det där, det är ungefär som med horoskop, läser man dan innan så ser man ju till att passa in en händelse så att det stämmer överens med horoskopet, läser man dan efter vilket man inte får för det för ju med sig otur så stämmer horoskopet inte alls...

Så skulle det hända nåt mindre bra idag så e det såklart för att det är fredag den 13:e..mmmm..helt klart!

Idag har jag..

..vaknat kvart över fem men legat kvar till kvart över sju,
..ätit frukost, lunch, middag, våfflor samt varma mackor.
..varit förbi jobbet för att få några papper ifyllda, det fick jag inte, hittade aldrig chefen*suck*.
..gått från jobbet till maxi i smärtor.
..kommit på att jag nog får sluta gå längre sträckor om jag vill vara någorlunda rörlig.
..sovit alldeles för länge på dan..IGEN!!
..bastat varmt.
..tittat på tv och det tänker jag fortsätta med ett tag till.

Nu är jag så arg

Fyyyy vad tråkigt... Kollade på tv-planetens hemsida lite innan åtta bara för att se vad som skulle spelas in, då ser jag en bild på top model Tyra med Mckey, det är ett sånt foto dom alltid tar med vinnaren, alltså fick jag redan veta innan finalen vem som hade vunnit, jag som har varit så försiktig med att kolla upp nåt om top model överhuvudtaget, oftast har jag under pågående program sökt på någon som varit med tidigare och då råkat se vinnaren, denna gång gjorde jag inte samma misstag men så avslöjar en sida som ska visa vad som kommer på tv denna dag vem som vinner...fyyyyyyyyyy!!!! Nu tänker jag inte kolla på den sidan, never ever again, finns tusen andra sidor, utan bilder kan man ju hoppas.

Graviditeten del 3

Nytt år, ännu mer gravid.
Jul och nyår firades lungt år 2008. Julafton 2007 var jag ju ute på tbs, riktigt kul, var förbi där utanför i år också bara för att säga hej, men var ju inte direkt festsugen. Nyår var vi bara hemma och åt god mat och vid tolvslaget gick vi ut och kollade lite raketer, det var inte alltför mycket sånt här, lungt område jämfört med vad vi är vana vid. Där vi bodde innan kunde folk skjuta raketer helt hysteriskt ända till fyratiden, här var det slut vid halvett.

I vecka 34 hade vi BM igen. SF-måttet låg på 30 cm, hjärtslagen 146 och huvudet hade lagt sig tillrätta redan men var ruckbart. Hade en ny BM bara denna gång, hon tyckte kurvan var så långt ner så hon skickade oss på tillväxt-UL.
Det visade att bebben var 12,5% mindre än genomsnittet i den veckan men inget allvarligt. Nästa tillväxt-UL skulle vara i v. 36.

Fortsatte gå till BM även v 36, då tyckte hon att jag hade så bra blodvärden mm sist så hon tog aldrig såna prover. SF-måttet var 32 cm och denna BM, som jag alltså haft varje gång tyckte det var konstigt att jag hade fått gå på extra UL men jag tror den nya ville vara på den säkra sidan bara.

Samma dag gick jag till läkaren igen för jag hade så ont i ryggen av foglossningen och mellan skuldrorna, kunde inte alls jobba så hade redan gått hem några dar tidigare med såna smärtor så jag inte kunde röra mig överhuvudtaget. Att åka buss var inte ens att tänka på. Katastrofalt. Dessutom hade jag fått ischias på höger sida, så det drog nåt enormt i rumpan och ljumsken. Jag blev heltidssjukskriven fram till förlossningen. Otroligt skönt att bara kunna vila så fort man känner att det behövs. I mitt jobb med barnen kan man ju inte direkt lägga sig och sova när det gör ont i ryggen.

Gick återigen på tillväxt-UL, då hade bebben vuxit, så den var 9,7% mindre än genomsnittet. Bravo där bebis, så fort jag fick börja vila från jobbet började h*n växa.

Vecka 38 var vi hos BM och då hade SF-måttet gått upp en cm till. Bebbens hjärtljud hade gått ner till 135 slag per minut. Nu i slutet så kan man tydligen gå ner i vikt, min BM säger alltid att "det är helt ok", i mina öron är orden helt ok kanske inte alltför bra så man blir ju lite rädd men hon har alltid sagt så om allt så det är säkert ingen fara.

I den här perioden har bebisen sparkat riktigt rejält men jag har aldrig fått ont av det, den ligger långt ner och irriterar kissblåsan, så jag springer ju på toaletten rätt ofta, men det är sånt man får räkna med när man är gravid. Det är iaf riktigt mysigt när den sparkas och håller på, då vet man ju att det finns nån där inne.

Under den här tiden hamnade jag även på sjukhus och fick tillbringa två dygn där, usch vad tråkigt det var, jag fick höra det ena efter det andra, jag hade hela sex olika sjukdomar( hjärtsvikt, blodpropp i lungan, lunginflammation, lungsäcksinflammation, förstorat hjärta och vätska i lungan)innan dom till slut släppte hem mig med diagnosen luftvägsinfektion. Tur det visserligen, nu har dom tagit massa röntgen och jag är helt frisk.

Nu är det bara 5 dagar kvar till beräknad förlossning och det är riktigt spännande, jag är inte nervös över huvudtaget, bebben ska ju ut oavsett hur jag beter mig, därför är det lika bra att bara ta det som det kommer.

BB-väskan är packad så det är bara att vänta, snart börjar ett helt nytt liv.

Graviditeten del 2

Nästa 12 veckor var ganska annorlunda jämfört med dom första 12.
Vi hade ultraljud och det var nåt av det häftigaste jag varit med om, att se den lilla bebben därinne. Vi köpte med oss två foton och en dvd-film, filmen är ju lite roligare iom att h*n rör på sig, vinkar, gäspar och när jag skrattade så la h*n handen för ögonen, så gulligt.

Nu hade jag inte längre någon jobbig migrän, men fick istället foglossning, när man är gravid ökar rörligheten i kroppens leder, framför allt i bäckenets leder eller fogar, och detta gjorde fruktansvärt ont, mest på vänster sida. Jag gick till läkaren i vecka 21 och blev halvtidssjukskriven i en månad.

I samma veva skulle vi flytta till det nya huset, jag kunde då inte hjälpa till att bära något, fick ju inte heller bära så mkt och det var nästintill omöjligt. Jag hade visserligen packat mycket små ryggsäckar och väskor och dessa försökte jag hjälpa till med så gott jag kunde. Det var riktigt härligt att flytta till det nya stora huset, 148 kvm på två plan, jämfört med 65,5 i gamla lägenheten. Det var mycket att städa i gamla så jag är så glad att mamma kunde hjälpa till, själv hade jag aldrig orkat, tack också till alla som hjälpte till med flytten och städningen i nya.

V. 23 hade jag återigen tid hos BM, då hade jag gått upp 6 kilo. Nu var det första gången som dom mätte magen, SF-måttet var 23 cm, jag låg långt ner på kurvan men magen har också alltid varit liten så det var inte så konstigt. Fick oxå lyssna på fosterljudet, hjärtat alltså, hela 147 slag i minuten, huu, det var mycket.

V.27 var vi hos BM igen. Hade gått upp sammanlagt 8 kilo och SF-måttet var 24 cm. Fortfarande långt ner på kurvan men jag följer min egen kurva och det är det viktigaste. Bebbens hjärta slog i 150 slag/minut denna gång.

V. 30 var det dags igen. Hade gått upp ett kilo sen sist. SF-måttet låg på 27 cm och hjärtat 149 slag.

Under denna tid mådde jag ganska bra, hade ingen som helst illamående och var ganska pigg, började också äta järntabletter. Fortfarande var det många som inte ens såg att jag var gravid, vissa tyckte att jag gått upp lite i vikt men annars var det många förvånade miner när jag berättade att jag faktiskt var gravid. Nästan varje dag fick jag också höra hur liten min mage var, men vad ska jag göra åt saken då?

Våfflor

Jag vet att våffeldagen är först i mars, slutet på mars tror jag, men vi tjuvstartade lite och åt våfflor redan idag, köpte vispgrädde till, då blir det extra gott.
Har blivit lite vila igen efter maten, det blir tyvärr bara alltid för lång vila, hjälper inte om man så lämnar lampor på och sätter klockan på ringning. Men, bäst att passa på att sova och vila så mycket man bara kan nu, dessutom gick ryggvärken över och det är ju skönt.
Nu är det kaffe och sen lite mer graviditetsbloggande för min del. Ikväll kommer också top modelfinalen, jeee!

Graviditeten del 1

Jag visste ju inte om att jag var gravid förrän i vecka 6 eller något sådant. Hade slutat med p-piller i mars men fick oregelbunden mens efter det och tänkte inte så mycket mer på det. Sista mensens första dag var iaf 15 maj och det är därifrån det beräknas att jag blev gravid, dock vet jag att det exakta datumet då jag blev gravid var 26 maj 2008...
Mådde illa redan i vecka 3 och 4 men fattade såklart inte vad det var utan trodde att jag hade fått nån sorts magsjuka som ändå inte resulterade i mer än att jag var just illamående. Åkte kryssning just i veckorna 3 och 4 och därför minns jag illamåendet extra tydligt, jag som vanligtvis ändå festar någorlunda ordentligt(tänker på våran kryssning i april..urk) drack knappt något, tror jag fick i mig en och en halv smirnoff ice, och såhär i efterhand e jag såklart överlycklig att jag inte kunde dricka mer än så...hade ju kunnat skada bebisen men visste ju inte om att det fanns nån bebis där så det var ju inget jag kunde ha förhindrat. Fick knappt i mig nån mat heller, allt var bara allmänt äckligt. Nu så har man ju fattat att det bästa hade varit att äta, då kanske jag hade sluppit må så dåligt.
Vecka 5 eller 6 så hade jag inte fått någon mens ännu och tänkte att det borde ju komma närsomhelst, men nej, det kom inte och jag sa till K att jag tänker köpa gravtest, inte för att jag tror att jag är gravid men då vet man åtminstone det. Sagt och gjort, kom hem från jobbet och testade...POSITIVT!! Han trodde inte att den visade rätt och jag sa att om den visar plus så är det alltid rätt, minus kan ibland visa fel. Ingen av oss trodde ändå riktigt på det där, det var ju konstigt att jag redan skulle ha blivit gravid, så han lovade köpa ett nytt test dan efter, ett annat märke dessutom, det kunde ju vara något fel på den jag körde med först..hahaha!
Så tog jag det nya testet dan efter och det visade återigen plus, wow, vikken känsla, det gick rysningar i hela kroppen, på K med, vi var så glada men det var svårt att fatta. Dessutom kunde man inte gå runt i någon glädjerus och vara överlycklig eftersom vi hade bestämt att inte berätta något direkt, man vet ju aldrig ifall nåt skulle hända tex.
Iaf, så fick jag något sug efter guacamole helt plötsligt, det har aldrig varit någon favorit direkt men det köpte vi hem och det åt jag ungefär en gång, dagen efter när K öppnade burken kände jag för att spy, fy faaan, det var det vidrigaste som fanns, konstigt hur hormonerna styr en helt plötsligt, fortfarande idag blir jag illamående av bara tanken på guacamole.

På min födelsedag berättade vi för Ks föräldrar och syster samt min pappa, mamma hade jag redan berättat för dan innan då vi var o shoppade lite. Kunde inte hålla det för oss själva i 6 veckor till som vi först hade tänkt..alltså till vecka 12.
Veckorna gick och jag mådde illa men lärde mig hantera det någorlunda. Fick även värre migränattacker än vanligt fast de gick över snabbare än förut så det var skönt.

Vecka 8 åkte vi till Turkiet, tog en dyyyyr sista minuten resa, men det var det värt eftersom vi älskar att åka till solen och värmen och det kommer nog dröja innan det blir av nästa gång. Där fick jag såklart soleksem variant värre de tre sista dagarna, men eftersom vi bara var där en vecka så kämpade jag på med kliandet, badade i havet och det salta vattnet gjorde nog inte så gott men det kändes svalkande för stunden och kliandet försvann just då. Vi tog även en riktigt jobbig tur upp till ett berg, det tog tre timmar att gå, och mitt på dagen i 38 graders hetta skulle vi såklart göra det. Kom senare på att det gick en buss dit upp som hade kostat hela fem kronor per person..hihihi!

Hade några semesterveckor kvar och passade på att sola här hemma och bättra på brännan ytterligare, eksemet började så småningom gå bort, tur var väl det.

Tillbaka på jobbet och Maria tyckte det var himla härligt att se att även jag hade gått upp några kilo (äkta vänskap det där, skadeglädje är sann glädje), men det var ju innan hon fick veta att jag var gravid. Berättade inte för någon annan ännu eftersom jag egentligen ville prata med chefen först så hon inte får höra det i korridorerna sen. Träffade henne nån dag efter och berättade hur det ligger till, hon blev jätteglad för min skulle och det var en oerhörd lättnad, man har ju tyvärr hört så mycket om dåliga chefer men min chef är en bra chef helt enkelt.

Första besöket hos BM var den 30/7. Jag minns hur jag satt där med alla andra gravida kvinnor i väntrummet och tänkte att sådär kommer jag också se ut så småningom. BM var en knasig tant, men har inte velat byta, hon gör sitt jobb och jag är ändå nöjd med henne så då finns det ingen anledning att byta. Vid inskrivningen ställs det massa frågor om alkohol och rökvanor samt sjukdomar i släkten mm. Sen tar dom blodtrycket och lite blodvärden och blodprov för att se att man inte har några sjukdomar.

Det var mina första 12 veckor.

Alla dagar följer samma mönster

Det känns som att varje dag sen jag blev sjukskriven är exakt likadana, jag vaknar med K vid kvart över sju, tar morgonkaffe och frukost, går upp och lägger mig igen, kan inte somna den första timmen utan sätter på tvn och slökollar på alla kanaler och tom nyheterna och vädret, vuxenpoäng där. Sen vid nio börjar ögonen gå i kors och jag somnar i en timme, efter det börjar jag fundera på vad jag ska fixa för lunch till oss, K kommer ju oftast hem där efter elva. Som tur e har jag lagat massa storkok så jag brukar komma undan med att bara värma maten, perfekt. Även skönt för K att komma hem och få mat serverad så fort han kliver in genom dörren. Sen efter lunchen vilar han lite och jag kollar mailen och sånt, sen när han har åkt till jobbet igen väntar jag på att dagens andra höjdpunkt ska börja(våra bästa år), första e ju att han kommer hem och håller mig lite sällskap... Efter programmet brukar jag börja tänka på vad för mat vi ska ha till middag. Sådär ser mina dagar ut numera, inte direkt världens roligaste action kanske men jag vet att det kommer bli lite skillnad sen när bebben väl kommer, då ska jag ut på långa promenader o gå till öppna förskolan och IKEA såklart.... hahaha!

Var förresten en sväng till affären nyss och det tar ungefär 20 minuter att gå, inte så långt för en iaf fd vältränad flicka som jag, men det gjorde så ont i ryggen så nu blev jag nästan orörlig igen..usch usch usch!! Igår när jag bakade blev det likadant, så fort jag står upp en längre tid så låser det sig rejält och sen e det bara att vila... Inget annat hjälper.

Dagens

Idag har jag återigen vaknat med K, det känns schysst så, lättare för honom att gå til jobbet oxå. Drack kaffe och åt frukost, sen gick han till jobbet och jag gick upp och la mig, kunde dock inte somna igen så kollade lite på tv. Sen vid nio råkade jag somna i en timme. Vid elva kom K hem igen för lunch, kycklingwok..gottgottigottgott.
Helt plötsligt kom jag på att jag ville baka bullar, så det har jag pysslat med nu, väntar på att degen ska jäsa, och är så duktig på att tajma så när det kom reklampaus i vära värsta år hann jag snabbt baka ut bullarna, nu ska dom jäsa en halvtimme till och sen på med vaniljsmör och in i ugnen, kan riktigt känna hur gott det kommer dofta här snart.
Eftersom jag ändå höll på att baka gjorde jag även grahamsbröd, dom ska bara in i ugnen och sen e det klart. Ibland är man allt bra aktiv.

Nu ska jag fortsätta, tänkte även laga våfflor till kvällsfikat ikväll, men dom gör jag ju först sen, annars e dom inte frasiga och då kan man lika gärna göra plättar.

Nya jobbet

Har inte hänt mkt idag, jo, var ju förbi på jobbet, underbart att man är så omtyckt av barnen, vilket välkomnande man får varje gång. Så oavsett utbildningsnivå så är det viktigaste hur man är själv som person och inte hur många högskolepoäng man har läst...
Jo, de nya lokalerna e riktigt fräscha, ljusa och känns större än dom gamla trots att dom är mindre, kommer bli riktigt bra det där.

Sen blev det en sväng till BM, magen hade vuxit en cm till på två veckor. Inte mycket ju men det verkar som det ser ut som att den har vuxit mkt mer, mina kollegor tyckte iaf det, sen tyckte dom även att jag såg så fräsch ut, alltid nåt, lite vila gör sitt antagligen. Eller lite..jag vilar ju mest hela tiden, för när vi sen kom hem sov jag två timmar, underbart skönt.

Nu har jag legat med Snowy och kollat på innebandy, balrog spelar ju, första tv-matchen för deras del i år. Dom leder efter första perioden, hoppas det håller sig.


e hon inte för söt, våran lilla Buddha?

Uppe me tuppen

kvart i sex vaknade jag och kunde inte somna om..typiskt!
Vilade lite innan K kom hem för lunchen iaf och nu ska jag strax iväg förbi jobbet och sen BM.
Underbart väder ute, man kanske skulle ta en sväng nånstans sen, ingen lång dock, det tror jag inte ryggen pallar med.

Magen idag

Ser ut såhär, tror inte den växer så mkt mer och det är bara en vecka kvar till BF. Mamma sa idag att jag var en vecka sen, alltså kommer det säkert bli likadant med denna lilla bebbe. Dessutom åkte hon in på sjukan vid halvåtta på morgonen och jag föddes 17.38 så det tog ju ett tag det där..har läst att man har en ungefär liknande förlossning som sin mamma...hum..



Nu tänkte jag måla naglarna så jag iaf e fräschast på förlossningen ifall det skulle sätta igång helt plötsligt. :P....måste kanske raka benen oxå, läste för länge sen en två sidor lång artikel i typ expressen om nån som gnällde på att mammor på förlossningen har håriga ben..hallåå..måste ha varit en man, fattar dom inte att man kanske har annat för sig än att raka benen var och varannan dag, dessutom är det svårare för varje vecka att nå ordentligt iom att man helt plötsligt har en mage i vägen..

Exemplarisk sopsorterare

Det tyckte tydligen någon granne att jag var idag. Vi har ett hus dit man går och kastar brännbara sopor och metall&rest, tycker ju inte att det kan vara så svårt att förstå skillnaden mellan dom två men tydligen var det visst det, för många..tragiskt!
Han(den här grannen alltså, har aldrig sett honom förut) var inne i rummet och hade handskar på sig och höll på där med andras sopor oxå verkar det som och när jag gick in med mina två soppåsar samt tre konservburkar kollade han väldigt noga vad jag skulle kasta och i vilken bytta. Mina två soppåsar hamnade såklart i en av dom tomma byttorna för brännbart och mina konservburkar i metall&rest, då utbrister han" vilken exemplarisk sopkastning" eller några såna ord, jaa, det e väl inte så svårt, fick jag fram då..vad ska man säga då? Så började han berätta hur vissa inte vet skillnaden utan bara kastar saker var som helst. Borde kanske ha berättat att mamma jobbar med bl.a. såna här grejer och om jag då inte visste skillanden på metall och brännbart vore det rätt illa. Men det är klart, kul att få en komplimang..hahahaha!

Bloppis??

Ja, det var ju nåt som verkade vara poppis..att ha bloppis.. sälja grejer via sin blogg, kanske smart, då slipper man ju lägga massa pengar på dom där sidorna som man annars säljer saker på. Jag har egentligen tusentals , nåja, hundratals grejer som jag skulle kunna göra mig av med och sälja bort men jag har sån ångest över att ens kasta ett par skor som är trasiga och verkligen inte längre går att använda så hur skulle det bli att sälja nåt som jag sen ångrar och kanske vill ha tillbaks.. nee, funkar inte!

Tömde bakluckan på bilen nyss, så att barnvagnen får plats där sen, gud så man samlar på sig saker där oxå, och inte visste jag att bakluckan kunde vara sådär rymlig som den faktiskt var, jag har trott att vagnen absolut inte kommer få plats men nu när jag såg att det faktiskt var större än jag trott så blir det nog inga problem. Vi har ju haft baslåda där som oxå har tagit mkt plats, no more bra bas i låtarna men nog e bebbens vagn viktigare.

Nu ska vi iväg och kasta sopor, låter ju riktigt ansvarsfullt och vuxet, sen e det köpa kattsand och sen till mami och äta gooood mat, jammii!

Friidrotten kollar jag på nätet, dom har liveuppdatering och hockeyn blev ändå det första valet..

Hockey eller friidrott?

Det har jag fått göra återigen, till halvtolv..katastrof, men samtidigt skönt, vaknade halvnio första gången med världens huvudvärk så det var ju bra att jag fick somna om iaf. Sen frukost och sen skulle vi fixa en lampa till bebbens rum, lättare sagt än gjort, man ska ha riktiga ordentliga verktyg så går det mkt lättare, men såklart vet vi inte var vi har lagt dom minsta skruvmejslarna så det blir ju till att leta efter dom eller köpa nya...

Nu funderar jag på om jag ska åka och kolla på friidrott i Sätrahallen eller kolla på SWE-FIN hockeyn på tv, båda grejerna e såklart samtidigt. Det är ju så typiskt, (men friidrotten vore lite kul iom att Michel hoppade ju 7.95 förra helgen, kanske kanske kan det bli ett första åttametershopp), o hockeyn håller ju på i tre perioder...hum, vilka svåra dilemman...

Fick en dunkande huvudvärk igen, måste nog ta en alvedon om jag ska klara att gå nånstans överhuvudtaget.


Bajs, vad e det för land?

Frukoststunden imorse blev..jaa, lite komisk.
Vi satt och åt i lugn o ro och så hade vi redan tidigare i veckan haft en diskussion om vilket land Val D´isére ligger i. Jag har för mig att jag trodde Italien och K trodde typ Österrike. Igår såg jag i tidningen att en alpinåkare hade tagit sig från Val D´isere till flygplatsen i Geneve, det gjorde ju så jag trodde att det låg i Schweiz. Nåja, imorse så kollade vi på tv o då kom det precis alpint och då står det att det ligger i Frankrike. Så ingen av oss hade ju rätt från början men iaf så kom den här diskussionen:

K: hah, jag sa ju att det låg i Frankrike.
C: nee, du trodde Österrike o jag trodde Italien.
K: Bajs, du sa...bajs..
C: vad?? Vad e det för land?
K: Men jag kom inte på nåt annat land just nu.

hahahahahahaha...Annat land?? Vad e bajs för land? Verkligen inte typiskt honom att säga nåt om bajs överhuvudtaget, så det kom ju som en chock samtidigt som jag höll på att sätta müslin i halsen och sen spottade ut det i skålen, det var den frukosten, men kul var det ju iaf. Tilläggas bör att vi båda e fruktansvärt envisa och vägrar ge oss trots att vi vet att vi har fel...

Vinden..creepy!

O ändå ska jag envisas med att gå upp dit. Jag var ju tvungen att leta efter min pilatesbok för gravida som jag av nån konstig anledning råkat ta upp dit, det är ju nu jag behöver den, inte om ett år. HIttade oxå usb-kabeln till våran lilla kamera, så nu blir det mycket roligare att blogga då man faktiskt kan lägga in bilder oxå utan att först lägga dom till Ks data från minneskortet, sen därifrån till ett externt minne och sen till min dator, nee, det var för omständigt förr. Tog samtidigt ner täcken o sånt, ska ju börja sova med bebben i våran säng och då kan v i inte längre ha dubbeltäcket som vi har nu.
HIttade även mina solglasögon, just dessa solglasögon har jag funderat på vad dom hade tagit vägen, dom e köpta i Turkiet och låg i just precis den väskan jag trodde.. Solglasögonen e ju inget jag kommer behöva anävnda just nu när det e gråmulet som denna dag men jag bläddrade igenom foton och då såg jag ju hur snygga dom faktiskt var, konstigt att dom inte hamnat på samma ställe som resten av mina solglasisar dock.
Tog även ner presentkortet jag fått i födelsedagspresent, ska gå på sminkkurs, jeeee! Men det får bli kanske i april eller så, då jag känner mig som tråkigast, innan man fått ordentligt fin färg o så.
Nu måste det ätas något, magen kurrar ikapp med katten  Shrek som ligger brevid o e supermysig.

Fått mycket gjort ändå

aah, känns så skönt när man kan ta det lungt men ändå har fått mycket gjort. Idag har jag dammsugit, tvättat, diskat, gjort två mobiler till bebben, tagit upp saker till vinden och hämtat ut ett paket oxå. Hade helt glömt bort att jag skulle få paket så det var en trevlig överraskning, dock var det bara lite linnen till sommaren som kom så inget jag kan anävnda nu direkt. Allt detta pysslande har dock gjort så jag inte kan gå nu...ajajajaj, dessutom halkade jag ute igår så det gjorde ju inte saken bättre direkt. Efter att jag halkat fick jag ännu ondare i ljumsken och ryggen, denna smärta har ännu inte gått över. Så resten av kvällen ska jag verkligen bara sitta och glo på tv, samt ta o basta lite. Har lovat K att inte pyssla nåt mer nu.

Jag fattar bara inte varifrån al energi har kommit, jag har ju varit supertrött mest hela tiden, men det e klart, jag behöver inte längre tänka på jobbet så det kan ju vara det som ger energi. Mitt jobb är fysiskt och psykiskt ansträngande, och det har jag ju sluppit nu i två veckor.

Fredagspyssel

Idag råkade vi sova till elva, men det e klart, e man lite sjuk så e man ju tröttare än vanligt. Är rätt trött nu med, skulle nog kunna somna en timme till men nee, nu ska jag försöka göra nåt vettigt här hemma. Har dammsugit nedre våningen så bara trappan o övre våningen kvar, det går fort som tur e, har satt på en tvätt och ska väl slänga i disk i maskinen oxå.

Tänkte fixa i skåpet där jag ska ha blöjor o grejer oxå, så e allt sånt färdigt sen när bebben kommer, ska även upp på vinden men tycker ju att det är så läskigt där så jag vet inte om det blir nåt av det.

Borde oxå göra klart mina mobiler som jag köpte grejer till på panduro, har så mkt tatty teddy nallar så jag ska tillverka två mobiler av  dom. En ska va ovanför skötbordet o den andra ovanför spjälsängen. Sen måste jag oxå börja tänka lite mer på vad jag ska göra med gipsmagen, just nu har jag ingen aning och vill ju inte bara ha den liggandes.

Bebben verkar inte ha den minsta tendens att vilja komma ut ännu, går säkert över tiden med två veckor, o då kommer det garanterat ut en fyrakilosbebbe...hahaha, o dom som sa att jag ligger långt ner på sf-kurvan...

Tv-kväll

Fast det är det ju varje kväll, alltid e det nåt på tv. Förr hade vi en tv-kväll i veckan, det var verkligen våran grej, torsdagar, efterlyst och insider, nu har tyvärr insider blivit rätt tråkigt så det har ju inte blivit nå mer tv-kvällar. Idag e det då torsdag och jag har kollat du är vad du äter, ååhh, hon fick gå på afrikansk dans, det är det roligaste som finns i träningsform. När bebben e ute ska jag oxå börja på det, samt box och core som jag har lovat att gå på med Maria. Nu började lyxfällan, det e rätt intressant, men jag förstår inte hur folk kan gå så mkt back varje månad.
Blev en kebabrulle från gula villan idag, jammii vad gott det är, typiskt att vi åt den till matprogrammet, men man måste få unna sig om man e sugen. Dessutom har jag inga problem med vikten så jag mår ju knappast dåligt fast jag ser hur andra äter.

No more mögel

Idag flyttar mitt jobb, bort från möglet till fräscha nya lokaler. Jag ska förbi en sväng på måndag o se hur det ser ut där. Måste ändå dit och lämna några blanketter och har dessutom BM då så det passar ju utmärkt.

Nyss satte sig en av våra katter o knöglade ihop badrumsmattan och sen började hon kissa på den, jag fattar inte vad hon höll på med, det har aldrig hänt förut, kan det vara nån sorts protest för att vi har börjat sova utan dom på natten, det gick ju så bra redan. De två första nätterna krafsade hon på dörren, men sen inget mer. Hoppas hoppas det där va nåt knäppt nu som hon bara fick för sig, för jag orkar verkligen inte med att ha kisspölar på mattor i hela hemmet, neee....

Inget nytt

nee, idag har det inte hänt mycket, riktigt skönt iofs då jag ju måste ta det lungt. Vaknade kl. 6 och kunde inte somna om efter det, låg till tjugo i åtta o sen kände jag att det var helt lönlöst, blev frukost och lite ärenden på internet, ja, sjukanmäla mig till jobbet och sånt, sen när jag ringde lönekontoret så var det såklart ingen som svarade, blir till att ringa imorgon igen.
Sen beställdes en jacka, oopps..men den e ju så urläcker och till halva priset, då MÅSTE man köpa. Mmmm, det måste man..
Nu e det bara 12 dagar kvar till BF! Har fått några kliande utslag, men det är säkert inget falrigt, har ju tid till bm på måndag, får visa upp dom ifall dom inte har gått bort tills dess.
Nu ska jag lösa massa brott här med efterlyst :P

Ang ett tidigare inlägg

Jag hade ju skrivit om att en per klass har ätstörning och två skär sig, det där dom säger i reklamen, självklart förstår jag att det är i genomsnitt och är alltså inte dum i huvudet som någon så snällt hade kommenterat. Denna blogg skriver jag för min skull och såna kommentarer kommer jag inte godkänna då jag tycker att det bara är larviga påhopp, kom med något vettigt istället. Det är ju synd att denna person som la kommentaren skär sig och har ett lågt BMI, men jag är varken psykolog eller läkare och kan tyvärr inte hjälpa henne. Om hon sen mår dåligt pga detta så behöver hon ju inte kalla mig dum i huvet.

Så, då var det ur världen, skönt.

Magen v 38

Sådär, nu har vi gjort klart gipsmagen. Det var riktigt kladdigt så jag rekommenderar verkligen att man har gott om utrymme samt massa skydd under så man slipper kladda ner golv o grejer.

Jag läste många inlägg innan om hur man bäst skulle göra och vad som var smartast och hur mycket gips man skulle ha mm.

Till slut gjorde vi iaf såhär: Klippte olika långa remsor av gipsbindorna som e köpta på apoteket. Till min mage räckte det med ett paket, den innehåller 6 st 2 meters bindor och kostade 109 kr, köpte ett paket till som vi ska använda till att göra en hand med samt som jag fixade till magen med när den hade torkat. Sen tog jag mkt vaselin på kroppen och efter det plastfolie runt, det blev hot hot hot, men det fick ju funka helt enkelt.
Sen fick Kai doppa remsorna i ljummet vatten, först hade vi för varmt vatten och det blev bara en "geggamojja" av första remsan. Sen gjorde vi konturerna och efter det var det bara att sätta på remsa efter remsa. När detta sen hade torkat tog vi av magen och satte den på tidningspapper, sedan fortsatte jag sätta på remsor där det behövdes. Det var mycket enklare för då slapp jag stå upp länge och kunde fixa till delar bäst jag ville. Nu får den torka i några dagar innan jag bestämmer mig för vad jag ska göra med den. Här följer en bild på magen som den ser ut just nu. Kanterna ska fixas till och sen blir det iaf lackning, kanske nån färg eller om jag skulle fästa något på den, vi får se.



Slänger oxå upp en bild på magen nu i vecka 38, bara två veckor kvar till BF, helt sjukt konstigt.


Gipsmage

vi ska försöka göra en gipsmage idag, fast jag vet inte om nån av oss orkar, jag känner mig febrig o slö o Kai e fortfarande inte frisk, och det behövs hjälp så det e kanske bäst att vänta några dar, men man kan inte vänta för länge heller, tänk om bebben skulle hinna ut innan?? *önsketänkande*

Får ta lite kort sen och visa, men behöver tips på vad jag sen ska göra med magen när den har torkat, har sett att vissa har gjort lampor av dom, eller satt en lampa bakom, vissa har lackat och målat och andra har dekorerat dom med saker, men vore det inte snyggast bara helt vit?? Hum, jag behöver ju inte fixa den direkt heller, den ska dessutom torka några dar när vi väl tar av den så det finns ju tid att tänka.

Sov elva timmar inatt, helt sjukt men skönt att sömnen återigen börjar komma tibax, sen har jag sovit en och en halv timme nu på dan oxå, ännu sjukare egentligen men vad gör man när man är så trött så man bara stupar så fort man lägger huvet på den skönaste kudden?

Hell no!

igår kollade jag o K på ett program "the real hustle lag vegas". Där visade dom olika sätt att lura folk på pengar. Sen eftersom dom var i Las Vegas lurade dom även casinos.
Iaf så visade dom nåt där en kille skulle sälja sina spelmarker för halva priset och han lyckades ju till slut oxå. Då hade vi en diskussion här hemma som lät ungefär såhär:

C: Herregud, e dom så lättlurade att dom köper spelmarker för halva priset av nån skum typ i ett parkeringshus? Det e nog därför det här programmet e gjort, för att dumma amerikaner inte ska gå på alla bluffar som finns.
K:  Skulle nån komma fram till mig och sälja nåt så skulle jag säga HELL NO(rösten var verkligen övertydlig).
C: Vad e det för fel på no thanks??
K: Men säger man HELL NO så förstår dom att man menar allvar.
C: Men om man säger no thanks o går därifrån så ser dom också att man menar allvar.

O sen så följde ett antal skrattanfall.... Det lät mycket roligare igår än nu när jag skrev det märkte jag, men jaja, det är ju bara mina egna minnesanteckningar så det spelar ju ingen roll.

Riktig lallardag..

ja, så har det varit, vaknade efter en god natts sömn vid tio, åt frukost och lagade lunch samtidigt (=kokade potatis) och sen plockade jag lite i köket. Började dammsuga men så kom Kai hem helfebrig igen o tyckte att dammsugaren lät för illa så det var bara att sluta.

Sen har jag bara tagit det så lungt som det går och nu ska vi iväg till Rusta och köpa en tvättkorg.

MIN MAGE!!!

Igår var jag ju ute en sväng, blev inte så långvarig men träffade iaf tre gamla klasskompisar, en av dom träffade jag senast när vi var 10 år så det var rätt häftigt, mycket hinner ju hända på 16 år. Det var ganska mkt folk för att vara tbs faktiskt men så var det ju nån återträff som nån hade dragit igång så det var väl därför. Jag satt mest bara, kunde ju knappt röra mig, ryggen gjorde så ont så det var ju bara snällt att skippa dansandet, undrar vad bebisen tyckte om den höga musiken förresten??

En sak som jag inte förstår är att om man e gravid, som jag nu då, så tror helt främmande människor att dom har rätt att komma och ta på min mage och kommentera massa, jag går ju fan inte fram till dom o tar dom på deras magar och säger typ ååhh, vad tjock du e, eller tar på deras bröst o säger vilka fina bröst..nee, jag fattar inte det där, när man e gravid e man allas egendom tydligen.. Borde kanske ha tallat på dom o sagt nåt oxå, så hade dom nog fattat hur konstigt det faktiskt är.

När jag kom hem igår natt hade Kai 39.6 graders feber, helt kokhet, o nu börjar jag få ont i halsen, så det är väl bara en tidsfråga innan min feber bryter ut, fast jag ska helst inte bli sjuk just nu, kanske om en månad eller så men om jag nu ska vara pigg till förlossningen så e jag inte särskilt pigg när jag har feber. Jaja, bara att kurera sig med massa huskurer och hoppas på det bästa.

Nu e det jag som ska dricka upp mitt kaffe och sen klippa klorna på katterna, viktigt söndagspyssel.

RSS 2.0