Utgång eller inte?? Thats the question..

hum, jaa, hur ska jag göra nu då? Kai stackaren har dragit på sig feber och kan inte följa med. H var på kryssning o kom hem nyss, så hon ska inte heller dit, så nu vet jag inte hur jag ska göra, jag börjar oxå känna mig dålig i halsen men om jag bara skulle ta en snabb sväng ner dit, o sen hem igen, finns ju massa folk där som jag känner... jaja, får se hur det blir, har ju inte ens bestämt kläder ännu.

Tonade håret nyss, det blev lite mörkare, kändes som det behövdes göras nåt eftersom jag oxå klippte mig i tisdags. Sen skulle jag oxå raka benen och guuuud så svårt det är med den här magen, allt blir väldigt annorlunda och svårare när man är gravid, det är ren fakta och det är bara att acceptera.

Shopping och utgång

Alltså fy vad tråkigt det är att gå och shoppa nu med denna mage.. Åkte till stan för att köpa amnings-bhn o hittade iaf den jag var ute efter, riktigt ful e den men jag har ju inga val direkt plus att ingen kommer ju se mig i den, ja, Kai o bebben då såklart men ingen annan så det får ju va lixom.
Hittade jättemkt fina kläder men det går ju inte att prova dom med denna mage, eller det går ju men kläderna ser inte ut som dom kommer göra när magen e borta, alltså kunde jag inte köpa nåt av allt jag såg, visserligen bra för då sparar jag ju pengar.

Imorn ska vi ut, undrar vad för reaktioner man får från folk, jag menar, hur ofta ser man en höggravid kvinna ute som festar.. iofs så kommer jag väl mest bara sitta o smutta i mig läsk, urk, jag som knappt gillar läsk. Orkar knappast dansa som förr i tiden.. dessutom går jag säkert hem tidigt oxå, wow vikken utekväll..hahhaa!

Nu ska jag vila min onda rygg lite, sprang ju lite för att hinna till pendeln och det borde jag ju absolut inte ha gjort, kan ju knappt lyfta fötterna när jag springer eller försöker springa, sen tar jag bara tio cm steg..hehehe, måste se rätt roligt ut, sen skulle jag upp för kanske 40 trappor o då fick jag världens mjölksyra mitt i o höll på att missa pendeln ändå. Alltså mjölksyra...hallåå, det får man ju först när man kört stenhård träning, o 40 trappor e INTE stenhård träning!

En tjej per klass har ätstörning och två skär sig...

..ja, nåt sånt säger dom i reklamen, men hur fasen kan det stämma?? Dom påstår att en har ätstörning o två skär sig, i min klass i gymnasiet var vi fyra tjejer, jag hade varken ätstörning eller skar mig, alltså måste det betyda att resten av dom tre faktiskt hade dessa ätstörningar och skar sig, konstigt då att det inte alls märktes, dessutom tror jag knappast att nån av dom tre skulle skära sig, eller ha ätstörning för den delen, skulle vilja se vad det där e baserat på. Sen om det är så illa numera så e det ju riktigt tragiskt, jag gick ju ändå gymnasiet mellan 98-01. Usch, det var länge sen, hur gammal har man hunnit bli??

Idag åkte jag då återigen för att leta efter en amningsbh, o dom e verkligen superäckligt ugly, fy faaaan. Hittade iaf en som jag kan tänka mig, men då var det fel storlek såklart, så imorgon får jag prova lyckan i Huddinge. Det var inte skönt att gå runt så mkt som jag gjorde, foglossningen och ischiasen gjorde sig påmind återigen. Jaja, snart e väl det över o det ska bli sååå skönt. Jag fattade aldrig hur lycklig man kunde vara förr i tiden när man inte hade ont nånstans.

Satt i Tumba C och väntade på Kai eftersom jag handlade lite för mycket saker och kunde absolut inte bära. Då fanns det en tjej som sålde strumpor, 12 par för 100 kr, det e ju billigt, och under tiden som jag satt där, kanske 40 minuter fick hon nog in minst 3000 kr..vikken business, sälja strumpor, tänkte att det nog inte är många som nappar på det där men jösses vad fel jag hade, gamla och unga, tanter o tuffa tjejer handlade av henne.

Nu e det lite lyxfällan, tur man inte har hamnat där, fast det är nog inte tur utan det e för att man är ekonomisk av sig, förr kunde jag väl inte riktigt tycka det men numera e jag supersnål och tänker direkt för minsta femtiolapp att ska jag verkligen köpa det här, behövs det här?? hahahah, så man förändras när man ska bli mamma, men ful och tantig, det tänker jag ALDRIG bli!!!

Förlossningsinfo

Var vi på idag, det var ganska nyttigt och det var lite nytt som man inte hört förut.
Barnmorskan som berättade om allt frågade ifall nån kände sig rädd för förlossningen, då hördes några svaga neej från publiken o sen ett högt nej..FRÅN EN MAN! Vadå, skulle han vara rädd för förlossningen?? hallåå..

Imorn ska jag banne mig packa den där BB-väskan och sen ska jag upp på vinden o leta efter min gravidpilatesbok som råkat hamna där, måste börja träna lite o andas o sånt, det hjälper sen vid förlossningen oxå. Vågar dock inte gå upp på vinden själv så får snllt vänta på att Kai kommer hem från jobbet.

Nu ska det softas lite innan sovandet.. Imorn skulle jag ju gå o handla lite oxå, hade jag redan glömt..hum, inte bra det här.

Natti natti


Hemmafru...

..ja, e det inte en sån som lagar mat hela dan o tvättar o diskar o fixar o donar??

Känner mig lite som en sån men har ju knappast diskat, tvättat och fixat o donat, men mat har jag däremot hunnit laga.. potatisgratäng och en linssoppa har jag redan hunnit med på mindre än en timme. Nu blev det lite paus i lagandet för jag måste ju uppdatera mig på våra bästa år, sen ska jag fortsätta med en kycklingwok och korvstroganoff, jee, vad bra, snart e frysen så full med mat så jag slipper helt tänka på det när lilla bebben kommer.

Igår åkte jag förbi jobbet o efter det åkte jag med Maria till Kista galleria, kollade efter en amnings-bh men tydligen e det så att när man blir mamma ska man bli tantig, H&M hade dom fulaste tantkärringbehåarna jag nånsin sett, usch o fy, nästan så jag ville kräkas. Sen såg jag iofs en snygg på twilfit så ska nog åka o köpa den, men det fanns tom underklädesaffärer där som inte sålde amnings-bhar så frågan e om man kanske inte ens behöver en sån eller om det bara är nåt som inte säljer så bra. Jaja, får åka till Skäris imorn o kolla istället.

Ryggen pallade inte med shoppingturen, eller i början gick det bra men på väg hem var det katastrof, att gå från bussen tog nog en kvart mot 7 min som det brukar ta. Ajajaj, beeeeebis, du får komma ut nu!

Sjukskriven

Ja, jag blev sjukskriven fram till förlossningen. Det var ju på tiden. Har även fått ischias nu så det hugger ju till lite titt som tätt.

Bara tre veckor kvar till BF, ojojoj..tiden går fort nu, dags att packa bb-väskan så den e färdig.

Får laga lite mer storkok oxå, igår blev det chili con carne och köttfärsbiffar.

Har lovat att åka till Kista galleria med Maria nån dag. Det får bli imorn efter att jag har sovit ut ordentligt, för nu i natt ska jag bara soooova.

Magfotograferingen

...IGEN!! hahaha, suck säger jag bara, tror vi tog hundra bilder men det blev nog bara två helt okej bilder, resten e inge vidare, kan bjuda på dom två iaf.






Naket...ja, jag vet, men ändå inte!

Bilbarnstol

Fast det heter visst babyskydd, men det är iaf en bilbarnstol för bebisen. Billig var den oxå, 1189 kr med bas, det e som hittat. O i våran bil måste man tydligen ha bas, eller helst ska man ha det, kan funka utan oxå men det var inte säkert. Jaja, nu e den köpt så det e bara för bebben att komma ut nu.

På IKEA hittade vi det vi skulle o lite mer.. som vanligt, men köpte ändå inte allt, har blivit så sparsam här nu, konstigt, inte likt mig, e så snål...men det e ju bra iofs, för nu när bebben kommer så e det ju massa saker man aldrig förr behövt köpa som helt plötsligt behöver köpas varje gång man går i affären.

Kollade lite konståkning nyss oxå, heja Finland, etta o trea blev damerna på EM, dessutom en till som kom femma, helt grymt ju.

Nu e det bastutime hemma hos oss.

IKEA

Snart blir det en tur till IKEA, där ska det handlas massa nödvändigheter. Bebbegrejerna e nödvändiga, sen kommer jag säkert hem med nåt som inte är lika nödvändigt men "bra att ha" grejer.

Ska även förbi babyland och köpa eller åtminstone kolla en bilbarnstol, det är ett absolut måste att ha. Och nu skulle ju bebben kunna komma närsomhelst och det går ju sen inte att åka hem från BB utan att ha en sån.

Ska ta lite mer kaffe, sov ju helt värdelöst inatt igen så det behövs nog många koppar för att orka vara vaken hela dan.

Det skulle behövas städas här oxå, nån frivillig?? Min rygg lär ju inte palla dammsugningen direkt.
Dessutom kom jag ju på att jag skulle laga massa storkok nu i helgen o så tar vi magfoton igen... hoppas dom lyckas lite bättre än sist.

Igår var jag hos Maria och kollade Lets dance o umgicks, mycket trevligt.

Jo, kaffe var det visst...

Mår illa

Usch och fy vad jag mår illa, andra natten på raken som jag har sovit riktigt dåligt oxå, jag fattar inte det här. Jag är tröttare än tröttast men kan bara inte somna. Jag vet inte om graviditeten gör sitt men det är ju nu man måste vila som mest och det bara går inte. Får kolla om det håller i sig över helgen och ta upp det med läkaren på måndag ifall det inte blir bättre.

Ska slökolla lite på tv, sen lägga mig ett tag, kanske kan somna nån timme nu på dan.

Tillväxt UL

Var på andra tillväxtultraljudet idag, bebben växer riktigt bra, nu skiljer det bara -9,7% från det "normala" jämfört med för två veckor sen då det var -12,5%. Dessutom e det bara 129 g kvar till normal födelsevikt och jag har ca 4 veckor kvar så nog borde han hinna växa tills dess. På måndag har jag tid hos BM och läkaren, får se om dom sjukskriver mig sen då resten av tiden.

Hämtade alla mina grejer från jobbet idag oxå, kändes lite konstigt, men samtidigt skönt att slippa tänka mer på det där och bara koncentrera mig på bebben och mig själv.

Köpte cocosbollar i massor, jammii, dom va så färska så dom smälte i munnen... tror jag ska ta med några och svänga förbi Maria, stackaren kan knappt sitta eller ligga, vurpade utanför sjukan och gjorde illa nacken och svanskotan...ajajajaj, tur det inte va värre ändå, kunde ju ha fått hjärnskakning eller vad som helst.

Klickat hem skor..

...jee jee, sen jag blev gravid har jag inte spenderat många kr på nya skor, har ju så det räcker och blir över, det vet jag, men nu såg jag så hemskt snygga skor på halens så jag klickade hem tre par. Och nog blir man lite lycklig av nya saker, det blir man ju. Inte så att jag går runt och e lycklig resten av mitt liv men iaf ett tag.

Nu ska det klickas hem lite saker från H&M och kanske Ellos oxå.

Storkokstips

e det nån som har några bra tips på storkok man kan fixa o frysa in??

Måste ju börja laga massa mat nu helst innan bebben kommer o det vore ju bra att fylla frysen med mat, men då vill jag inte bara ha korvstroganoff o pastasåser utan alt möjligt annat, har bara så hemskt dålig fantasi.

Måste ut en sväng och lämna ett brev oxå, kanske bäst att göra det nu, hoppas det inte är lika halt idag som igår.



Nervös..??

ja, den frågan har jag fått svara på många ggr, om jag är nervös inför förlossningen, men jag kan ju inte påverka den så himla mycket, bebben ska ut hur mkt man än kämpar med eller emot.. så jag är faktiskt inte ett dugg nervös. Kanske har jag inte riktigt fattat det ännu eller så e det ju så jag funkar helt enkelt. Det var likadant när jag tävlade i friidrott, jag var inte direkt nervös inför en tävling och det sägs ju att man ska ladda som inför ett maratonlopp så det e ju ba trycka i sig massa kolhydrater o köra...

Idag var nog min sista dag på jobbet, bm sa att jag måste vara hemma nu och börja vila ordentligt, så det tänker jag göra, inget annat, inge städa o diska o fixa o trixa. Skönt att hemmet är i någorlunda ordning redan så jag slipper tänka på det.

Snart e det top model och shear genius, typiskt att dom ska komma samtidigt, visserligen kommer top model i repris på söndag men orkar ju inte vänta så länge så får helt enkelt kolla på båda samtidigt, tur vi har en tv som kan dela bilden i två.

Idrottsgalan

hahahahaha...skrev ju nyss att det var synd att Robert Gustafsson inte längre va med, o så kom han där.. med Björn Gustafsson..ännu bättre ju!

O vad har Kallur gjort med håret? Kände inte igen henne alls....måste nog kolla lite till för att se vad jag tycker..hihihi

Vårdcentralen..??

Jag har flera ggr skrivit om detta o gör det återigen, man ska inte ta kontakt med vårdcentralen, eller klart man måste om man måste men man får ju knappast nån hjälp där. Min husläkare har teletid från 8.10 o framåt, jag ringde prick tio över o då var hennes kö avstängd..va?? redan tänkte jag.. har försökt ringa henne i en veckas tid nu men inte kommit fram, så jag blev så förbannad så jag ringde växeln och sa till dom att dom får fixa så hon ringer upp eller nåt, jag har inte tid att sitta och ringa henne dag ut o dag in. Sagt o gjort, nån ringde upp mig o sa att dom nu satt mig i hennes kö, då var klockan nio, än har hon inte ringt mig. Visste väl att det skulle bli så, o tur e ju det, för jag ringde dit igen och pratade med en sköterska som sen sa allt jag behövde veta. Irriterande då att en annan som svarade där förra måndagen sa att jag måste ringa min husläkare för att få reda på det jag ville. Ingen vet ju nåt, eller dom vet säkert mycket saker, men dom har ju inte samma kunskaper om saker och ting.

Imorn e det jag som ringer BM och tvingar henne att ge mig en tid till deras läkare, har så ont i ryggen så jag inte längre kan sova ordentligt, och får ju bara ta alvedon o dom hjälper ju absolut inget alls.

Nu e det idrottsgalan, men tyvärr ingen Robert Gustafsson, han har ju varit höjdpunkten alla år han varit med "jag e inte bitter"...klockrent!


Morgonpromenad

Idag har varit en riktigt härlig dag. Vi vaknade tio över nio men låg i sängen o drog oss till halvelva, sen upp och äta frukost, därefter ut och gå en promenad i det kalla vädret, eller det var inte så kallt, blåste mest. Nu har jag oxå hittat några bra vägar jag kan börja gå sen med barnvagnen. Vi hämtade ett paket samtidigt, jag och paket alltså, hopplöst. Det var iaf en jacka och fleecetröja, vilket behövs nu när jag ska börja gå ut och gå mycket. Även en bikini hade kommit, eller hade ju inte direkt kommit av sig själv, jag har ju faktiskt beställt den. Nu ska jag sätta mig med H&M nya katalog och beställa mer, snart kommer dessutom alla mina gamla kläder sitta så fint igen, magen har ändå vuxit lite så allt får jag inte längre på mig. Ska bli så skönt och komma i form lagom till sommaren.

Babyprylar

Nu har jag surfat runt hela kvällen och verkligen kollat noga på olika forum så jag vet vad jag ska och inte ska köpa. Det mesta som säljs är egentligen väldigt onödigt, vi har barnvagnen och sen ska vi köpa bilbarstol, det behövs garanterat, men sen så tänkte vi skippa bärsele o babysitter då de flesta verkar ha använt dessa grejer två ggr o aldrig mer. Kläder behövs ju såklart och det har vi fått massa i den minsta storleken, tack Maarit, de kommer behövas ju. Sen e det bara att köpa skötbordsunderlägg eller vad dom nu kallas, och blöjor och någon salva till babyns röda stjärt..hihihi! Sen får man ju köpa mer allteftersom med tanke på att man då märker vad som saknas.

E fruktansvärt trött hela tiden, och ryggen värker nåt enormt, hoppas jag orkar med att jobba resten av mina dagar, men tror tyvärr inte det, 14 dagar kvar på jobbet i så fall om jag skulle orka... får kämpa o se hur det går.

Nu tänkte jag ta ett massagebad och kanske lindra värken något.

Myndigheter..

...suck, säger jag bara!

Har försökt fixa med papper till skatteverket om jämkning, allt var rätt ifyllt förutom att jag hade glömt fylla i en ruta, gjorde det sen o skickade tillbaks papprena till en tant som sklulle ha dom till sig direkt. Rignde dit igår för att klolla om papprena har kommit fram, då svarar hon helt nonchalant att det har dom minsann inte gjort o att dom har gjort omorganisationer på kontoret och därför finns inga papper hos henne, va fan, så det e mitt fel då att dom flyttar runt? Sen säger hon också at jag måste prata med min arbetsgivare för det är dom som ska fixa jämkningen...ehum, va?? Jag ska ju få jämkning på bolånet, inte på min skatt på jobbet, min arbetsgivare borde väl inte behöva bry sig om mina bolån direkt! jaja, vi la på och så ringde killen upp till dom istället, han kom fram till deras servicetelefon och killen som svarade var väldigt tillmötesgående och kollade upp om våra papper hade kommit in, och det hade dom ju såklart gjort! Jävla kärring alltså, hon ljög mig rakt upp i ansiktet, sparka såna typer som har ett serviceyrke men inte kan hjälpa människor så skulle vi kanske inte ha så hög skatt i landet...

Idag skulle jag ringa min läkare oxå bara för att kolla om jag verkligen e allergisk mot penicillin, kl. 8 öppnar hennes telekö så jag ringde direkt då o så säger hennes telesvar: "min telefonkö är avstängd för tillfället", men va bra då, inte min dag idag heller känns det som!

Ryggen kändes lite bättre idag men då hade vi oxå studiedag där jag fick sitta på sköna soffor. Men nu börjar jag känna smärta igen och vet inte hur länge till jag kan gå såhär, beeeeebis, kom ut nu o sluta plåga min rygg!

Shitty day

punkt slut!

Fotograferingen

hum, ja, hur gick den då?? Tror det blev ett lyckat kort av femtio, när man lyckades täcka för saker så var inte ansiktet med o tvärtom. Så nu ska vi göra om det där i veckan eller nästa helg. Typiskt alltså. Ett kort blev riktigt roligt oxå, Kai står bakom mig med sina händer runt min mage och bildar ett hjärta vid naveln, det var bara det att man såg inte att han står där över huvudtaget, vilket iofs e bra men nu ser det ut som om jag håller om min mage och har håriga, manliga armar, hahahaha! Skrattade så jag grät nästan!

Magfotografering

Snart ska jag ta massa fina svartvita bilder på min mage, det e bäst att göra det nu eftersom magen e på ett bra ställe, hehe, alltså den e ju där den e men det blir finast bilder just i denna vecka jag är i tydligen. Ska bara sminka mig lite och sen börja posa. Undrar hur jag ska posa bara, känns konstigt att stå helt naken men samtidigt så döljer man ju ändå det som inte behöver synas, hum, ja, vi får se hur det blir.

Kanske kan lägga upp några foton hr sen om det blir riktigt lyckat!


Trevlig fika

Idag var Maria o Katja här o fikade, det var trevligt som alltid, skvallrade o pratade allmänt om livets stora gåtor! 
Innan de kom städade jag, eller ja, så gott jag kunde, måste dock köpa en ny matta eftersom jag höll på och dammsög EN matta i säkert en halvtimme, eller så kändes det bara som så. Foglossningen gjorde sig återigen påmind, det blir bara värre för varje dag som går, nu går jag som en gravid kvinna, alltså vankar som en anka. En månad o en vecka kvar ungefär så det borde man ju stå ut med, men vissa stunder tycker jag dock att jag varit gravid tillräckligt länge och att bebben kunde få komma ut nu!

Nu kollar jag på asos och tänker kanske beställa nåt, men frakten e ju så hemskt hög, 200 kr för ett par skor, men även för två par, så då kanske man ska passa på att köpa fler par när man ändå ska beställa.

Igår klickade jag hem ett fint klädesplagg på clubwear, halva priset var det så jag kunde ju inte låta bli att köpa.

Lilla bebben då

Var på extra UL igår, bebben e -12.5% mindre än den sk normalkurvan, visserligen e det ingen fara, det blir det först när den går under -22%, dessutom e bebben bara 300 g "för liten". Det kanske blir lättare att föda sen om den e liten, hiihi! Vi ska dit en gång till om två veckor så dom ser att den växer, fast jag har ju följt min sf-kurva hela tiden o varit liten från början.

I onsdags var jag o Maria på innebandymatch, balrog-järfälla. Det gick bra, ända till järfälla åkte ut i sista perioden och gjorde det avgörande målet, I UNDERLÄGE!!! Fyyy!

Har börjat jobba igen oxå, det börjar bli tungt, foglossningen påminner om sig mest hela tiden och nu har det börjat hugga till på vänster sida om magen, ungefär som nån drar med kniv fram o tibax..ajj!

Nu e det lite lets dance o sen ska det sovas tidigt, e helt slut!

Imorn kommer Katja o Maria hit på fika, trevligt!

Sista julmaten

var precis hos päronen och åt sista julmaten för detta år, eller iofs, inte detta år men sista för nu, man får ju hoppas att man äter julmat sen igen när julen är här. Dock pratade vi om att man ju faktiskt kan äta den maten även fast det inte är jul, det är bara det att man skulle aldrig komma på att laga julmat mitt i sommaren tex.

Ska snart ta ett långt bubbelbad och sen ha lite ansiktsmask och hårinpackning o ha lite hemmaspa.
Mådde inte så bra tidigare på dan så måste pigga upp mig lite. Dessutom kan man försöka vara lite fräsch till jobbet så man åtminstone låtsas se ut som om man är utvilad.

Imorn ska jag o Maria gå o kolla innebandy, så kommer hem först efter 22 på kvällen, och vi som lagade potatisgratäng och köttfärsbiffar till imorn, o det får jag njuta av först på torsdag, kanske blir det ändå att jag provsmakar lite snart.

Idag börjar top model igen, men den kommer samtidigt som shear genius, får "pippa" dom kanalerna, alltså picture in picture, inget annat pippande!!

dessa spyor

...suck! Nu har Shrek spytt flera ggr varje dag, vi tror han är allergisk mot den nya maten vi köpt, och den som skulle vara så bra just för att katterna har lättare att smälta maten och inte spyr lika mycket då, jaja, bara att återgå till den andra maten igen! Fast den maten verkar inte Sotis tåla, så då blir det istället han som spyr..ååhh, jag vet inte vad vi ska göra.

Så, nu ska det torkas upp en spya igen, såg precis nån reklamfilm för en mopp som funkar med ånga, kan det verkligen vara bra då?? Fick ju en dammsugare från samma företag och den kan jag inte direkt rekommendera, tar knappt bort nåt!

Lugn och skön dag idag

Tog sovmorgon, man måste ju passa på nu är det fortfarande går, snart e det helt omöjligt antagligen. Gick en sväng till centrum och fixade digipass till bankens internettjänst då det behövdes för att kunna skaffa e-legitimation, vilket tydligen underlättar när man ska ha kontakt med försäkringskassan sen angående föräldrapenning mm. Köpte ingredienser till potatisgratäng oxå, det ska tillagas imorn eller ikväll, jammii!

Läste ut boken "el choco" idag, den var riktigt bra, jag som aldrig läser böcker blev förvånad över mig själv som faktiskt orkade läsa hela 400 sidor, iofs läste jag över 300 av dom på sjukhuset då det inte fanns nåt annat att göra och man fick ju inte röra sig så långt heller då jag var kopplad till en ekg-apparat, kändes som jag satt i fängelse där, hehehe!

Nu ska vi snart ut på en promenad, så frisk och kallt ute, mysigt, sen blir det nog lite varm bastu efter det,  gud, vad jag älskar att bo såhär!


Shoppat lite

Kai skulle skjutsa sina päron till Arlanda så då passade jag på att åka till IKEA o Skäris. PÅ IKEA tänkte jag köpa lite grejer till bebbens rum men det fick vara, får ta det när han e med så jag har nån som orkar bära sakerna. Det blev iofs ändå något hit till hemmet, hittade svarta tallrikar, så himla fina o rea var det oxå, perfekt. Sen åkte jag vidare till Skäris och köpte en fleeceoverall till bebben, så gullig var den så den kunde inte lämnas, köpte storlek 62 eftersom dom växer så snabbt i början så det va ingen idé att köpa mindre storlek.

Tog en snabb sväng förbi MQ oxå eftersom Kai redan hann komma och hämta mig, såklart hittade han en jacka där som han har letat efter i ett år, dessutom var den 50% nersänkt, jag som precis hade klagat över att allt som är på rean efter jul alltid bara är det fulaste affärerna har, o så hitta han den, klart den skulle med, dessutom fanns det bara en sån kvar o just hans storlek, ibland har man tur.

Detta papperssamhälle..suck!

Jag tror jag blir tokig snart, har fyllt i papper till skatteverket och det är ju gjort så svårt så att man absolut inte vill ansöka om nåt, nu är det gjort men vi får väl se om den sen kommer tillbaka ofullständig!

Sen har jag läst lite om föräldrapenningen, jag fattar noll men det ska nog bli bra det där sen när det vl är dags!

Förstår dock inte att allt fortfarande ska gå via papper hit o dit med tanke på att de flesta numera har tillgång till datorer!

Kom också att tänka på en incident för en månad sen ungefär, gick till vårdcentralen för jag trodde jag hade uvi, kommer dit och hon i kassan säger att det kan ta ett tag iom att deras datasystem har lagt av, jaha, tänkte jag, men läkarkunskaperna sitter väl förhoppningsvis inte i datorn?? Tydligen så gjorde det det med tanke på att  2 patienter var före mig och jag satt där i en och en halv timme!
Sedan tog dom prover, men tydligen hade proverna tagits där på vårdcentralen och bara lagts in i deras privata datasystem, för när jag sedan behövde hjälp igen kunde inte vårdcentralen längre hjälpa mig så jag tog kontakt med förlossningen som gärna ville hjälpa mig, men kunde inte då dom inte kunde hitta mina prover i deras datasystem, aaarrghh, det e så man blir riktigt förbannad. Så jag var tvungen att boka tid till vårdcentralen, betala 140 kr för att få provsvaren, med andra ord, två papper med ettor och nollor på, det kändes helt värdelöst!

Sen så har jag fått höra att jag är allergisk mot penicillin, så varje gång jag åkt till akuten har dom frågat vad som hände när jag åt penicillin, och det har jag ingen aning om eftersom det var så länge sen dom sa att jag var allergisk, nu försökte jag då ta kontakt med min husläkare via det här braiga "mina vårdkontakter", hur bra gick det då? går ju bara att avboka tider eller boka en ny tid, alltså får jag ingen hjälp där heller!

Nu tänker jag äta havrebollar och dricka kaffe och lugna ner mig!

Vagnen ihopmonterad och klar

yeeey, fick nåt gjort idag. Satte ihop vagnen helt själv, nåja, nästan då, Kai fick hjälpa till med moraliskt stöd, hihihi! Det tog dessutom bara en timme eller så, hade gått mkt fortare om jag hade fattat hur man lossade på ena grejen, o så fort Kai kom för att kolla så fattade jag, blondinvarning, ajajaj!

Nu e den iaf färdig och riktigt snygg oxå! Tog en sväng med den i hallen, måste ju provköras såklart! Funkar kanon!

Nu ska det snart bastas och sen ska det handlas mat!

Handla eller sätta ihop vagn?

Thats the biiiig question!

Jag skulle vilja sätta ihop vagnen så att den står klar men det är ju ändå eller borde vara sju veckor kvar tills bebben kommer, men sen kanske jag inte längre orkar om några veckor o då vore det bra att den va färdig redan.
Men så kom jag på att jag skulle behöva handla några saker till bebben, inte för att det heller är så bråttom men det vore skönt med en promenad fram o tibax till centrum.

Förresten så e det svårt att veta hur många nappar o nappflaskor o såna grejer man bör köpa, kläder har jag till den första månaden, saknas bara någon tjockare tröja o byxa samt en overall eller om det nu blir en sån "påse" där man lätt stoppar i bebben.

Så konstigt o overkligt det känns att handla saker till MIN bebis, jag har handlat såna söta små kläder förr men det e ju alltid till någon annans bebis.

Känner jag mig själv rätt så kommer jag sitta fastklistrad här vid datan o sen har halva dan gått o ingen vagn blir ihopsatt o inte har jag gått iväg och handlat heller.

Ny design?

Jag funderar ju starkt på att fixa en ny design här på sidan, dock har jag helt glömt bort hur man gjorde med alla koder o grejer, det fanns nån sida som förklarade exakt hur man gjorde men jag minns såklart inte vilken sida det var. Dessutom tar det tid att fixa en schysst design men det vore kul att börja blogga nu igen o ha en ny blogg, eller den e ju gammal men den skulle kännas som en ny blogg!

Nu tänker jag bläddra igenom H&M katalogen som kom idag, e ju såklart sugen på att köpa lite nya kläder, har inte gjort det nu sen magen började växa, iofs finns det ingen anledning att köpa större kläder där magen får plats bara för att sen om nån månad få hänga in dom längst in i garderoben och aldrig mer använda dom.
Åkte ju till Vingåker i mellandagarna och gissa om jag var sugen på att köpa några par jeans, men icke.. får snällt vänta ett tag till! Gaah, blir tokig snart om jag inte får shoppa nåt, låter som abstinensbesvär här tror jag! Men har ju varit väldigt duktig, har inte köpt skor sen minst tre månader tibax i tiden, det måste vara nytt rekord!

Snart får jag iaf börja köpa kläder till bebben, alltid nåt!

Bebbens rum

Har fixat i bebbens rum idag, börjar bli färdigt nu, eller färdigt e det ju inte alls, men vi har iaf fått bort alla grejer därifrån till vinden. Nu ska jag bara fixa nån slags ordning där, spjälsängen e fixad o klar, bebiskläderna e tvättade och vagnen står ouppackad i kartong fortfarande, undrar om jag inte skulle ta o sätta ihop den snart, e så ivrig!

Nu ska jag ta och städa en snabbis, sen ska vi hämta hit långväga gäster, räknas Åbo som långt bort förresten.. dom ska hit o fika o sen sova över en natt hos mamma!

2009 är året då..

  • mitt liv kommer bli nåt helt annat
  • bebben kommer
  • jag vill ta körkort, återigen
  • jag kommer vara mammaledig
  • jag tänker ta dagen som den kommer och bara njuta
  • jag tänker blogga oftare för att faktiskt komma ihåg saker som hänt
  • jag kommer fotografera och filma väldigt mycket
  • jag kommer sola på min egen tomt, wow
  • jag har lovat att gå på box och core med Maria
  • jag ska vara i grym form till sommaren*önsketänkande*
  • det kommer att hända mycket mer men som jag ännu inte vet om


2008 var året då...

  • jag började blogga och sedan totalt glömde bort det
  • vi gick på husvisningar nästan varje helg
  • vi faktiskt hittade ett hus som bara skulle bli vårt
  • det huset blev vårt och innehåller bastu, bubbelbad och massa fiiiiina rum, plus det obligatoriska i ett hus, walkincloset
  • vi flyttade från "Albyghettot" till "Tumbas Beverly Hills"
  • jag hade ont i magen och var illamående
  • mitt illamående berodde på att jag hade blivit gravid
  • graviditeten orsakade foglossning och andra ryggbesvär
  • vi fick se vår bebbe på ultraljud, hur häftigt som helst
  • jag var halvtidssjukskriven en månad
  • OS gick i Peking på väldigt dåliga tider
  • Usain Bolt var helt grym
  • Thorkildsen lyckades försvara sitt OS-guld
  • Michael Phelps var helt otrolig
  • jag åkte in och ut på akuten för andningsbesvär
  • dessa andningsbesvär gjorde så jag las in på sjukhuset i två nätter och bröt ihop totalt
  • jag fick diagnoserna hjärtsvikt, blodpropp i lungan, lunginflammation, lungsäcksinflammation, förstorat hjärta och vätska i lungan innan jag fick den rätta diagnosen luftvägsinfektion
  • jag åkte på kryssningar oftare än förut
  • jag blev medlem på facebook
  • vi åkte till Turkiet sista minuten fast det var dyrt
  • jag red på kamel för första gången i mitt liv
  • vi klättrade uppför berget "kale", det såg ut att vara 100 meter till toppen, det tog tre timmar att ta sig dit
  • jag såg en havssköldpadda och en delfin ute i det vilda
  • jag fick soleksem men fortsatte sola ändå
  • jag svettades i 38 graders hetta
  • jag åt smaklös mat i Turkiet
  • jag och Kai firade vår åttaårsdag
  • jag lovade ta körkort men gjorde inte det
  • jag insåg att jag INTE behöver köpa så mkt skor, jag klarar mig ändå
  • jag insåg att jag ska bli mamma och Kai ska bli pappa
  • jag hade en bebbe i magen som sparkades och bökade runt
  • vår bebbe inte ville vara med på allt som barnmorskan ville göra
  • vi insåg att våran bebbe kommer bli hundra ggr envisare än vi två tillsammans

RSS 2.0