2009

En snabb tillbakablick på året som gått:

- Liam föddes, det största som hänt i mitt liv hittills
- Var mammaledig nästan ett år, tillbaks till jobbet om 3 dagar, liiiiiite ångest
- Under mammaledigheten hann vi göra massa roliga saker, förutom mycket mys och lek hann vi även med ett alldeles för stort antal bussresor, IKEA, Skäris och annan shopping, sen gjorde vi självklart bra saker oxå som besök på öppna förskolan, babysim, lååånga promenader, lek i parken osv
- Åkte till Teneriffa med mamma och Liam, efter en vecka kom även K och joinade oss, underbar resa och mycket fina minnen
- Målade om här hemma och fick äntligen ordning på elproblemen, tror jag iaf
- Gick ut på juldagen och hade riktigt tråkigt, sällskapet var det absolut inget fel på men jag har nog kommit förbi det där stadiet med party..jag vet, kalla mig tråkig men det finns viktigare saker här i livet
- Liams första jul och tomten som var lite läskig
- Var brudtärna på bröllop
- Gjorde en lång roadtripp i Finland
- Fick vara med om mycket utveckling: lillskrutt tog sina första steg, lärde sig lipa, vinka, klappa händer, resa sig mot möbler och gå längs med dom, sätta sig från liggande och stående, dyka med öppna ögon och stängd mun och såklart har han lärt sig mycket mer men skulle jag skriva allt här skulle det inte bli en snabb tillbakablick och därför avslutar jag här...


Lite till











På bilderna:

Märklig fågel som knallade runt på gatorna

Söt pingvin som dock inte knallade runt på gatorna utan fanns i djurparken

Späckhuggare..need I say more

Flörtande sjölejon

Los gorillos eller det är ju bara en

Tuffa killen med solbrillorna

Julen kom även till värmen

Surfing

Underbar solnedgång


Mer bilder

 





På bilderna:

Gullungen himself

Minsta palmen jag sett, golfbollen är i vanlig storlek

Mcdonalds... men på STRANDEN??

Liam on his way på safari, ser iaf ut så

Våran nattliga gäst, gecko på balkongen

Fin frilla

Och den obligatoriska skriften i sanden


Bilder från resan

 




På bilderna ser du:

Den underbara stranden

Ön uppifrån planet, bara vulkan i stort sett...

En riktigt fin restaurang som vi inte åt på..hahaha!

En skylt från spelhallen där det står att alla under 18 år samt mentalt handikappade inte får spela där, vadå mentalt hadikappade..snacka om diskriminering!

Och såklart IKEA... =)

Våran fina klädtork, eller var det bordslampan?? Nee, men jag tog in alla grejer från balkongen då våra handdukar blev snodda vid poolen av några engelksspråkiga snorungar, det värsta var att jag såg dom springa iväg med min handduk men kopplade inte tillräckligt snabbt att det faktiskt var min handduk..


Reseberättelse del 2

Passar på att skriva om resan och den andra veckan nu när jag inte gör så mycket annat vettigt ändå.

6/12-13/12

K skulle ju som sagt joina oss den andra veckan, jag skulle möta honom nånstans i Playa de las Americas men visste inte var eftersom han skulle få reda på det först vid landning. Sen fick jag ett mess om ett hotell vars namn inte fanns överhuvudtaget på kartan vi hade, kom som tur på att ett hotell vi passerat nästan dagligen hade bytt namn vilket vi av någon konstig anledning hade noterat och hittade därför dit. Var nästan nervös inför att träffa honom igen, hade såklart saknat honom men inte så att jag hela tiden bara tänkte på honom och inte kunde göra annat typ, iaf, en buss kom men han klev inte av, reseledaren frågade om jag väntade på nån och jag sa vem, då kollade hon i sina papper och sa att han nog inte kommer..eehh, va?? Jag sa att det borde väl komma fler bussar eftersom K messade mig för en stund sen att hans buss har åkt från flygplatsen, då svarade hon nåt i stil med, ja, kanske det då..ööhh..okej?? Iaf, så kom det en buss till, ja, där måste han ju va, men nej, ingen K klev ut, blev lite rädd att jag ändå står vid fel hotell men så såg jag en tredje buss komma och därifrån klev han sen av, jag var överlycklig och fick tårar i ögonen så nog hade jag saknat honom, mer än jag själv trodde faktiskt!
Liam blev jätteglad när vi kom tillbaks till hotellet och K var med.

Dagarna flöt på, vi hade ungefär samma rutiner som hittills, men var på stranden lite mer, valde en strand där det var skyhöga vågor och gul flagga, man simmade alltså på egen risk, det var så jäkla kul att hoppa in i en våg och åka med fram o tibax, man kan såklart inte jämföra vågorna med en tsunami fast förstår nog att det måste ha gått undan, hörde idag på nyheterna att vågorna i Thailand för fem år sen var 25 meter höga, våra vågor var kanske max 3 meter och ändå rycktes man med hårt.

Vi åkte iväg på en utflykt oxå, till Loro Parque som ligger i Puerto de La Cruz, det måste nog vara den häftigaste djurparken jag besökt, dom hade späckhuggarshow, vilka makalösa djur, stora men kloka..wow alltså! Sen hade dom sjölejon, papegoj och delfinshower oxå, kollade dock bara sjölejonshowen, coola djur det där.. Djurparken var fylld med fina växter och man gick nästan hela tiden i skugga, mycket välplanerad park, fem plus.
Liam var inte så intresserad av djuren, eller så förstod han inte så mkt ännu..
Förresten så var det 40 grader varmt där på en skylt, det konstiga var bara att nästa skylt visade -25..hur går det ihop? Innan bussen skulle åka tillbaks gick vi lite längs med strandpromenaden, ännu högre vågor och röd flagga, där hade man inte velat bada, eller det får man ju inte heller.

På hotellet hade dom papegojshow en kväll, det är så häftigt att se hur dom är tränade och att dom kan så mycket saker, eller rättare sagt, att dom förstår så mycket.

På fredagen gick vi en lång promis till den finare delen av Americas, playa fanabe.. Vi stannade och åt fresas con nata, eller jag var den enda som gjorde det.. K o mamma tog annat, sen när vi kom tibax till hotellet började jag må illa och var inte alls hungrig eller sugen på nåt, vilade ett tag för vi skulle ju ut o äta men det gick inte alls, blev så magsjuk så jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv..uuuuurk! Natten var hemsk, sprang på toa hela tiden, kunde knappt dricka vatten men för att slippa vätskebrist så tvingade jag i mig lite vätskeersättning, gamla minnen kom tibax (när jag var liten fick jag dricka det på sjukan för jag var dålig), det är ju så äckligt så man spyr av bara tanken.

Lördagen var lite bättre, vi drog ut på en shoppingrunda då jag som vanligt lämnar allt till sista dan, hittade det jag ville ha och försökte fånga dom sista solstrålarna oxå.

Söndagen var den dagen som inte behövde komma alls, åka hem, va fasen, har det redan gått två veckor?
Liam var en ängel hela flygresan hem, han tog sig lite i örat vid landningen men det verkade inte va så illa ändå. Hämtade väskorna och väntade på att Ks plan skulle landa, sen bussen till parkeringen, vädret sög hårt, kallt och eländigt var det.. burr! O mamma som bara hade sandaler på sig, tokig! Sen styrde vi hemåt och där var den resan slut...

Julafton och juldagen

Julafton spenderades hos Ks päron, mina åkte ju till Finland som dom numera gör varje år så det blir tyvärr inte längre varannat år, nåja..kollade Kalle Anka och åt god julmat, alldeles för mkt som vanligt, sen kom tomten på besök.
I år hade vi sagt att vi inte ska köpa massa julklappar åt dom vuxna och ändå satt vi där med 5 fulla säckar med saker, jag fattar inte hur det blir så varje år..hahahhaah! Fick iaf väldigt bra saker, bl a : handdukar, påslakanset, väska, plånbok, pengar, wiispel, underställ och två jättefina halsband samt örhängen till det ena mm.
Liam var lite rädd för tomten, men inte så att han blev helt hysterisk!

När barnen hade lagt sig spelade vi TP, det är ju nästan tradition. Och vad det tog tid, tror vi spelade närmare 4 timmar innan vi gick och la oss.

Vaknade för lite frukost och satt sen kvar ett tag till och åt jullunch, nu räcker det med julmat för mig, förutom skinkan vi har hemma då =)

Juldagens planer var utgång med M och H-L, var rätt trött men det fick gå ändå, vi började kvällen hos H-L och åt en riktigt god skaldjurspasta, fortsatte sen med lite dricka och ett riktigt roligt sällskapsspel, med andra ord hette den. Man är två i varje lag och den ena ska förklara så många ord som möjligt till den andra på 30 sekunder, det andra laget har tutor som dom tutar med om dom kommit på svaret, så jäkla stressande men en positiv stress.. Vissa förklaringar var helt enkelt för svåra och vissa ord gick inte alls att förklara medans vissa var superlätta.. Vi skrattade så tårarna sprutade vissa ggr...måste köpa det där spelet och bjuda hem folk på spelkväll, hade helt glömt bort hur kul man faktiskt kan ha med spel, jiiises alltså!

Sen gick vi ut på TBs, jag har inte haft en ordentlig utekväll på två år så det var nästan lite spännande, väl där så var det dock inte lika spännande, det kändes som att man hade kommit in på någon sorts gymnasiefest, eller nästan lågstadiedisco alltså..gaaaah, men klockan var mkt så vi hade inte hunnit nån annanstans ändå. Stannade i nån timme och bestämde oss sen för att dra hem, det märks att man har mognat nåt enormt sen man fick barn, det där var inte riktigt så lockande som det var innan jag fick Liam, jag måste faktiskt erkänna att det hade varit roligare att stanna hos H-L och spela spel... Usch, e det tantvarning nu eller??


God jul


Egoboost


Reseberättelse del 1, första veckan

29/11-5/12

Allt gick smidigt fram till flygplatsen, K körde oss och Liam var såklart vaken redan från 5 och undrade säkert vart vi var på väg mitt i natten. Checkade in väskorna och jag hade ju vägt allt hemma så det var inga problem med vikten heller. Sen skulle vagnen checkas in vid specialbagaget som låg några hundra meter från vanliga incheckningen, trodde såklart att såna plastöverdrag fanns att köpa hos dom, men nej, det fick man såklart köpa på vanliga incheckningen, han där kunde typiskt nog inte berätta det när jag frågade om vagnen, så det var ju bara att knalla tibax med en numera ganska tung Liam i selen och köpa, kön var ju inte kort den heller, men frågade faktiskt om jag kunde gå före och det var iaf vänliga människor på väg till värmen så det var lungt.
Flyget gick grymt bra, Liam verkade inte få ont i öronen och han somnade redan innan vi lyfte och trots att det var trångt och han bara fick sitta ner och stå i famnen verkade han trivas eller åtminstone hade han accepterat läget.
Väl framme gick vi aldrig förbi nån passkontroll och väskorna kom fort, sen var det bara att gå ner med allt till specialbagagebandet, där stod vi i 45 min utan att något kom ut.. till slut gick mamma upp till vanliga för att kolla och där snurrade ju vagnen runt, gaaaaah! Snabbt ut till bussen för att få höra att den redan har åkt och att dom väntat på oss, ja, men vad konstigt, ingen kunde dock komma in och kolla vad som har hänt, fick iaf ta en annan buss och det gick ju bra. Kom till hotellet där en man sa att vi får vänta på vårt rum i en timme...VA?? Gick fram och pratade med en reseguide och hon fixade så vi kom in direkt, skönt. Sen gick vi och handlade lite mat och dryck och stannade på rummet resten av kvällen, Liam stormtrivdes från första stund, han började nästan krypa, tyvär la han sen ner verksamheten som jag sa i tidigare inlägg.

Dagarna började med frukost såklart och sen gick vi till den så kallade uppvärmda poolen, tänkte att Liam kunde få plurra lite men nej, det var ju alldeles för kallt. Han somnade i vagnen och vi kunde pressa lite, vädret var dock inte det allra bästa den första veckan så det blev lite si och så med solandet, dessutom kunde vi ju bara ligga och sola då Liam sov, annars gjorde vi annat. Vi brukade gå långa promenader längs stranden och shoppa lite och fotografera desto mer, stanna till vid någon restaurang och ta en drink, gå till parken och gunga lite mm.

På mammas födelsedag gick vi ut och åt på restaurang, tre rätters middag som kostade 8 €, rätt galet faktiskt. Och eftersom vi hade Liam med oss fick vi även hela personalen för oss själva, alla skulle komma och peta på honom och prata med honom och berätta hur söt han var =)
Grattis bästaste mami på din 60-årsdag!!!

De andra dagarna åt vi faktiskt egenlagad mat på hotellet, vi hade bestämt att vänta tills K kunde joina oss veckan därpå för att sen gå ut och äta varje kväll, ville inte heller rycka i Liam hela tiden då det nästan var läggdags för honom när vi skulle äta. Som tur är verkade hans dygnsrytm inte ha tagit nån "skada" av att vi ryckte i honom till höger och vänster i tid och otid.

Liam ja, oj vad dom älskade honom där, och vad han njöt.. hela tiden, jag har nog inte sett honom så lycklig över att träffa främmande människor förut, jag som trodde han skulle komma in i den där blyghetsfasen..neee, han sken som en sol och kunde verkligen de rätta knepen för att alla skulle falla pladask! Folk berömde hans fina ögon, så jag måste ju ta åt mig av äran då han ju har mina..;) sen kallades han för "guapo" och beautiful och cute såklart! Det var riktigt kul att se hur olika folk är, här är man bara i vägen om man har barn, men där var man som en drottning och alla var så himla hjälpsamma, mer om det i inlägget om andra veckan.

Ön hade förändrats lite sen vi var där sist, många av mina favoritnattklubbar hade försvunnit men även bra saker hade hänt, dessa människor som försöker lura en var helt borta.

Nu ska jag leta lite bilder från första veckan och bjuda på lite godsaker.


Liam hade flest skor, men använde nästan aldrig några...


 Underbara pina coladas och en överlycklig Liam




Liam på stranden, sanden var dock ingen höjdare, det kändes bara konstigt




Snö i mängder

Jiiiises, det var återigen inte ett av mina bästa påhitt idag men som vanligt så är jag så grymt envis att har jag bestämt nåt, ja, då blir det så! Skulle iväg till Skäris för att köpa julklappar samt en overall till Liam, kollade på SLs hemisda och såg att min buss härifrån till centrum hade varit inställd flera timmar, jaja, bara att gå ner, problemet var bara att det såklart inte var plogat på gångvägarna, där fick jag gå med vagnen på bilvägen, inte så tryggt kanske men vad ska man göra, väl nere i centrum stack bussen framför ögonen på oss, då tänkte jag nästan gå hem igen men nej, jag tog en annan buss och sen t-banan, jag ska ju handla mina julklappar!

Liam tittade på snön och skrattade när vi körde fast flera ggr, jag tyckte jag var smart som ändå skulle gå en liten bit på gångvägen, men såhär i efterhand så var jag inte smart, nästan blond faktiskt ;)

Iaf, vi kom till Skäris och var nästan ensamma där, vilken annan idiot drar dit lixom?

Hittade Liams overall och rödlöksmarmelad, det var ju inget jag letade efter men det bara fanns framför ögonen på mig och det är så himla gott så det fick följa med hem. Sen matade jag Liam och därefter var det redan dags att dra iväg, skulle på jullunch med K, han skulle hämta oss men det gick inte att komma fram på vägarna så vi fick ta t-banan igen och sen åt vi aldrig nån jullunch utan det fick bli vanlig lunch, god var den oxå iofs.

Så nu har jag fortfarande inte köpt en endaste julklapp och måste iväg igen, om vädret e lite bättre imorn kanske jag tar vissa saker då, resten får bli på lördag, sen ska jag även titta om jag kan hitta nåt fint att ha på mig till julafton.

Två veckor av sol och värme

Har haft det helt underbart i 2 veckor..skriver en mer utförlig reseberättelsemed bilder när bloggen inte är så seg som nu.

Dock måste jag bara skriva alla grejer Liam lärde sig så jag inte glömmer bort dom, sen ska dom såklart skrivas i hans bok oxå.. Bloggen kan ju tex försvinna!

- Tog sina första två steg den 12/12.
- Lärde sig vinka
- och gå ner baklänges från sängen.
- Lärde sig säga Hola..typ hans första ord..hum!
- började krypträna ordentligt men la sen ner verksamheten.

Det här var det sjukaste, jag vet att det var mer än såhär han lärde sig men jag kommer verkligen inte ihåg vad..alltså...gaaah, det kanske betyder att jag ska gå och lägga mig nu. Jag har slutat amma igår så nu gör det rejält ont i tuttarna, ajajaj, får hoppas att sovandet går någorlunda bra iaf!


Underbart

Har pa teneriffa har vi det underbart, kan inte skriva nagra prickar over bokstaverna sa blir ett kort inlagg bara. Flygresan gick bra och Liam ar pa toppenhumor.. fint vader, 28 pa dan och 24 igar kvall! Alla vill peta och pilla pa Liam, vart vi an gar..hahaha, han blir lite fundersam eftersom det inte direkt ar nagat han ar van vid hemifran =)

Nu ska jag ga och vara social med mami och sen sova sa jag orkar sola imorn..


RSS 2.0