Lat

Jag har varit riktigt lat den här veckan, har knappt orkat ta mig ut på promenad men tvingat mig själv eftersom jag ändå tycker att frisk luft är superviktigt för Liam. Hade tänkt träna hårt innan resan men neeeej, har inte tagit tag i det heller =(

Men vi har iaf :

Varit på öppna förskolan och lekt med andra barn samt sjungit
varit på öppna förskolan igen(för att kolla fotona som vi tog för ett tag sen, fotografen är ingen jag gillar skarpt.. dom hade valt att göra en serie med foton på ett kort där Liam stirrar surt in i kameran, sen fanns det en förstoring i svartvitt som var hur härlig som helst, men den fanns inte i en serie..helt värdelöst, när jag sa till om det och sa att jag inte köper nåt kort eftersom det inte var det kortet som va bäst blev han nästan sur, men vadå, jag ska inte behöva betala för nåt jag inte är nöjd med eller där jag knappt känner igen mitt barn, eller klart jag kände igen honom men han är jämt glad och det framkom ju inte på det fotot.. till slut gick han med på att göra en serie med den bästa bilden bara för att han missat framkalla familjefotona..usch, kommer inte fotografera oss hos honom nån mer)
gungat i parken
packat för resan
vaccinerat oss mot svinet
lekt och myst massa
varit hos tandläkaren för information om barns tänder(tredje gången vi fått samma info, nu tror jag att jag kan det där)

Återstår att göra i veckan:

Babysim imorn
Middag hos H-L och J
Upp på vinden och kolla om jag har nån tunn sommarjacka att ta med
Packa det sista
Åka på resan.. tyvärr blir det utan K, jag kommer sakna ihjäl mig... ååh, blir redan ledsen!


Hur klarade vi oss förr i tiden?

Jag började tänka på det häromdan, hur i hela världen har vi nånsin klarat oss utan mobil och internet??
Vissa har tom klarat sig utan el och vanlig telefon, tv mm... Men nu ska vi inte prata om dom!

Hur gjorde man innan mobilen fanns ifall man tex missade tåget/bussen eller stack iväg lite försent? Man gjorde inte det helt enkelt.. nu kan man låta folk vänta hur länge som helst eftersom man ju åtminstone kan ringa och säga att man blir försenad, rätt dåligt egentligen.

Internet då? Allt finns ju där, och finns det inte så är det inte värt att veta typ.. det tråkiga blir ju att man aldrig träffas längre eftersom man bara pratar på nån chat eller skriver statusar på facebook..

Jag undrar om det inte var bättre förr faktiskt??

Jävla svin...

..influensavaccin!!!!
Våran lilla famlij tog den igår, Liam grät så hjärtskärande och blängde surt på mannen som gav oss sprutorna, det gick dock över lika fort som det kom..skönt! Igår märktes inga biverkningar men imorse var både jag o K snuviga, sen fick vi feber, jag var så illamående imorse så kunde inte ens äta frukost, och det är illa, jag har ALDRIG hoppat över en frukost! Sen hade vi såklart ont i armen oxå.. Nu känns det iofs bättre så det var väl ba nån grej idag, hoppas det, planet lyfter om lite mer än två dar och vi vill ju inte va dåliga där..
Liam fick feber, han verkar inte ha ont i låret där han fick sprutan iaf, sen har han ätit jättedåligt och kräktes oxå två ggr.. tråkigt men nu slipper vi åtminstone få resan förstörd pga en eventuell svininfluensa.

Har nästan packat färdigt, bara handdukar och majskrokar kvar, dom e bara så hemskt stora(majskrokspåsarna alltså) så jag måste ta en extra väska bara för dom.. egentligen får handdukarna plats i min stora väska men kan ju inte packa en väska med 180 g innehåll, det är ju pinsamt!!!!

Inställt igen =(

Vi fick ställa in träffen med Stina och Ronja igen i onsdags så jag bjöd hit en gammal kollega på fika, var länge sen vi sågs..men Liam var superrädd eller blyg för henne.. helskumt, han har aldrig varit det mot nån men just mot henne har han alltid varit så..vet inte vad det är heller som gör det.. jaja, går väl över förr eller senare!
Idag var vi ute och promenerade i två timmar, härligt väder eftersom det inte regnade, wow, helt plötsligt uppskattar man vädret bara för att det inte regnade.. det är konstigt hur man ändrar sina tankar.. på vägen hem från promisen träffade vi de barn jag jobbade med när dom var fem år, nu är dom åtta.. så stora.. men härligt att dom fortfarande kommer ihåg en och kommer springande och kramas, nåt gjorde jag rätt när jag jobbade med dom =)

Imorn ska jag och Liam på babysim, K kan inte följa med så jag har raggat med pappa så vi får skjuts, dessutom ska jag hem till dom efteråt för att baka bullar, jammii!

På lördag ska jag träffa härliga tjejer.. två gamla kollegor, samt två nuvarande.. vi ska äta tacos och snacka massa goja.. eller så blir det utgång efter, vi får se, men jag är ju så trött redan vid tio-elva så vi får se hur bra det går.

Förresten, Liam somnar själv nu varje gång vi lägger ner honom i sängen, helt underbart, hatade såna "gråtmetoder" innan vi testade men han far ju inte illa av det och gråter inte alls när man lämnar honom i sängen numera, det tog alltså fyra dagar att få ordning på gråtandet på natten, inatt sov han ju faktiskt från halvnio till sex oavbrutet.


Bruten näsa

Uuuuh, idag höll jag på att bryta näsbenet.. eller det kändes som det iaf, höll på med Liams åkpåse och han satt i vagnen, Kai skulle pussa honom hejdå och jag var böjd neråt med huvet samtidigt som han ställer sig upp med världens fart...rakt upp i näsan på mig med hans huvud..tårarna sprutade för smärtan, bara väntade på att det skulle börja blöda.. men nej, det kom inget, jag kan inte ha nån som helst blod i näsan, har ju faktiskt aldrig blödit näsblod innan heller..kände efter men inget verkade vara brutet, tur det! Men känner att jag knappt kan rynka näsan utan att det gör ont, så det blev en rejäl smäll iaf! Hade den blivit bruten hade jag jättegärna opererat och passat på att minska den samtidigt...hihihi!


Huuungrig

Jösses, så här hungrig har jag inte varit på länge.. äter allt möjligt men fortsätter vara hungrig, iofs så hade jag fram till sex på kvällen bara ätit fyra mackor med pålägg och en banan så det är ju inte så konstigt..känns ba fel att trycka i sig massa mat nu precis innan läggdags, men blev ju supersugen på hampis tex..eller nåt annat skräp..åååhh...pizza...mmmm, magen kurrar! Ääh, får dricka ett stort glas vatten och hoppas att det går över, kan ju vara så att jag bara är sugen egentligen..

Idag var vi och hälsade på mitt jobb..ska ju börja igen den 4 januari, inte alls lång tid kvar nu, ska ta och njuta så mycket jag bara kan nu sista tiden hemma med Liam.. uuhh, nu börjar jag få ångest nästan! Känns ju inge kul faktiskt! Kommer sakna lillskruttis så mycket =(

Resten av veckan ska vi till öppnis, träffa Stina och Ronja, kanske en gammal kollega kommer förbi hos oss, blev ju aldrig av förrförra veckan då jag blev sjuk, sen ut och promenera med en annan fd kollega, antar att jag ska handla resten av grejerna till resan oxå, inte så mycket kvar så snart kan jag börja packa, och nej, jag har inte resfeber utan vill se till att jag verkligen inte missar att packa ner nåt viktigt till Liam, mina egna grejer e inte lika viktiga, dock vill jag såklart ha med mig ett par bikinis iaf =)

Sömn, babysim och dddddddddd

Hur viktigt är det inte med bra sömn?? Eftersom vi i sex veckors tid har fått vakna med ungefär 1-2 timmars mellanrum så uppskattar man verkligen att få sova, oavsett om det är en halvtimme mer på morgonen eller en timme mitt på dan.. Hur som helst, nu har lillskrutt sovit bra fyra nätter på raken, vaknar första gången vid fem och det är ju helt okej jämfört med tidigare veckor.. hoppas det han nu har haft börjat gå över.
Idag hände något mycket märkligt också..vi har ju tränat på att få honom att somna själv, det funkar de flesta kvällarna men aldrig nånsin har han somnat själv på dan, såklart ute i vagn och i bilen men aldrig aldrig i sin egen säng, och idag la vi ner honom, han gnällde lite men var sen tyst, gnällde lite igen och tystnade..efter ca 20 min var han supertyst och hade alltså somnat.. mycket glada föräldrar hade han då =) ska fortsätta med den här rutinen och hoppas att det inte var någon en gångs grej.

Idag på babysim fick vi träna lite nya grejer, Liam är en hejare på att stå och hålla i sig i stången samt ha fötterna på den nedre stången samtidigt..dessutom har han lärt sig att gå på den och sen släppa taget och komma till oss simmande..hihihi! Det är så roligt, är överlycklig att vi valde att gå på babysim, jag skulle aldrig i min vildaste fantasi ha tänkt tanken att ställa honom tex vi stången och tro att han kan hålla i sig själv.. eller dyka med honom, eller tro att han kan åka rutschkana..lixom han är ju bara 8 månader!

DDDDDDDD...så det så..äntligen verkar d-knappen funka igen.. Liam vill alltid pilla på mina tangenter och verkar ha lyckats göra nåt så just D har varit ur funktion, eller den har ju funkat men man har fått trycka superhårt!

Nu ska jag trycka en sista tangent och sen sova! Natti!

Paradise hotel

hahaha, jag är en looooooser, jag vet... men kan ju inte låta bli att titta på programmet ändå.. egentligen brukar vi försöka gå och lägga oss vid tio men nu blir det till att vara vaken en halvtimme till, eller så kan man ju alltid spela in och kolla dan efter... eller så följer man helt enkelt inte såna program..men jooo, det måste jag ju! Vilket rävspel redan i första avsnittet och det lär ju bara bli värre =)


Barnläkare och trevligt sällskap

Idag kom Carolina och Millie hem till oss, det var trevligt med sällskap igen, dessutom lyckades jag med maten, lagade lasagne *harkel harkel* la en färdig i ugnen då..sen när jag kom på det, ugnen var på hur länge som helst innan iofs. Liam var superintresserad av Millies strumpor och hår, han ville absolut ta sig dit där hon låg och peta och känna på henne, tyvärr är han ju lite hårdhänt än så länge, inte ens katterna går säkra här hemma, så det var ju bara att ta bort honom därifrån hela tiden, och det gillade han inte.

Senare gick vi då till barnläkarn för att få lite råd ang Liams sovvanor, han lyssnade på hjärtat men fann inget där, och kände lite på magen mm men hittade inget där heller, så för att utesluta saker skrev han ändå en remiss till barnmottagningen så dom kan ta lite prover och så..det typiska är bara att han dom två senaste nätterna har sovit mycket bättre och att man inte längre behöver ta upp honom i famnen och vagga honom utan det räcker med att lägga handen på honom så somnar han om, visserligen är ju det helt underbart, blir det bättre så får vi ju bara avboka tiden. Han var så duktig där, sköterskan som också var med på rummet tyckte det var konstigt att han inte gjorde motstånd när läkaren gjorde testerna, men han verkar gilla att gå till läkarn eller nåt för han är alltid superlugn där.

På kvällen drog jag till innebandyn och vi spelade en och en halvtimme idag, kändes skönt men när jag cyklade hemåt höll jag på att få kramp i båda låren, såklart i en uppförsbacke också.

Nu ska det umgås här hemma, natti natti! 

Besök

Imorn får vi besök..Caro o Millie kommer ju hit, vi ska promenera och äta lunch, tror det får bli pyttipanna eller lasagne, kan bara inte misslyckas!
Sen har vi ju fått en tid hos barnläkare på eftermiddagen ang Liams nätter och sovvanor.

Jag trodde inte man kunde bli så glad som jag blev över ett brev som kom hem idag förresten, och nej, det var inte resbiljetterna, utan det var en liten broschyr med en lapp på där det står "lite tips/Katarina", det var alltså en broschyr med tips om just sovvanor och vad man kan testa att göra osv.. jag blev nästan rörd.. alltså dom tar oss på allvar och skickade tom hem det där fast jag ju lika gärna kunde ha tagit det imorn när vi ska dit...har jag sagt att jag älskar våran vårdcentral förresten? JAG ÄLSKAR VÅRAN VÅRDCENTRAL!! Så, nu e det sagt återigen, ska nog skriva en liten insändare till lokaltidningen.. =)

Nu får det bli sängen så man hinner sova nån timme igen, förresten så var förra natten bäst på länge, Liam vaknade första gången vid 3.40.. Tänk att sånt kan göra en lycklig!

Vackert!!!


Så trött så trött

Uuuuurk, jag är så trött så jag spyr snart.. Liam har nu skrikit o gråtit på natten i snart sex veckor.. ingen verkar veta vad det beror på så jag ringde återigen till BVC, berättade hur det ser ut hos oss på nätterna och hon gav mig en tid till barnläkaren på torsdag, förhoppningsvis kan det hjälpa..våran sköterska tycker synd om oss eftersom vi måste vara helt slut efter den här tiden, och visst, det är vi ju verkligen men jag bryr mig egentligen inte om det så länge nån kan hitta felet..eller det är säkert inget fel... hon sa att det verkar som att det har blivit en ond cirkel som bara fortsätter och fortsätter.. Men det vore ju skönt att få sova 3 timmar på raken nån natt snart igen.. Att man aldrig uppskattade det förut, jag har visserligen alltid älskat att sova men nu känns det som att man är ett monster eftersom man inte får tillräckligt med sömn.

Nu till nåt roligare, träffade Heli idag.. så nice, gick runt på stan nästan hela dan men shoppade inget själv, eller jo, en t-shirt till Liam!

Sen en tråkigare sak igen, Stina är sjuk så vi kan inte träffas imorn heller.. jaja, vi får ta det nästa vecka.. o nu ska det här inlägget avslutas med det roligaste: Desperate Housewives...aaaahhh!

Fars dag

Idag har jag firat tre olika pappor... Liams pappa K såklart, min egen och Ks pappa.. K fick ett par strumpor med texten "världens bästa pappa" på och ett kort såklart, sen även biobiljetter och barnledigt den kvällen vi ska på bion..fast det var från min mamma iofs..
Min pappa fick äntligen en ny kaffekokare och trisslotter(ingen vinst där inte), deras funkar visserligen men redan för tre år sen tänkte jag och mamma köpa en ny till dom för när vi skulle sätta på den så funkade den inte, så kom pappa hem och satte i sladden och vips funka den igen..hahah, snacka om blonde moment!
Ks pappa fick en tröja och triss(ingen vinst här heller).
Vi åt smörgåstårta och vanlig tårta, idag har jag ätit riktigt dåligt, massa saker med bröd eller rättare sagt vetemjöl i...o min mage skriker efter hjälp...jag tål nog inte det riktigt.
Ja just det, sova var det visst!
Grattis alla pappor iaf!

Fullt upp nästa vecka

ojojoj..vi har en fullspäckad vecka framför oss.
Imorgon ska vi förbi banken och sen blir det öppnis.
Tisdag ska vi in till stan och träffa Heli, hon bor egentligen i Finland men kommer hit på kryssning och frågade om jag ville följa med till stan som guide.. kan bara guida till närmaste H&M men det kanske räcker? Ska iaf bli jävligt roligt att träffa henne igen, sist sågs vi i somras i Helsingfors, kul att vi på riktigt har hållt kontakten, träffade ju henne på mitt gamla jobb dit hon kom och praktiserade för 3 år sen.
Onsdag ska vi äntligen träffa Stina och lilla Ronja hos dom, vi kunde ju aldrig ta oss dit i veckan då jag har varit krasslig. Sen på eftermiddagen kommer en gammal kollega hem till oss på fika.
Torsdag kommer Caro och Millie hit, vi ska ut och promenera och äta lunch också, undrar vad det får bli denna gång, makaroner och köttbullar var för svårt sist ju!
Fredag är det babysim, eller egentligen dropin men vi måste ta igen 3 ggr då Liam annars missar det pga resan.
Kanske skulle gå och lägga mig, är helt slut efter förra natten, var vaken över en timme eftersom Liam gråter och skriker...jag fattar inte vad det är för nåt som är fel..tror inte längre på att det är utvecklingssprånget eftersom det nu har hållt på i fem veckor, köpte faktiskt magdroppar igen och ska börja testa det, han kanske har magknip eller nåt! Inatt åt han första gången vid 6, alltså betyder det att han egentligen inte behöver nån mer mat på natten..stora killen!

Mitt livs tuffaste två veckor

uuhh, vilka problem man kan ha. Om tre veckor åker vi, det är jag och Liam samt mami.. Ingen K..om han nu inte kan följa med på en sista minuten resa eller så.. men kan han inte det så kommer det ju bli mitt livs absolut tuffaste två veckor.. Jag har aldrig varit ifrån honom såhär länge sen vi blev ihop och det är snart nio år..knappt så vi har varit ifrån varann sammanlagt 14 dar ens.. joo, men kanske precis att det har blivit det nu..helt sjukt egentligen.. kan ju göra gott oxå att inte vara med varandra hela tiden men saknaden kommer vara enorm och det är ju inte direkt billigt att ringa eller messa därifrån varje dag! Sen kommer jag såklart ha fullt upp med att sola, bada, shoppa och springa efter Liam(= leka och aktivera honom, dyka med honom i poolen mm) för att skydda honom från solen, han vill ju INTE vara still en sekund nu, det ska krälas hit och dit och stoppa allt man hittar i munnen oxå, hittar honom ibland i full färd med nåt kattsandskorn i handen som såklart skulle hamna i munnen om man inte hann ta den innan! Iaf, jag vet inte om det här kan ses som ett problem egentilgen, det finns tusen saker som är värre och jag borde nog inte ens skrivit det kanske då jag vet att det finns människor med värre problem än mitt men vadå..? Jag kommer ju verkligen ha två underbara veckor i sol och värme samtidigt som jag kommer sakna K så mycket..redan i somras var vi ifrån varann 5 dar och det var superjobbigt och då sa vi agtt aldrig mer så länge och nu helt pltösligt två veckor...! Hur ska jag klara mig, kommer säkert sätta mig på internetcafé varje kväll och skicka massa foton och snacka på msn..haha, snacka om att njuta av semestern..sitta på internet..suuuuuck!

Underbar sambo/fästman

Idag kom K hem från jobbet och hade köpt tre jättefina stora rosor och ett gulligt kort...sånt värmer!!!
Försökte lägga in en bild men det funkade inte, får väl testa senare!

Älskar våran vårdcentral

Det finns inge bättre vårdcentral än våran, Storvretens Vårdcentral alltså. Wow vilken personal, våran läkare är helt underbar och kan verkligen ta barn på rätt sätt...aaaahh, jag trippar med lätta steg därifrån för att jag är så glad. Liam har ju gråtit varje natt i en månad, till slut tyckte BVC att vi skulle gå till läkarn för att kolla hans öron, ringde honom och han hade egentligen ingen tid den dagen men han fixade och tog emot oss ändå trots att det ju inte var världens mest akuta fall, som tur va så hade inte Liam nåt i öronen så vi fortsätter och kollar vad som utlöser hans gråt.. Iaf så är den här läkaren så hemskt bra och pratar med sin patient och igår var det ju inte jag som var patienten utan lillskrutt och han hade all fokus på honom, helt rätt.. All cred till världens bästa vårdis!!!

Problematisk onsdag

Om nåt kunde gå fel så gjorde det garanterat det i onsdags, allt och jag menar verkligen precis allt gick fel.. katastrofdag, jag önskar att jag aldrig hade vaknat! Men det gjorde jag ju såklart.
Vi skulle till öppnis efter frullen för dom hade fotografering där, vi hade tid vid tio och jag tänkte att vi ska dit i god tid innan, stack redan vid halv och skulle låsa dörren, men det gick inte..dörren eller låset har kärvat ett tag men det har alltid funkat att låsa och låsa upp efter att man dragit och juckat lite med nyckeln i hålet (jag vet, det lät helt fel) men inte idag, klockan tickade och jag började få smått panik, tänkte att jag kunde ringa K och kolla om han råkade va på G hem så kanske han kunde vara hemmavakt så länge..men det gick ju inte att ringa, tele2 hade massa problem så ingen hade täckning, rätt självklart i det här läget..typiskt..bara att gå in igen, ta av oss kläderna som var hur jobbiga som helst att sätta på då jag hade feber och var dunderförkyld oxå... ringde öppnis och dom e ju så underbara där så hon sa att jag kunde ringa upp igen när jag fått ordning på detta så kanske vi kunde komma in och fota iaf. När jag till slut ficvk tag på K på hans kontor på jobbet så sa han att han skulle hem på lunchen så vi drog till fotografen och han fick sitta hemmavakt..hihihi!
Hos fotografen då, det måste åtminstone ha gått bra?? Nee, det gick ju inge vidare där heller, Liam var super misstänksam mot honom och bara stirrade, inget fick honom att skratta, jag kittlade och höll på och busade och gjorde roliga ljud och miner och han bara tjurade.. wow, vilka fina foton.. vi väntade ett tag och fotade igen, ingen bättring så dom fotona lär vi inte köpa, dagen efter hade vi dessutom familjefotografering och dom blev oxå helt värdelösa, vissa sa att den här fotografen är helt suverän med barn men neej, han försökte inte ens anstränga sig för att få Liam att le eller skratta, inge vidare alltså!
Tillbaks till onsdagen, kom hem svettig och irriterad..lagade pankis och messade K att köpa mjölk på vägen hem, o så fort jag messat öppnade han dörren..gaaah, då hann han redan hem, så jag knallade iväg till affärn i världens snöstorm(hade dessutom redan gått förbi affärn när vi kom hem från öppnis) och handlade mjölk till pankisen, och det var åtminstone riktigt gott, nåt bra med denna dagen trots allt.

Stackars lilla bortglömda blogg

Jag känner att jag borde börja om med bloggandet, göra en helt ny design och börja lägga in mycket fler bilder, det är ju sjukt kul att kolla andras bloggar som just innehåller massa foton, sen vill man ändå vara lite hemlig oxå så allt kan man inte fota och lägga upp här.. Eller om jag skulle lägga ner bloggen helt istället, skriver ju ändå inte alltför mkt viktiga saker här, vissa milstolpar i Liams liv visserligen men det skriver jag även i hans böcker.

Har varit förkyld och inte haft någon som helst ork att göra något..har knappt varit utanför dörrn sen onsdagen...usch, imorgon ska jag nog ta en långpromenad med mami och sen till centrum, handla det sista till Liam i klädväg som behövs på resan, verkar nästan som jag måste köpa en ny overall till honom redan innan resan, kom ju snö igår, eller ja, det var ju mest blandat med vatten så kanske kanske kan vänta med overall tills vi kommer hem. Sen måste jag även gå o kopiera en nyckel..våran nya hemmanyckel.. mer om det i nästa inlägg!

Konstiga sovrutiner

Liam har dom mest konstiga sovrutinerna, eller har haft nu i helgen iaf, kan ju bero på tänderna som nu kommer och febern kanske.. igår sov han i stort sett hela dan igenom, åt knappt inget och va allmänt seg.. Idag vaknade han kl sju..hallåå..det är söndag, man vaknar inte kl sju då..:P Iaf, sen gick han o la sig igen vid tio och sov två timmar, har aldrig hänt förr..sen efter det var han vaken hela dan och kvällen fram till läggdags..mycket märkligt men det konstigaste var att han har inte varit särskilt grinig heller vilket han ju alltid annars brukar vara om han sover så lite under dan.. Jaja, får se hur nästa vecka blir..

Förresten, igår var vi på Lilla Dalens begravningsplats och tände ljus i minneslunden... Såg riktigt fint ut på kvällen där!

Nästa vecka ska vi..

... ta oss till fotografen, först på ons e det Liam som ska fotograferas och på torsdag är det familjefotografering, ska bli kul att få riktigt ordentliga foton på oss tre.. har ju väldigt få såna då det mest är Liam vi fotar här hemma.

... träffa Stina och Ronja, tyvärr blir det inte imorgon som vi först planerat då Liam har varit sjuk, vill inte att han smittar ner någon annan.

... träna hårt, bara fyra veckor kvar till resan, man måste ju vara snygg i bikinin ;)

... hämta Liams pass, förhoppningsvis.

... beställa badskor och köpa parasoll till resan, sen är nog allt klart, hans solskyddskläder kom ju i veckan.

... gå på babysim igen, denna vecka var det uppehåll pga höstlov.

... antagligen göra mycket mer än detta, kommer bara inte på något nu eftersom sömnen har blivit lite si och så denna helg.

RSS 2.0