I badhuset

Får börja berätta episoder från badhuset istället eftersom jag inte har åkt buss på ett tag, eller nu ljög jag ju, åkte senast idag faktiskt, till IKEA, handlade lite nödvändigheter.. men nog om det nu!

Var och simmade min kilometer igen, det går snabbare för varje gång så snart får jag utöka sträckan eller tiden jag simmar, sen skulle vi basta efteråt, pratar finska med mamma och när vi kliver in i bastun säger en kvinna på finska typ "välkomna till den kalla bastun", trodde såklart att mamma kände henne så jag började prata med henne oxå..efter ett tag märkte jag dock att så nog inte var fallet trots allt, frågade efteråt och jag hade ju rätt, jaja, iaf, hon berättade att det en gång hade krälat runt maskar nedanför henne när hon stod i duschen där i badhuset, mysigt..! Så hon ringde kommunen eller vad det nu var och påpekade det, då hade dom tydligen svarat att maskarna iaf inte är farliga..ja, men dåså, då kan man ju låta dom vara kvar..jösses! Och det betalar man för.. Inte maskarna alltså men man önskar ju åtminstone att det inte krälar runt saker när man ändå ska rengöra sig..

Sen återigen undrar jag, varför går man i bassängen överhuvudtaget om man ändå bara har tänkt vara i vägen för alla andra och skvallra om egna privata saker, sätt er för fan i bastun då eller ännu hellre på ett café... alla får jättegärna simma i sitt eget tempo men inte brevid varandra och blockera vägen för alla som är där för att göra det man brukar i simhallen, SIMMA!!!

Och så vände han sig från rygg till mage

Typiskt våran otur... K var iofs inte hemma så han missade ju men jag missade oxå o var en meter ifrån Liam när han  gjorde det själv imorse..så irriterande! Jag såg att han låg som han gjort några dagar nu redan men trodde ju inte det skulle gå så fort, dessutom hade vi just pratat om att vi säkert missar hans första gång och såklart gjorde vi det. Jag kollade precis ner i gröttallriken för att ta det sista bara och vips låg han på mage.. Tre månader och fyra dagar gammal, tydligen rätt tidigt, såg nånstans att dom gör det tidigast vid ca. 3 månader.. coolt!! Nu har han gjort det fem gånger till så det var inte så att han råkade rulla runt heller.. Snacka om att man är stolt nu!

Ronaldo

Såg just att Ronaldo är på tv och här sitter jag och bloggar, nee, detta går ju inte, tänk om tangenterna på laptopen blir dregliga..urk!

Städa och fixa

Det ingår i mitt liv nu resten av veckan, har två dar kvar, på fredag är det dammsugning och innan dess ska jag ha hunnit damma, plocka undan och fixa med min klädkammare som rasade ihop samt fixa i ordning Liams rum, det blir ett gästrum nu till en början då han ändå inte kommer sova eller vara där ännu! Lovar att sätta upp lite bilder sen när allt är färdigt, ska även sätta upp lite före/efter bilder på allt vi gjort ute!

#%?)& IKEAMÖBLER!

åååhhh...blir tokig, jag brukar vara bäst på IKEAs möbler och gillar verkligen att sätta ihop dom men nu blev jag riktigt förbannad, jag råkade glömma en grej som skulle dit så jag skulle lossa på en skruv, det var bara det att det gick absolut inte att lossa på den, verkar som det är nån jäkla onewayskruv.. så nu har jag gormat och svurit och hållt på, hjälpte det då? nee, den förbannade skruven sitter ju fortfarande kvar, K har lovat att hjälpa mig, han tycker nog synd om mig som blir så förbannad över en helvetes möbel.. när jag var som mest förbannad  sa han såklart ironiskt att vi ska sluta handla IKEA-möbler helt enkelt.. och jag som ska dit imorn..hehehe!

3 månader och vaccin

Usch usch usch, tiden går så fort! Liam fyllde redan 3 månader i söndags. Innan jag vet ordet av e jag tibax på jobbet =(

Idag fick han iaf vaccin hos BVC.. Först mätte vi o vägde, han väger redan 5.7 kg och var 60.5 cm lång, skumt då att inte 62 kläderna längre passar..nåja, jag satt med honom i famnen och två sköterskor stack honom samtidigt i låren..o vad han skrek..jösses, det var så man nästan själv började gråta...fyyyy!!! Sen fick han såklart feber när vi kom hem, o har varit riktigt gnällig, gav honom alvedon( som är för barn såklart!!) så han verkar iaf må bättre nu, pratade för fullt i nästan en timme, sen slocknade han totalt..

Framsteg

Liam har börjat göra mycket framsteg, nu är det bara en tidsfråga innan han vänder sig från rygg till mage, han ligger redan på magen egentligen men har fortfarande armen i vägen för att vara runt helt, han kämpar och kämpar och låter massa och tar i för fullt, men kommer bara inte på hur man tar bort armen från vägen.. Sen när han läggs på mage ligger han hur många minuter som helst och orkar kämpa på med nackträningen, duktig kille det där =)
Han har även börjat greppa tag i saker nu och tittar på leksakerna intresserat och kan hålla på länge, sen kom han direkt på hur man får en leksak att låta, jag visade med hans hand var man skulle trycka och han höll på med den sen hur länge som helst..kanske var det bara tur..?? Han kanske råkade göra så.. men vi har även ett babygym där man måste sparka på en grej med fötterna för att det ska låta och den kom han oxå på hur man gör..eller råkade han bara göra så.. ungefär 20 ggr?? Kanske bara jag som vill att han kunde göra det medvetet..hihihi!

Veckan som gick

uuh, har återigen inte alls brytt mig om bloggen, men det händer så mycket spännande andra saker så jag orkar inte bry mig om det här, tur jag inte här det här som jobb, skulle ju aldrig hinna med..

Förra onsdagen var jag iaf på sminkkursen nu då, lärde mig lite nya knep men det sköna var att jag redan sminkar så som man bör för mitt ansikte och mina ögon, köpte även med en foundation eftersom man fick köpa nåt till ett värde av 300 kr, hehe, den pengen räckte bara till foundationen, sen försökte hon få mig att köpa nåt mer eftersom den "bara" kostade 265, så hon tyckte jag kunde köpa en läppenna, som kostade 125 kr(!!) eeh, VA?? Nee, jag skippade den pennan och åkte och simmade istället, sminkad och fin! gick finfint, simmade 1 km och det var lättare än sist! Innan allt det där var jag oxå ute på en regnig promenad i nästan två timmar! Har börjat ha Liam i bärselen rätt mycket, han gillar inte att ligga vaken i vagnen och så fort han har hängt med i selen ett tag somnar han och sover så bra, konstig ställning att sova i!

I söndags hade vi Johannes här hos oss, passade honom när Maarit var på handledarkurs för sitt körkort, vi åkte till Hågelby och kollade djuren och sen lekte vi i lekparken där och så fick han såklart köra bilarna, vikken glädje =)

Vi köpte även trädgårdsmöblerna och bestämde oss för att måla om vårat staket på framsidan och altanen på baksidan samt balkongen, det gjorde vi måndag och tisdag. Jösses vilken tid det tar att måla ändå, men nu är det riktigt fint, och altanen och trappan på framsidan är nu inoljade och fina oxå, tur vi hade förresten, tisdag började det precis regna en kvart efter att vi blev färdiga. På köpet fick jag oxå den förbannade migränen igen, om den ska börja dyka upp så här ofta vet jag inte vad jag ska göra, det får bli akupunktur igen helt enkelt, jag var så lycklig under graviditeten då jag inte hade migrän mer än två ggr under de 9 månaderna.

Idag är det BVC-besök kl ett och föräldragrupp halvtre, har bara så ont i huvet så vet inte om jag går på föräldragruppen sen, då måste jag nämligen gå fram o tibax eftersom det är på samma ställe, ååh, orkar inte.
På BVC tror jag det blir vaccin idag. Usch då, lilla skrutten ska bli stucken igen. Ingen kul alls! Men det är för en bra sak, hoppas han inte får feber efter det bara, har hört att det tydligen kan hända.




Dagens

Det är konstigt hur jag börjat prioritera efter att vi flyttade till huset, helt plötsligt var inte dom jääääättesnygga skorna så viktiga längre för det var bättre att köpa trädgårdsdynor på rean.. Jysk har så snygga som jag kollat in redan innan och nu hade dom 30% rabatt på dom fram till söndagen, gissa vem som var där och köpte.. Så nu saknas bara bordet och stolarna, vet redan vilka vi ska köpa, nu väntar jag bara på att det faller ner 4000 kr från himlen, helst ganska snabbt, börjar bli grillväder, dessutom är ju grillen så snygg nu så man bara måste börja grilla!
Jag har även rensat bort dom jäkla buskarna som vi tog bort, nu väntar påsarna på att bli bortfraktade till SRV. Kom på en fin grej till baksidan, ska nog köpa saker till det imorn o fixa, sen tror jag även att vi ska måla såna där pallkragar som vi sen ska plantera nånting i. Det är mycket på gång nu men kul när det syns lite resultat oxå.

Nu när Liam somnade började jag fixa i min klädkammare igen, det gick inge vidare, helt plötsligt lossnade ena skenan från väggen, eller bara en skruv högst upp men det projektet blev det alltså tvärstopp med, bara att ta ner ALLT och fortsätta en annan dag, jag konstaterade just att jag äger alldeles för mycket kläder eftersom klädkammaren rasar sönder...


Veckan som gick

  • Liam sov 7 timmar på raken natten mellan ons-tors och 6 timmar natten därpå..wey, nu e det kortaste han sover fem timmar på raken, helt underbart!
  • Jag var och simmade medan K var med Liam, det gick hur bra som helst. Simmade en kilometer på en halvtimme så takten är densamma som tidigare, jes.
  • Gick till Alby fyra ggr förra veckan, bra motion och träning.
  • I fredags träffade jag Maria och Katja, åt hemlagad pizza hos M och sen fikade vi och skvallrade, åkte buss hem sen vid tolv och kände mig helt malplacerad, bara massa ungdomar som skulle till eller från fester, där kom jag med barnvagn..hahaha!
  • I lördags var vi och hälsade på Liams mor och farföräldrar.
  • I söndags gick jag en promenad till Bauhaus med Maria och då fick jag migrän, sååå irriterande, vädret var underbart och jag hade sminkkursen den kvällen, bara att gå hem och kräkas och sen avboka kursen.
  • I måndags köpte vi en babysitter till Liam, lite roligare att sitta högre upp och se mer. Fick även en gunga av Veronica på jobbet idag, snart ska han få börja använda den, när nacken är stabil, den är rätt okej redan nu men känner att jag gärna väntar nån vecka till..

Gipstavla, körning, kattunge och tomt

Var förbi öppna förskolan och fick äntligen göra gipstavlan av Liams fötter, blir säkert jättefint när det torkar. Innan det var vi förbi mitt jobb och hälsade på.. Har återigen en väldigt otrevlig busshistoria.. usch, vad är det med bussar, eller chaufförerna rättare sagt?? Åkte från centrum med två andra vagnar, vi ställer oss såklart så långt in det bara är möjligt, då säger chauffören i mikrofonen " Ni tre med vagnarna kan väl försöka ställa er så ni inte står i vägen för nån" eehh, vi gjorde ju det.. då blev en kille lite irriterad på chauffören och sa nåt i stil med  "jag är hjälte, jag fixar om det skulle hända nåt" och så sa en av de andra tjejerna med vagnen att vi ska ändå av i nästa så vi står inte i vägen för nån, då blev såklart chaufförn irriterad och sa återigen i mikrofonen "det kan börja brinna på en minut, då står ni i vägen" då blev den andra tjejen irriterad och började ropa skaffa större bussar då eller nåt, inte vårt fel att det är så trångt juh! Jaa, vad gör man??

Sen har jag övningskört på vägarna igen, det gick riktigt bra idag, känns skönt att det börjar gå så bra, hittade dragläget fort och missade bara att blinka en gång, annars var det kanonbra körning..jippii!

Efter det var vi ute o pysslade på tomten, tog bort tre stora buskar som bara är fula och i vägen, K målade våran grill med vit färg, nu e den så fin, börjar så smått hända saker där ute, till hösten ska vi göra en grej till där ute,men det ska tas före och efter bilder, för det blir en stoooor ändring!

Grannen försökte pracka på oss kattungen igen, det värsta var att han kom ut och visade oss den 10 veckor gamla skrutten, ååååh, sååå urgullig! Vill ha, vill ha!!!

Sminkkurs och simning

På söndag ska jag gå på sminkkursen, äääntligen! Första gången som K ska vara själv med Liam i flera timmar, som tur är vet jag att han klarar det galant och slipper oroa mig och springa därifrån mitt i sminkningen.. många i föräldragruppen berättade att de inte vågar låta barnens pappor ta hand om barnen, jag fattar inte, dom måste ju lära sig nån gång, dessutom är det superbra med egentid för mammorna eftersom man är med sitt barn dygnet runt.
Imorgon ska jag även börja simma, hämtade ner alla mina bikinis från vinden där dom snällt har fått ligga över vintern och vänta på badsäsongen, ska bli kul att få simningen som rutin, varje torsdag får det bli. Även då får K ensamtid med Liam. Undrar vad pojkarna hittar på då? Tor det blir lite nackträning, babygymmande och massa pratande.. haha, kom just på mig själv här, jag SKA INTE BRY MIG!!!

Skriva bok?

Jag funderar på att skriva en bok om hur det är att vara mamma, och den skulle ju bli väldigt rak på sak eftersom det är så jag funkar, så det skulle nog bli mycket detaljer som inte alltid är så uppskattade av alla men det måste ju bli på ett humoristiskt sätt ändå.. men var skulle jag sälja såna, i centrum med Liam i bärselen?? En liten extrapeng vore ju inte helt fel och sen när den blir en storsäljare kan jag flytta utomlands och ha hus med pool och i poolen ska jag ha två delfiner..det trodde jag på fullaste allvar att man kunde ha som husdjur när jag var liten, nu när jag har blivit stor vet jag ju att det inte går alls, man får ju bara ha en =)

Surprise

en glad överraskning fick jag iaf när jag hade kämpat mig hela vägen hem, K hade städat och dammsugit här och eftersom jag slapp göra det bakade jag vaniljbullar till honom, våran ugn är bara väldigt ojämn så dom blev inte så bra som jag hoppats men med ett stort glas mjölk går det nog att trycka i sig dom ändå!

Starka mamman med griniga sonen

Mina armar är helt slut, efter föräldragruppen gick jag till Alby för att möta Maria och gå hem med henne, väl där vaknade Liam i vagnen och var supergrinig, inget hjälpte så det var ju bara att bära honom, jag som hade bestämt mig för att promenera bar alltså honom från Alby till Tumba, en timme sådär, det tråkiga är att jag tänkte ta med bärselen men eftersom han knappt sovit något under dan trodde jag såklart att han skulle sova hela vägen fram o tibax, gissa om jag ångrade mig efteråt?? Måste åtminstone ha varit ganska bra armträning, statisk biceps/triceps/underarmsträning! Liam är inne i något som kallas utvecklingssprång och då är dom väldigt griniga, klängiga och vill bli burna mycket, hade jag däremot inte vetat detta hade jag nog undrat ifall han var sjuk eller något annat..
Föräldragruppen då? Ja, den blir nog inte så mkt bättre än den varit hittills, eller den har ju inte ens varit nå bra, idag pratade vi lite om sömnen, men det är ju ingen som pratar frivilligt, sen frågade jag dom andra i gruppen ifall deras barn har gjort likadant som Liam nu gjort några ggr, i sömnen kan han helt plötsligt skrika som om han var rädd för något, och det är jättesvårt att väcka honom då, jag vet att dom inte kan drömma mardrömmar så jag undrade vad annat det kunde vara, då berättade en tjej att hennes son har gjort så ibland, då säger BVC-tanten med väldigt  tjurig "jag vet-bäst-för jag-leder-den-här-gruppen" röst: men vadå, tror du inte att det bara är magknip då? Va fan, så mycket för att säga nåt där, man blev ju bara nertryckt, får dom ingen som helst pedagogisk utbildning? Nästa gång jag går, om jag går nån mer gång tänker jag sitta knäpptyst hela timmen.. Berättade för Maria om en pappa som är med där när vi gick hemåt, och då sa hon:
M; Han går nog bara för att kolla på allas bröst, tror du inte?
C: Nee, han bryr sig nog inte om det.. Dessutom tror jag inte att man ser brösten som en sexuell symbol när man matar ett barn ju.
M: Men dom är ju fina, stora, fasta och fylliga..
C: Men jag tror inte han går därför, dessutom så verkar han vara sådär jes, jag har iaf fått nån tjej.
M: Desto större anledning att gå dit ju..

Alltså, väldigt seriösa och djupa diskussioner om alla de viktiga sakerna här i livet måste jag säga..
Tycker iofs att vi har roligt när vi är ute och promenerar så det spelar ju mindre roll vad snacket handlar om egentligen, eller hur Miss "jag-tar-inte-den-smutsiga-pendeln-med-min-fina-klänning-till-ett-bröllop"???hihihi..U know what I mean, hoppas det löser sig med bil...
På fredag ska jag fika med henne och även Katja, länge sen sist, ska bli mycket trevligt och då kanske vi pratar om världspolitik eller annat viktigt :P

Hur man får katter att gå igenom kattlucka

Vi köpte en kattlucka som skulle monteras på toadörren, tänkte att vi kan ha den stängd så man slipper lyssna på tvättmaskinen och torktumlaren.
K höll på med monteringen ett bra tag men fick till slut dit den, dörrens insida hade typ kartongbitar, helskumt..men tydligen är innedörrar så, inte direkt det bästa materialet.
Sen skulle vi börja med att lära katterna gå igenom luckan, testade dessa metoder:

1. Locka dit dom med godis, funkade sådär. 2 av 4 gick igenom men inte när luckan var stängd.
2. Trycka igenom dom lite fint, gick inte alls, det var nödbromsen på direkt.
3. Gnugga in god doft på luckan, dom kelade med den och gick sen därifrån.
4. Drog snöre fram och tibax, en av fyra gick på det tricket.

Så nu funderar vi på hur i hela friden vi ska få dom att förstå det där med luckan??

Katter är inte så lättlurade som vi först trodde!


Underbart

Vädret är underbart, synd bara att det blåser så mycket. Vi ska iaf ut och gå en kort promenad snart, sen efter föräldragruppen ska vi ju ta den långa promisen...
Igår var vi och kastade massa stora sopor på återvinningsstationen, det är en hel vetenskap det där, jag hade en påse med elkablar som egentligen inte fick kastas nånstans men han som jobbade där var "snäll" och lät mig kasta bland tv och datorer, men vadå, e det då bättre att dom hamnar ute i skogen eller bland allt brännbart, dom ska va glada att man sorterar ju!

Mysstund med Liam och Snowy

Aaahh, finns inget mysigare än en bebis... min bebis, vår bebis! Låg uppe i sängen nyss och hade Liam på ena sidan och Snowy på andra sidan av mig, vi kollade på Desperate housewives, ehhm, JAG kollade, Snowy kurrade och Liam snarkade.. Nu ligger Chivas bredvid mig i soffan helt utslagen och Liam på andra sidan, han är supertrött oxå men börjar absolut inte sova utan underhåller sin mamma med det underbaraste leendet som finns, och nu när han nästan håller på och somnar så har han något annat nytt leende, eller nytt ansiktsuttryck, han ler finurligt, man vill bara pussa på honom, tur att jag har rätt att göra det nääääärsomhelst jag känner för det....LOVE LOVE LOVE!!!!

Apropå pussar, tror K oxå behöver en puss nu, o skulle han inte behöva det får han det ändå :P

Morotskaka

I loooooooooove! Och därför var jag helt enklet tvungen att baka en sån igår, nu blev det jättemkt så K fick ta med sig till jobbet så dom kunde fika lite, sen fick mina päron med sig hem oxå, annars blir det bara äckligt. Imorgon tror jag att det blir andra bullar här hemma, nämligen vaniljbullar (och havrebollar, det gör man ju av bara farten när ingredienserna ändå är framme).

Nu blev jag sugen på morotskakan, ska nog hämta mig en kopp kaffe och kolla slutet på schlagern, heja Finland! Har iofs en helt annan favvo men dom e med först på torsdag.

Åkte och tankade på Jet

Det i sig är ingen bedrift, men att det var jag som körde hemifrån dit är en stoooor bedrift faktiskt, det gick fort oxå, eller det gjorde det ju egentligen inte, 70 som högst men det kändes väldigt snabbt, kul att jag iaf klarar av att köra på "de riktiga" vägarna, körde i en rondell och fick stanna när det blev rött.. är glad att jag kör med K nu, har massa timmar på mig att träna riktigt ordentligt innan jag sen tar några lektioner med körskolan. Man märker oxå att man utvecklas, första gången tyckte jag det var superläskigt att köra i typ 20 km/h, och körde bara på ettans växel, nu är det ju helt annan körning, sen är det mycket att tänka på med regler i trafiken(mycket regler som tyvärr inte ens de med körkort tänker på alltid) och sånt men allt det kommer ju så småningom.

Reklamen

Jag hatar egentligen bunten med reklam man får varje vecka, ändå har jag nu börjat inse att det finns pengar att spara, jag undrar om nån annan har samma vana som jag, nee, jag är nog ensam om det, jag gör nämligen så att jag delar upp reklambladen i olika buntar, dom tråkigaste kollar jag först för att spara det bästa till sist lixom, det värsta är bara att det som kollas allra sist är tyvärr mataffärernas reklam, är inte det vuxenpoäng så vet jag inte vad?

Dåligt med uppdateringar

Vet inte ens när jag sist skrev nån blogg, har helt enkelt glömt bort det här men läser fortfarande andras bloggar!
Jaja, bättre sent än aldrig då!

Helgen var ganska lugn, gjorde inte så jättemycket, lördag jagade vi utemöbler i bl.a. Järna, helt i onödan, hittade närmare och billigare och mer prisvärt tror jag, 6 stolar och bord för 4000 kr, mycket pengar det oxå men billigare än så får man nog inte och det är svårt att hitta begagnade som är schyssta, jakten fortsätter... Fixade även i ordning i klädkammaren, är inte riktigt färdig ännu, har ju på tok för mycket kläder men har såååå svårt att kasta, kan ju vara bra att ha nån gång liksom.
Söndag kom mamma hit med en flintastek som vi grillade, jag hade även tänkt steka mitt eget kött, med andra ord sola men det var riktigt svårt i regnet, nåja, vi grillade iaf flintan och det var gott som vanligt. Sen var det hockey resten av kvällen, så tråkigt det där VM:et, hade redan flera veckor innan tippat att Canada och Ryssland skulle spela final och så blev det ju.
Måndag gick vi en tvåtimmarspromenad, det var bara det att vi gick så fort så det tog ju bara 1 timme och 40 minuter, så nu måste vi utöka den sträckan ytterligare för att det ska bli minst 2 timmar, suck! Sen körde vi abbisen, det känns kan jag lova, man ska nog träna oftare än jag gör nu, har bara kört en gång i veckan och det ger inga resultat, vass 2009 närmar sig alldeles för fort.
Idag gick vi till öppna förskolan, skulle få göra gipsavtryck på Liams händer eller fötter, kommer dit och tanten säger att ni får tyvärr göra det nästa vecka..aarrggh, det är ju inte kul där annars, men stannade iaf på sångsamlingen och även idag var Liam bara ledsen när vi sjöng, konstigt det där..han var iofs trött oxå, kan ju vara därför sången inte är så rolig.
Imorgon är det föräldragrupp, ska väl gå bara för att se om det blir bättre denna gång, ska ju ändå därifrån till Alby sen och möta Maria och gå hem med henne, det blir en bra promenad, över 2 timmar, jee! Sen kanske mage på det?

De senaste dagarna

Har varit lite lat med bloggen märker jag, men har ju så mkt annat att göra och man måste ju faktiskt prioritera!

I onsdags hade vi föräldragruppen, jag vet inte om man ska skratta eller gråta, kom dit, så säger tanterna som håller i
det att idag tänkte vi kolla på en film om bebisens första tid efter BB, eehh, allas barn är redan minst två månader så den där filmen hade ju varit väldigt bra att ha kollat på innan förlossningen, sen efter filmen som var typ 40 min frågar dom ifall nån kände igen sig, ingen av oss känner varandra särskilt väl och därför pratar nån knappt, det där upplägget är bara så hemskt fel! Iaf, sen när ingen sa nåt frågade dom vad vi ville prata om nu.. Krystat eller vad?? Det borde ju finnas ett ämne varje vecka som man kan sitta och diskutera och kommer man på nåt mer så får man väl säga det då.. nee, tror inte jag går nå mer gånger, första gången var vi 15 st, igår 9..så sista gången sitter väl tanterna där för sig själva.
Gick sen till Alby och mötte Maria, vi promenerade hem och efter Storvretsbacken bar inte mina ben en endaste meter till, tror det tog 40 minuter hem fast det brukar ta max 25 därifrån, jösses, iofs inte så konstigt, det blev ju ändå 15 km och 3 timmars promis.
Väl hemma testade jag bärselen, det funkade ju bra och Liam verkar tycka om att hänga med där, stoooora ögon fick han när vi gick ut på tomten, men det är klart, det är ju roligare att vara med och se vad som händer än att sitta i en babysitter och lalla för sig själv. Förresten sov han rätt länge igår efter att jag matat honom, hela fem timmar utan mat på dan. Dessutom sover han alltid minst 4,5 timme första sovpasset på natten, väldigt skönt, man är rätt utvilad på morgonen.

Idag hade vi fullt upp, hämtade äntligen mina Malmbyråer, har ju jagat såna på blocket nu ett bra tag, snart är min klädkammare färdig, yey! Han vi hämtade hos var ju en riktigt konstig prick, skulle egentligen åka och kolla på dom igår men vi kunde inte ta stora bilen, ringde till honom och sa det och frågade om han kunde hålla dom åt oss, han tvekade ett tag med rädslan att jag inte ska köpa dom sen, han hade även andra som hade ringt, det fattar väl jag oxå, det var bra pris på dom, jag lovade att ta dom så länge lådorna går att öppna och stänga, så han gick med på att hålla dom åt oss. Vi kom dit idag vid tiotiden, han öppnar helt pömsig och håret står åt alla håll, pyjamasbyxorna hänger halvt nere vid jag vet inte vad och så säger han att ja, så här ser det ut, jag gav pengarna och skulle ta dom, då säger han: Jag ska bara tömma dom först! QUE??VA??MITÄ??WHAT?? Han visste ju att vi skulle komma och hämta dom, det borde han ju ha gjort innan, jösses säger jag bara! Jaja, iaf, Liam var hos sin morfar och farfar under tiden, kul att dom passade tillsammans =) Sen när vi skulle hämta honom var han i farfars famn och blängde så surt på mig..lilla skrutten då! Men det är bra att han visar känslor..hihihi!
Gick en långpromenad idag med, massa backar som är bra för bikinirumpan, det tog 2 timmar. Sen lagade jag en pankis och K köpte vaniljmunkar bara för att det är min namnsdag, det måste ju firas såklart.. Så mkt för att vara duktig och promenera *suck*.
Har sen fixat med byråerna, skrubbat dom riktigt håret med svamp inuti, tog nästan en timme, så klädkammaren ska jag fixa med i hockeypauserna.

Brummat fooort

Brummade på jättefort igår när vi övningskörde, växlade till trean och fyran utan att kolla ner på växelspaken..duktigt duktigt, sen körde jag även i rondell, visserligen bara så att jag körde ut i första avfarten men iaf..snart kommer jag kunna köra hemifrån till mina päron, wow! Vi körde runt i Eriksbergs industriområde där jag även fick träna lite på att starta i backe och hitta dragläge så att man står still.. mycket avancerade grejer..hihihi! Råkade även hamna mitt ute på vägen på tvären, tur att ingen bil kom då, jag borde ha backat där men kom på det först efteråt och försökte snabbt ta mig framåt istället, men jag är glad att jag själv kom på mina misstag och inte att K sa det till mig! Nu gäller det bara att börja plugga i boken (som jag inte har ännu) och sen boka såna obligatoriska kurser.

Öpnna förskolan, BVC och läkarbesök

Allt på en och samma gång.

Jag tänkte att vi skulle få göra gipsavtryck av hans fötter eller händer och gick till öppna förskolan mest därför, så typiskt då att vi inte fick göra det, ena tanten som jobbar på öppnis var på nån kurs så då kunde vi inte utan får gå dit nästa vecka igen! Tyckte inte vi fick ut så mkt av besöket direkt, allt vi gjorde där kan jag göra med honom här hemma, vet iofs att öppnis är mycket för mammorna oxå, att man ska träffa någon/några som man kan umgås med men jag vet inte om jag behöver det...

Vi var iaf med på sångsamlingen och Liam var så trött så han tyckte inte det var så kul, hade en sån ledsen min men satt ändå snällt och lyssnade och kollade på dom andra. Sen kom det en tandhygienist dit och berättade lite saker som alla redan visste.. Men det är väl alltid bra med för mycket info än för lite.

På BVC mätte och vägde vi honom, vikten hade planat ut lite medan längden hade skjutit i höjden där på kurvan. 5250 g och 58,5 cm. Sen fick vi vänta på läkaren i nästan en halvtimme, inte kul alls. Han kollade samma grejer som på BB och allt var helt perfekt, så grymt skönt, man har ju ändå oroat sig för allt möjligt även fast det mesta alltid bara är normalt om man skulle fråga om nåt.

Vi har även tränat nacken en hel del nu och det börjar bli bättre och bättre, han har lärt sig att vända sig på ena sidan redan för några veckor sen men snart rullar han runt på mage..lilla plutten, vad fort det går nu..usch, snart är han ingen liten bebis längre =(

Blockar istället för bloggar

Har hittat på ett nytt ord för att surfa runt på blocket och det är såklart att man blockar.. K fattade inget när jag sa till honom för nån dag sen att när du ändå blockar kan du väl kolla nåt åt mig.. Idag hittade jag iaf en bärsele som vi åkte och köpte, så fort Liam har vaknat ska vi testa ifall han gillar den! Jag tycker åtminstone att den är väldigt praktisk, han börjar väga så mkt så jag orkar inte längre bära runt på honom och dessutom får man händerna fria till annat och han får vara med mycket mer än om han måste ligga på hans lekmatta på golvet!

Mina älsklingar



Liam har såklart på sig Pumaskor

Helgens bravader

Valborg var vi hemma, tycker inte det är nån idé att kolla på fulla ungdomar vid nån brasa, ännu en anledning att få supa..*suck*! Har vuxit ifrån det där med supandet, riktigt skönt att slippa dagen efter oxå =)

Fredag grillade vi ute i Hölö med Maarit, Kenth och massa fler som jag inte minns namn på just nu! Det var riktigt gott men det blev ju så kallt så man tinade upp först efter en lång varm dusch och 2 timmar i morgonrock!
Donna, som är pittbull jagade en orm, bet av svansen på den och morrade sen åt den svansstumpen när den slutade röra på sig..hihihi! Dessutom kom det en till pittbull dit, en hane såklart och Donna löper, man kan ju bara ana vad dom två gjorde, sen kom tydligen barnen och sa att hundarna har fastnat i varandras rumpor..hahahahah! Ja, vad säger man? Barn är ju för roliga, en annan rolig konversation som oxå ägde rum under kvällen var den mellan J1 och J2, båda är pojkar och ca fem år gamla. J1 blev lite arg och tänkte kasta sand på J2, då sa jag till J1 att J2 kanske inte vill leka med dig om du kastar sand, då sa såklart J2 det till J1, det var ju iofs inte min mening men okej då, sen fortsatte dom diskussionen och J1 sa till J2: nu blir du utan middag, då säger J2: men jag har mat hemma och kan äta där istället..hihiih..så gulliga och påhittiga! Nu blev det väldigt mycket J1 och J2, svårt att fatta det där märkte jag! Vi tog även en sväng med pojkars leksak, en fyrhjuling, det var kul!

Lördag spenderades utomhus, tror vi var ute 6 timmar, varav 3 timmar var promenad, gick hemifrån till Plantagen, 10 km enkel väg, tänkte gå hem oxå men det hade tagit så lång tid och det hade blivit 4,5 timme promis så jag skippade. Under den promisen dit och tillbaks till mina föräldrar sen fick jag stanna och mata Liam 3 ggr och han bara vägrade sova i vagnen, ville bara bli buren, jag SKA köpa bärsele så fort jag hittar nån bättre begagnad för bra pris. Jag lyckades oxå bränna mig på axlarna, solen var bakom oss hela vägen och det var riktigt varmt.

Söndag var vi ute och åkte massa bil, K skulle iväg och köpa golfbollar i sollentuna eller åt det hållet så vi åkte med, sen tog vi en sväng förbi Quality Outlet i Barkarby oxå, jag hittade inget men det var nog lika bra det. Var oxå och provade bärsele i bebisaffär, nu vet jag vilken jag ska ha, eller vi ska ha rättare sagt, K ska ju oxå ha den, jag tänkte köpa bärsjal men K vill inte ha det, undra varför??? Sen har vi städat lite och lagat så hemskt nyttig mat så man kan knappt förstå att VI faktiskt äter det :P



Kycklingwok med grönsaker och grönsakssoppa

Lycka är en ny klänning

klickade just hem den klänningen jag letat efter flera kvällar på nätet, det är lycka det!
Sen kom ju klänningen som jag vann på tradera här i veckan oxå, men för att kunna ha den måste jag träna ett tag till, en bra sporre helt klart!


RSS 2.0