Softsim

Vad är egentligen softsim? På torsdagar har dom det i simhallen, inga barn under 16 får vistas i simhallen efter 18.. så underbart, förr i tiden tände dom ljus och hade lugn musik på.. nuförtiden betyder softsim detsamma som att halva bassängen fylls av barn under tio år som har simskola, och dom är inte fem stycken, snarare femtio stycken..när man sedan simmat färdigt där i "underbara mysiga lugna simhallen" och går och bastar tänker man att aahh, här får jag nog sitta och mysa och slappna av och ta det lungt, neej, det fick jag inte, då sitter en kvinna och filar sina fötter där..fyyyy fan så ofräscht, nästa gång tänker jag raka benen där och klippa håret samt naglarna..urk..att man inte alls tänker på andra..så nu när jag går på softsim känns det som att jag efteråt skulle behöva gå på spa i en vecka för att verkligen slappna av..

Stackars lillskrutt

Igår och idag har lillskrutt bajsat hur mycket som helst.. man undrar ju hur mycket som får plats egentligen i magen eller tarmarna e det ju? Sen har han även fått blöjeksem och hade hur ont som helst igår när vi skulle tvätta honom, grät helt hysteriskt.. stackarn..sen imorse tyckte jag att han nog kommer få feber, och visst, det fick han ju, nu var han ändå rätt pigg och glad trots febern vilket småbarn tydligen är men jag antar att natten kan bli rätt tuff. Sen åt han ju inte särskilt bra idag heller, pust, suck och stön.. Ska vila batterierna nu ifall det blir att man får vakna många ggr inatt!

Förresten så har vi nu fixat pass åt honom oxå så snart är allt färdigt för resan.. mindre än fem veckor kvar..sol och bad och värme, I LOOOOOOVE!

Förtydligande

hahah, känner att jag måste förtydliga förra inlägget lite! Egentid är underbart, jag lovar att jag ibland gör annat än det jag tidigare har nämnt! Faktiskt så försöker jag dra iväg och träna och ibland solar jag eller kör lite hemma-spa, fick lite panik där att folk kommer tro att det enda jag gör så fort Liam sover är att städa, diska, tvätta mm mm... Nu bloggar jag ju tex och snart ska vi kolla på nåt inspelat program..jee för egentid med andra ord, trots all egentid i världen så älskar jag Liam-tiden mer...=) *LOVE LOVE LOVE*

Egentid??

Vad är egentligen det där egentid? Jo, jag har uppfattat det som att när ens barn sover så har man något som kallas "egentid", det borde alltså betyda att man ska ta det lungt och måla naglar, träna, ta ett långt bad eller basta och bara allmänt göra saker i lugn och ro. Hos mig är egentid lika med städa, tvätta, diska, vika tvätt, vattna blommor mm... wow, vad jag ser framemot egentid!!!!!!

Hittills i veckan har vi..

...umgåtts med Stina och lilla Ronja, de har vi träffat på babysimkursen. I måndags kom dom hem till oss, mycket trevligt var det trots att våra små var lite griniga och trötta...nästa måndag blir det ombytta roller då vi ska åka och hälsa på i Salem. Hoppas bebbarna e lite piggare då och inte har tandsprickning och sånt på G. Vi kom oxå på att vi har gått i samma skola på högstadiet, det har jag dock inte kommit på i badhuset fast vi nu har setts 10 ggr där..

... varit på öppna förskolan, innan det gick jag til centrum en sväng och in på Kappahl, går ju typ aldrig in där men fick nån känsla att jag eventuellt skulle hitta sommarkläder på rean och visst, det gjorde jag ju, så nu har Liam fått 2 par shorts och en t-shirt till resan, saknas ju nästan inget längre..yey!

... åkt till Babyland för att köpa badblöja, eller sån badbyxa som funkar som blöja, sen till Skäris, skulle kolla ett par skor till mig, har jagat just dom i nån månad nu och tänkte att har jag tur så finns dom, iofs så trodde jag inte det eftersom dom har varit slut i stan och KK men chansade och kan man tänka sig, där fanns dom så fint uppradade i hyllan, har sagt att jag ger vad som helst för att få dom och det gick på 299 kr. Direkt efter att jag köpt dom började jag dock tveka och bli snååååål, det är ju faktiskt 300 kr.. sen tänkte jag att jag faktiskt inte har köpt något alls till mig sen Liam föddes, ja, inte ens när jag var gravid, så kanske ett år sen jag senast unnade mig något, messade K och han tyckte jag skulle behålla dom. Men det är ju sjukt konstigt hur man har börjat prioritera annorlunda, man är inte så viktig själv..bara ens barn har det bra så räcker det. Så, ska jag behålla skorna eller? Inte för att det går nån nöd på oss för dom 300 kr men iaf...fyyyy, att jag ens tänker så här, fast e iofs stolt över mig själv för att jag helt har ändrat mitt shoppingbeteende =)

... inte gjort så mycket mer ännu. Imorn ska vi träffa en månad gammal bebis, kul! På fredag tror jag det blir en soft dag med en långpromenad och jag hoppas att K följer med oxå!

Snodde denna från Johanna..

...la såklart till mina egna svar!


När fick du reda på att du var gravid?
i början på juni
Blev det en chock?
Ja, litegrann, trodde inte det kunde gå så snabbt efter att jag slutat med p-piller
Hur gammal var du då?
25 år
Hade du mycket halsbränna?
Inte alls
Spydde du mycket?
En gång efter en middag då jag hade druckit te som jag ALDRIG annars dricker
Hade du mycket foglossning?
ja, som bara den, ajajaj
Ditt sf-mått som störst?
Jösses, det minns jag inte och papprena är inte här just nu..
Har du fått bristningar?
Nej, inga alls
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Hade ingen aning
Vad hoppades du på?
En frisk bebbe
Gick du över tiden?
Ja, 8 åtta dagar
Födde du för tidigt?
Nej
Hur var förlossningen?
Smärtsam, födde nästan i bilen, kom in 5.10 på förlossningen och han föddes 5.16
Blev du sydd?
Ja
Dragen med sugklocka?
Nej
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Barnmorskan(elak som få), en student(underbar, empatiskt människa) och K hann precis springa in innan han föddes
Hade du någon nära med dig?
Kai
Vilket sjukhus födde du på?
Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge
Hur stor var bebisen?
50 cm och 3350 g
Vad fick den heta?
Liam Oliver
Var allting värt det?
Alla gånger, skulle göra om det när som helst.. Älskar skrutten så mkt!


Latast ever

Vad är det som händer? Nån höstdepression eller? Igår var jag sjuuuuuukt lat, satt bara och ugglade hela dan, skulle egentligen simma och spela innebandy oxå men orkade inte alls, tror iofs att febern i början på veckan satte sina spår..sen skulle vi storhandla oxå, hade ingen mat hemma ju, eller det hade vi men inget som blev en hel måltid, åkte till affärn, skulle ba en snabbis förbi hornbach och efter det bestämde jag att vi ska åka hem igen och köpa med pizza på vägen, så trött var jag, sen när jag gick o la mig vid tio så kunde jag inte alls somna, fortfarande vid ett kollade jag på klockan, suck!

Idag däremot har jag haft lite mer energi, rensade ur kylskåpet och var klar redan innan tio på morgonen, helt sjukt, plus i kanten till mig själv =)
Sen var jag i stan med mamma och handlade kläder till Liam, han måste ju ha lite shorts och t-shirtar till resan, hittade dock inga såna så får fortsätta leta på nätet. Liam var med K hos hans päron, det kändes heeeeelskumt att vara utan lillskrutt, han och vagnen e ju en accesoar, den finaste ever, inga diamanter i världen kan mäta sig med honom! Iaf, det konstiga var att inga affärer och gångar kändes trånga, jag krockade inte med saker, körde inte in i folk, behövde inte leta efter hissar och sånt som jag annars använder halva dagarna åt.

Nu är det idol och sen soooova.

Imorn ska vi till mini-4Hdagen.. klappa lite djur och kolla vad mer som finns.
På söndag blir det babysim igen, nu e det tempo kan jag lova, sist vi gick körde vi på med övning efter övning och man var ju inte riktigt van då nybörjarkursen höll på 30 minuter och man tränade ungefär ett grepp per gång.
På måndag ska vi träffa lilla Ronja och hennes mamma, dom har vi lärt känna på babysimmet, kul.
Resten av veckan får vi se vad som händer, tisdag e det öppnis och sen tror jag vi ska träffa Sanna och lille Kimi i veckan oxå. Eventuellt åker jag ocå till skäris nån av dagarna och kollar om det finns nåt mer till Liam.

Hemsk natt

Hade en hemsk natt inatt, kunde först inte somna, sen när jag äntligen somnade började Liam gny massa vid 0.40, så bara upp och vagga honom till sömns igen, återigen till sängen, klockan 3.01 hör jag någon katt spy i sovrummet, bara upp och torka bort spyan, försöker somna om, Liam vaknar vid 3.34 för att äta, somnar om en stund och sen vaknar Liam igen vid 5.30.. är vaken en timme och får sen sova en och en halvtimme till innan vi gick upp. När vi kom hem och hade ätit lunch idag hade jag sån hemsk huvudvärk som höll i sig sen igår så jag tänkte att nu ska jag äntligen sova eftersom Liam också skulle göra det, han somnade och jag höll precis på att somna, då ringer telefonen hemma, måste vara nåt viktigt tänkte jag eftersom jag hade messat K att jag skulle vila nu.. svara i telen och det är en telefonförsäljare....gaaaaahhh, gissa om jag var irriterad.. COMHEM kan dra åt.. vem ringer vid två på dan ändå...det är ju aldrig någon hemma då! Det var förresten inte första gången dom ringer därifrån, undrar om dom är tröga eller vad, för ett tag sen ringde dom fyra eller fem ggr tror jag, och vi tackade nej til deras erbjudande flera ggr och ändå fortsatte dom ringa ungefär varannan dag, till slut blev jag så förbannad så han som ringde la på i örat på mig..hihihi!
Iaf så känner jag att det nog inte var min dag idag, tur jag ska gå o lägga mig snart och vakna med mycket bra humor, vi ska kasta soporna och handla mat imorn, mycket stora planer.

Jag är beroende

Jag erkänner, jag är beroende.. så är det bara! Det finns ju olika beroenden och abstinens och grejer, men jag är helt beroende av blocket och tradera, det är ju så sjukt, men det är helt underbart roligt att se vad folk faktiskt säljer.. Jag vet ju att vi inte ens behöver köpa nåt men ändå kan jag inte låta bli att titta ifall man kanske kan hitta nåt..jag skulle tex på riktigt nu behöva köpa några par shorts och lite sommarkläder i strl 80, så om nån vet var det kan finnas, hojta till! Nu måste jag skynda på och kolla ifall det har kommit nåt nytt som jag ABSOLUT behöver!


Jag är beroende

Jag erkänner, jag är beroende.. så är det bara! Det finns ju olika beroenden och abstinens och grejer, men jag är helt beroende av blocket och tradera, det är ju så sjukt, men det är helt underbart roligt att se vad folk faktiskt säljer.. Jag vet ju att vi inte ens behöver köpa nåt men ändå kan jag inte låta bli att titta ifall man kanske kan hitta nåt..jag skulle tex på riktigt nu behöva köpa några par shorts och lite sommarkläder i strl 80, så om nån vet var det kan finnas, hojta till! Nu måste jag skynda på och kolla ifall det har kommit nåt nytt som jag ABSOLUT behöver!


Jag är beroende

Jag erkänner, jag är beroende.. så är det bara! Det finns ju olika beroenden och abstinens och grejer, men jag är helt beroende av blocket och tradera, det är ju så sjukt, men det är helt underbart roligt att se vad folk faktiskt säljer.. Jag vet ju att vi inte ens behöver köpa nåt men ändå kan jag inte låta bli att titta ifall man kanske kan hitta nåt..jag skulle tex på riktigt nu behöva köpa några par shorts och lite sommarkläder i strl 80, så om nån vet var det kan finnas, hojta till! Nu måste jag skynda på och kolla ifall det har kommit nåt nytt som jag ABSOLUT behöver!


Varför vill man alltid göra massa saker när man är dålig och borde vila?

Det där är så konstigt, jag blev dålig under dan i måndags, kände mig hängig och hade problem med magen igen, senare på kvällen fick jag även feber, tur att jag inte gick på afron och gymsticken, var sugen men stoppade mig själv och för en gångs skull var det rätt beslut, andra gånger har jag ju gått fast jag har haft världens huvudvärk och grejer.
Än idag mår jag inte helt på topp men var tvungen att åka till Jordbro och köpa en paraplyvagn som ska med till resan, tänker inte ta med våran dyra vagn ifall dom skulle ta sönder den på flygplatserna, har ju läst att dom kastar sakerna lite hur som helst.. billig var den här vagnen iaf så det gör inget ifall den skulle gå sönder, köpte den ju begagnad bara för att ha med på resan, sen om den håller längre så är ju det ett plus.
Jag vet inte riktigt hur jag tänkte när jag skulle åka dit bara, hon som sålde sa att det var först till kvarn så jag åkte dit till halvtolv, resan ditåt gick ju fint, förutom att det tydligen fanns en liten "albybo" kvar i mig på sista bussresan som skulle ta mig från jordbros pendelstation till henne.. skulle på bussen där och antog att det var en eller max två stationer, det fanns redan två vagnar på bussen såklart, tyyyyypiskt.. iaf så fanns det en tredje plats på sidan så att man var tvungen att köra vagnen i gången och sen svänga till höger..rätt skumt, aldrig sett en sån buss förut, iaf, var halvvägs där i gången och trångt var det, kunde knappt ta mig till barnvagnsplatsen, då ska en jävla kärring prompt envisas med att trycka sig förbi där det absolut inte går, så för mig var det ju bara snällt att backa igen, nästan ut från bussen för att hon ska kunna gå och sätta sig nånstans.... kände för att köra på henne med vagnen (därav "albybo") men gjorde inte det, sen kom det en kvinna efter henne som väntade men då hade bussen redan kört halvvägs så jag fick snällt stå kvar vid dörrarna där man ju egentligen inte får stå.. Snällt av busschauffören att inte skälla ut mig för det..hahaha!
Vägen tillbaka var ju rätt rolig den med.. konkade på vagnen i en blå IKEA-kasse, tur jag ens tog med en sån! Samtidigt hade jag ju Liam i hans vanliga vagn, folk ville så gärna hjälpa till sen men tyvärr var dom mest i vägen.. I tumba vid pendeln finns det ju bara dörrar som inte går att öppna automatiskt, så jag gick med kassen på axeln och ställde mig framför min vagn och tryckte upp dörren med rumpan mot, skulle dra vagnen till mig och då kom det två kvinnor som tyckte agtt dom skulle hjälpa till, så en öppnar och håller i dörren och den andra börjar putta på vagnen, snällt såklart om det inte hade varit för att den första kvinnan smällde igen dörren och den andra puttade in vagnen med Liam i rakt i dörren och han dinglade runt hur som helst..fan, vad håller dom på med? Sen kollade dom på honom och skrattade bara fult..jävla idioter! Sen även på bussen skulle en man hjälpa mig att lyfta ner vagnen fast jag inte bett om hjälp, då när han redan tog tag i vagnen sa jag att det går bra ändå,(har jag redan börjat lyfta eller gå iväg själv så fixar jag det bättre utan hjälp, är inte otacksam alltså) så då slåpper han vagnen i luften så den rasar ner...va faaan? Antingen hjälper man till eller inte, man kan ju inte släppa vagnen i luften... gaaah, vagnen vi köpte funkar iaf superbra så det var ju ändå värt resan, dessutom var Liam en riktig solstråle hela resan och flörtade med allt och alla.

Härlig torsdag med en bandyklubba upptryckt i r*ven..

I torsdags var Carolina och Millie här på besök, mysigt att snacka massa bebissaker som man kanske inte tar upp med människor som inte har barn. Jag skulle laga lunch till oss, så vi handlade makaroner och köttbullar för det skulle ju både gå snabbt och lätt att laga, la köttisarna i stekpannan och gick sen iväg en snabbis för att hämta nåt i andra rummet, sen glömde jag såklart bort det, så när jag gick tibax till köket var köttbullarna svarta... vad duktig jag kände mig just då! Carolina, jag lovar att jag kan laga mat..hahahah! Stekte nya köttbullar som inte blev lika svarta!

På kvällen var det dags för en timmes simning, hann med hela 2 km och massa irritationsmoment såklart, att folk inte fattar hur man simmar när det tom finns pilar o grejer.. vad e det som e så svårt?? "Råkade" simma på en kille som bara skulle envisas med att simma medsols fast resten simmar motsols... gaaaaah!

Sen snabbt ner till centrum och cykla upp till innebandyn, en timmes hårdkörning där, fick en klubba upptryckt i r*ven, hahaha, kanske inte riktigt men rätt nära iaf..backade mot hennes klubba och hon kunde inte motstå frestelsen..hahahaha... stumpis då =)


Rensning

Jag älskar att rensa bland saker som finns hemma, det blir tyvärr oftast inte så mycket som slängs eftersom jag alltid tror att jag kommer behöva sakerna efter ett tag, sen går det ett halvår eller nåt, rensar igen och har fortfarande inte använt sakerna som jag sparade... Men imorgon ska det iaf kastas lite skräp från förrådet, alltid nåt ju. Sen ska vi även kasta buskar och rötter som jag ryckt upp på tomten.

IKEA o KK

Idag tog vi en heldag på IKEA och i KK... Skulle även till Skäris men jag skippade det, får åka dit en annan dag, hade nog blivit för mkt för Liam, han vill ju helst stå och gå hela dagarna och det kan han ju inte göra i vagnen.
Skulle till IKEA för att köpa två hyllor och två ramar, inget hade dom, allt va slut..blääh säger jag bara, åka hemifrån 9.10 och komma dit en timme senare bara för att konstatera att inget fanns, j-kla sk-t...

Lillskrutten är fortfarande riktigt kinkig och vägrade somna efter halvtre idag fast han var supertrött, sen kom ju mormor och morfar på besök och då var han som en solstråle såklart!

Nu är det efterlyst och sen plocka undan lite i köket, därefter sängen... imorgon kommer Carolina o Millie på besök..nice nice!

Riktigt trött

När är man riktigt trött? Kan det vara när man gnuggar ögonen fast man sover för fullt, Liam gjorde nämligen det igår, lyfte upp huvet, gnuggade sig i ögonen, la ner huvudet igen och fortsatte sova så gott!

Perfekt avslut...

.. för inte än fullt så perfekt dag!
Liam har inte sovit bra inatt, han grät helt hjärtskärande men var återigen inte ens vaken, jag måste kolla upp det där om det inte slutar snart, tur vi har tid på BVC om en vecka. Morgonen fortsatte med en kinkig oturlig liten pojke, han ramlade om och om igen och var så trött så han orkade knappt koncentrera sig på att sitta, stå eller gå längs möblerna. Sen stack vi till öppnis, tänkte att det måste ju bli mkt bra då han behöver annan stimulans än bara lilla mamma, jag fick förresten inte prata eller sjunga heller, då blev han jättearg och ledsen..skumt. På öppnis var han överlycklig under sångstunden, pratade o jollrade och skrattade när vi klappade händerna, kul att nåt va roligt. Hemma igen, trött men vägrade sova, somnade sen i bilen på väg till affärn, var vaken i nån timme till, sen i säng och nu sover han så underbart gulligt, med rumpan upp i vädret.
Mitt perfekta avslut för denna kväll är rostade mackor med ost och rödlöksmarmelad samt oboy till och självklart desperate housewives, i loooooooove it!


Är vi kvinnor så hjärtlösa??

Igår var vi på afron och efter det stannade vi även på gymsticken, när nästan hela passet var slut hände det plötsligt nåt med ledaren, hon bara kom av sig och en kollega till henne gick fram o pratade med henne. Hon gick iväg och satte sig i förrådsdelen och vilade medan alla kvinnor fortsatte med passet i den andan ungefär "jag ska banne mig träna när jag väl tagit mig hit, spelar ingen roll hur ledaren mår" medan en man gick in till henne direkt och kollade så hon mådde någorlunda hyfsat, efter ytterligare ett tag gick nästa man in till henne för att kolla läget medan vi kvinnor kämpade på med passet! Började just fundera på hur vi är funtade egentligen, eller kanske körde vi på med passet eftersom det redan fanns en hos henne, det hjälper ju inte att 30 pers står o stirrar på henne, eller så var det helt enkelt så att manen såg sin chans agtt charma in sig hos henne..vad vet jag? Hoppas iaf att hon mår bättre idag så vi kan träna även nästa vecka, nu kom den hjärtlösa typen fram igen, jag menar såklart att jag hoppas att hon mår bra så hon slipper må dåligt, punkt!

Ny vecka, nya möjligheter

Imorgon ska vi träffa Pauliina vid hundgården nära oss. Dom bodde ju där i närheten när vi var mindre, och vi lekte ofta tillsammans då, helt sjukt konstigt att tänka att vi lekte här i området för kanske 20 år se och nu har jag barn själv som leker i området och hon är gravid..wow, vart tog tiden vägen? Sen tänkte jag nog ta en liten sväng till parken med Liam så han får gunga, han fick göra det tre ggr förra veckan och tyckte det var hysteriskt roligt. Måste även ta en promis sen men vid två ska vi vara på öppnis då medborgarkontoret kommer och informerar om förskolegrejer, bra att veta även fast jag tror jag har superkoll eftersom jag jobbar där själv.
Tisdag blir det såklart öppnis igen, träffa lite kompisar och sjunga lite.
Onsdagen är helt planlös, hehe, hur lät det där, iaf har jag inte planerat nåt speciellt då, kan ta en sväng till Skäris eller IKEA, måste köpa två ramar och två hyllor, ska ha foton på våra nära och kära i vardagsrummet.
Torsdag har vi nog inte heller nåt, fredag likaså, det blir alltså promenader, kan såklart gå och träffa någon av de andra mammalediga mammorna, kanske Carolina om hon har tid, måste kolla!
Lördag blir lugnt, kanske mata fåglar som förra lördagen (redan kl. 9 var vi iväg, rekord helt klart) och sen en långpromenad hem.
Söndag är det ju babysim och sen får vi se vad mer vi hinner med, skulle helt klart vilja bli av med allt skräp från förrådet samt alla grenar, buskar och rötter som nu samlats i en fet hög på tomten, får övertala K att åka med dom till SRV.

Veckans träning

Denna vecka har jag inte tränar så mkt som jag hade velat, skippade afron och gymsticken i måndags då jag hade så mkt att göra här hemma, i torsdags var jag iaf och simmade en timme, 1500 m orkade jag simma, pausade rätt ofta och hade kunnat simma snabbare men hade innebandy en timme efter och var tvungen att spara lite krut dit. Förresten så kan jag inte fatta hur världsmästarna och de som simmar där i VM o andra sammanhang kan simma 1500 m på ungefär 8 minuter nåt, det GÅR INTE!!!!!!!
Tisdag körde jag åttaminutaren här hemma och även idag. Sen har jag promenerat över en timme varje dag förut idag då. Så ändå helt okej.

Nästa vecka är planen att gå på afron på måndag, tror jag måste hoppa gymstick om inte mina handleder blir bättre, nu gör det fruktansvärt ont, fattar inte vad det kan va, jag får alltid så när det börjar bli kallare ute.
Tisdag blir det åttaminutaren här hemma. Onsdag går jag eventuellt och kör mamma/barngympan på morgonen, bodypump och core, en halvtimme av båda. Sen på kvällen e det simning. Torsdag ska jag nog oxå gå på afro där mammabarngympan finns, vore perfekt att sen bara cykla 500 m till innebandyn. Får fundera på det där. Dubbla pass dom dagar jag tränar är iaf ett måste, annars är jag alltid hemifrån när Liam ska gå och lägga sig och det vill jag ju inte. Men märker nu att det kanske blir lite väl mycket träning med två pass per dag 3 ggr i veckan? Hum, sen även en till åttaminutare här hemma och promenader på det.. men det är klart, känns det bra så e det ju bara att kötta!

Yatzy

När Liam öppnade en låda idag kollade K vad som fanns där, och han hittade våra tärningar samt yatzyblock, yey, nu ska här snart spelas massa yatzy, så enkelt, så kul eller är det bara jag som är lättroad?

Planering av tomten

oj vad vi håller på och planerar våran tomt, baksidan kommer bli snyggast i denna neighbourhood helt klart.. Saken är bara att vi behöver ha hit en liten grävmaskin då det inte går att ta bort allt annars. Eller allt ska ju inte bort heller men mycket och jorden ligger så packad och det är fullt med rötter och grejer, kämpade redan i några timmar i lördags med att flytta vinbärsbusken några meter samt tog bort några rötter, tog i för kung och fosterland när jag skulle få loss dessa jäkla rötter, dom sitter så hååååårt, säkert under altan och hus vid det här laget, ryckte och drog så jag hade kramper i ryggen efteråt, tror jag skulle uppskatta den där grävmaskinen rätt rejält, sen behövs bara nån som kan köra en sån. Ska faktiskt ta lite bilder där ute när det inte är natt så man kan jämföra och se att jag faktiskt har fått ganska mkt gjort. Önskar jag hade mer tid så jag fick allt färdigt redan nu i höst men det är ju klart att jag prioriterar Liam i alla lägen och håller bara på därute när han o K ligger och sover sin middagslur.

Egenlagad mat

Började med att laga egen mat till Liam idag, han verkar vara rätt kräsen av sig, pappa upp i dagen med andra ord, iaf, idag gjorde jag fiskpaté och sen köttfärssås, dom ska såklart inte serveras tillsammans. Hittade recepten på nätet och tyckte att dom lät goda, Liam gillade inte köttfärssåsen men fisken va helt okej, har fryst in allt så vi får väl se om såsen kanske blir godare om nån vecka, annars håller dom ju ett tag ifall han gillar det först om nån månad, jag skulle ju såklart bli överlycklig om han började äta mer vanlig mat och mindre burkmat, nog sparar man en del pengar men vem orkar släpa hem tunga glasburkar var och varannan dag?

Liam utvecklas fort nu

Jösses vad han har lärt sig nya saker denna vecka. Helt plötsligt bara kom allt på en gång. I måndags lärde han sig "high five". Vi satt och visade några ggr bara och sen satt det, tänkte först att han kanske bara råkade sträcka upp handen mot oss men nej, provade direkt dan efter igen när vi vaknade och där kom handen återigen, man kan vara långt i från honom och bara säga high five och direkt kommer handen..så gulligt! Sen vill han helst göra det oftare än oftast vid matbordet när han ska äta, mellan tuggorna ska det "highfivas".
Sen i torsdags kom han på hur han ska göra för att ta sig framåt när han håller i bordet, tv-bänken och akvariebänken, ibland ramlar han såklart fortfarande men han har iaf förstått att man inte bara kan flytta på armarna utan fötterna måste oxå med.
Han har nästan kommit på hur man reser sig upp mot möbler själv, eller egentligen kan han principen men har nog inte tillräckligt med styrka i armarna för att dra sig upp.
Sen kom han på hur man öppnar skåp och lådor så nu e det öppna, stäng, öppna, stäng, öppna, stäng...

Händer alltså mycket nu, tror att det är anledningen till att han gråter i sömnen också, han har gjort det ungefär i en veckas tid, det är iofs bara en gång per natt och han vaknar aldrig själv av det men det är ändå jobbigt att höra honom ledsen eller han kanske bara bearbetar allt som hänt under dan??

Babysim

Idag var vi på babysim för sista gången under denna kurs, dock har vi anmält oss till nästa också och den börjar redan nästa söndag så det blir full rulle i fortsättningen oxå, tycker iofs att det är väldigt skönt att faktiskt ha nåt inplanerat så man inte bara vaknar och sitter och undrar vad man ska hitta på.
Idag fick vi göra långdyk, Liam dök alltså mellan mig o K och vi släppte taget om honom, coolt men lite läskigt först, han var superduktig och verkar tycka att det är roligt att simma, eehh, plaska runt i vattnet kanske är ett bättre och mer beskrivande ord.

Ajajaj

Min skuldra börjar göra riktigt ont igen, hade ju problem med den för ett par år sedan men nu börjar dom problemen komma tillbaks, antar att det är för att jag bär och lyfter Liam så mkt, han väger ju en del redan! Tror jag verkligen skulle behöva träna upp styrkan i ryggen igen! Hahaha, kom på att jag ofta skriver om träning här och att nu ska det sättas igång o så vidare men faktiskt, jag ska komma i bra form till sommaren, o nu när det är skrivet här kan jag ju inte heller fuska!

Nu vaknade Liam så det blir lite mys och lek innan lunch!

Ugnjävel

åååhh, blir tokig på våran ugn, ojämnare får man ju leta efter, ungefär varannan gång lyckas man o resten av gångerna misslyckas man totalt..inte totalt kanske då men iaf..lagade äppelpaj igår o det blev brända kanter men rå deg annars...gaaah, ska kasta ut ugnjäveln och klara mig utan! Annars går det ju att köpa en ny men just nu är prioriteringen såklart resan.. Så det får helt enkelt bli brända/råa äppelpajer ett tag framöver!

Motionera mera

Förra veckan började jag med att promenera direkt efter frullen, gjorde det nästan varje dag och tänkte fortsätta denna vecka med, härlig känsla man har efter promenaden, kommer hem till halvelva ungefär och har redan varit ute i över en timme. Sen leker vi lite och därefter e det lunch, må o ti e det ju öppna förskolan och annars har man resten av dan på sig att göra annat, hittills har jag ju alltid väntat med att gå ut till efter lunch men känner att detta e ju himla mkt bättre.

Nu e det även inplanerat afro på måndagar, kanske även gymstick, samt simning på onsdagar och innebandy på torsdagar, utöver det tänkte jag köra några pass styrka hemma med K..såg även att ett gym i närheten har mamma/barngympa på onsdagar o då var det bodypump samt box som ingick, det vore kul att testa en gång iaf..

Nu börjar vädret bli lite roligare igen, ska vänta på att Liam vaknar, sen ta lunch och promisen, gick aldrig imorse då det regnade..

Tappat mobilen

I måndags åkte vi ju till gyn som finns på Stälje sjukan, för det första så vet ingen nåt på det stället och för det andra så tappade jag mobilen, gick in till det huset där gyn ligger, tar fram plånboken ur fickan och märker att jag tappat mobben.
Helt hysteriskt irriterad går jag tibax en bit i korridoren för att leta men kan inte ha tappat den där eftersom jag inte märkt nåt eller hört en duns, har bara fem min kvar till det e min tur så kan ju inte gärna springa tibax till bilen och kolla om den e där nånstans.
K går ut med Liam och letar, medan han e ute så går jag in på rummet, så vet ju inte om han hittat den eller inte, kan inte koncentrera mig alls på vad läkaren säger eller frågar, tänker ju bara på alla nummer som är borta, alla foton som är tagna med mobben som kan hamna i fel händer mm mm...
Kommer ut från rummet och ser K, frågar  om han hittade mobilen, nej, det hade han inte gjort, jag blev såklart ännu mer irriterad och förbannad på mig själv som tappat bort den.. alla möjliga fula ord snurrade runt i skallen, K hade Liam som tur e, för jag kunde inte ens vara glad åt minsta lilla just i den stunden..sen blev det ju inte bättre av att vi skulle springa runt halva sjukan för att ingen visste vart vi skulle ta vägen.
Nåja, lugnade ner mig någorlunda och tänkte bara att vi måste snabbt hem så jag kan spärra kortet, kollade en gång till runt och under bilen även fast K ju hade gjort det, han öppnade dörren på min sida och ser man på, mobilen låg visst där, mellan sätet och dörren...åååhh..så glad jag blev, sen fick jag såklart be K om ursäkt för jag var på så dåligt humör och lät det typ gå ut över honom! Men att ens mobil kunde vara så viktig, det trodde jag inte.. iofs bryr jag mig inte om själva mobilen i sig utan allt annat jag har på mobilen.. Nu tänker jag nog skriva upp alla nummer nånstans så slipper jag bli en sån Bitch ifall jag skulle tappa den på riktigt.

Veckan som gick

I veckan har vi haft rätt fullt upp..

Måndag: Besök hos gyn för att ta cellprov, sen afro och gymstick på kvällen.. Gyn var väl inte det härligaste men ett måste, vill ju såklart kolla att man inte har nåt.. Afron var kul som vanligt, testade även gymstick, jösses, det var det jobbigaste..puuuh, men kul..kommer definitivt fortsätta gå på det oxå! Sen cyklade jag hem från centrum, storvretsbacken e katastrof efter två pass där rumpan har tränats rätt rejält!

Tisdag: Öppna förskolan såklart, sen tog vi en sväng förbi BVC för att väga och mäta.

Onsdag: Träffade Nina och Cecilia och promenerade till centrum, tog en fika där, kul att träffa dom igen, det var alldeles för länge sen, nästa gång tar vi en lunch hemma hos nån av oss istället.

Torsdag: Träffade min älskarinna och hon var grymt het. Spelade innebandy som vanligt och var duktig och gjorde flera mål..börjar sitta det där nu.

Fredag: Underbara Barn mässan, även hus och hem eller villa eller vad det nu hette, synd med mässor förresten, man ser alltid framemot dom, tror att det ska vara så hemskt bra och sen går man därifrån med en full kasse med massa broschyrer som man sen kastar och är besviken för att mässan inte alls nådde upp till ens förväntningar. Nåja, kom iaf hem med en badring till Liam, det har vi letat efter länge så det var ju alltid nåt. Sedan skyndade vi oss hem för att åka till babysimfotograferingen, tyvärr kunde inte K vara med då han hade fått mykoplasmainfektion eller nåt sånt, han skjutsade oss dit och väntade i bilen, stackaren, det tog dessutom en timme innan det var våran tur.. Suck! Nåja, fotograferingen under vattnet gick riktigt bra, Liam är så duktig på att dyka.

Lördag: Gårdsstädning. Inte det roligaste man kan göra en lördag men det är klart att man ställer upp, det är ju bara två ggr per år, tyvärr tycker inte alla att det är lika självklart och därför blir det mkt att göra för dom få som faktiskt deltar. Hade planer på att gå ut på kvällen men orkade inte eftersom städningen tog så lång tid.

Söndag: Hade egentligen babysim men eftersom K fortfarande inte är frisk hoppade vi över det, får ta dropin på fredag istället så han också kan delta.
Jag tog med mig Liam på en riktig långpromenad, vi matade fåglar med mamma (hade gammalt bröd hemma som redan börjat mögla lite, bara två bitar dock, då tyckte K att det kan man ju ge till fåglarna för mögel ingår i deras matkultur..hahahaha.. tilläggas bör att det mögliga brödet faktiskt kastades i soporna av K sen, antar att han nog kom på själv att om inte vi ska äta mögligt bröd så behöver inte ankorna heller det) sen hem till mamma för lunch, därefter gick vi hem till oss i regn, det regnade verkligen hela sträckan, men det är ju trots allt bara vatten så det e lungt. Tog en sväng förbi Spaaks konditori också, det var ju kanelbullens dag, det måste helt klart firas.. Köpte två st till K eftersom han ju är sjuk, när vi kom hem till oss låg K och sov och vaknade först efter fyra timmars sömn, helt sjukt konstigt. Då e man inte i bästa formen iaf.
Planerade våran tomt med mamma och sen har jag bara tagit det lungt resten av kvällen. Körde lite hemmaspa oxå, dock inte det skönaste man kan tänka sig, neeeejdå, har epilerat benen, aaaaaj! Men nu e dom iaf fräscha.

Nästa vecka har vi inga stora planer som tur är, kanske kan åka till IKEA en sväng, eventuellt träffa Nina och Cecilia, sen kanske Pauliina, maybe oxå Carolina och Millie samt Sanna och bebis.. Grattis till dom förresten.

RSS 2.0