Typsnittsproblem..

Vad e det som gör att vissa inlägg blir times new roman fast jag inte har valt det någonstans? Har kollat alla inställningar och det typsnittet finns inte i mina val..ååhh..blir så irriterad!

Namngivningsfest


Såhär såg programmet ut:

Välkomstdrink eller rättare sagt skåla med champagne

Vi berättade vilka vi valt som faddrar åt Liam och varför

Vi berättade varför vi valde hans namn(Liam Oliver) och "döpte" honom med lite champange på huvet

ML Sjöng en sång för Liam

Mor och farföräldrarna tände varsitt ljus åt honom

MC läste en dikt åt honom

Vi planterade ett päronträd åt honom

Smörgåstårta, därefter kaffe och tårta samt bildspel

Vi vill tacka alla som kom och gjorde våran dag så lyckad, hade även tur med vädret så vi kunde vara ute..

Liam fick jättefina presenter av alla som kom, bl.a. sparbössor, fotoramar, pengar, kläder, böcker, leksaker.


Möhippa, namngivningsfest, middag, bröllop, kryssning...

...ja, listan kan göras riktigt lång, känns som att det är något precis hela tiden, men man ska inte klaga, eller det gjorde jag ju inte heller iofs..

Kan ju börja med möhippan: Vi kidnappade "offret" från jobbet, hon hade ingen som helst aning om att vi skulle komma, inte heller vad som skulle hända, och det var jobbigt för henne som den kontrollfreak hon är, försökte verkligen luska ut vart vi skulle, vad vi skulle göra och sa att hon ser framför sig att hon kommer få stå på Plattan o göra nåt galet.. men eftersom jag vet hennes humor så gjorde vi faktiskt bara väldigt snälla saker... Hon fick såklart gå klädd lite rosa men även det var rätt snälla saker hon hade på sig, inget raffset direkt..
Vi tog sikte mot gallerian och på vägen dit fick hon en uppgift, samla kärleksråd från olika okända människor, när hon hade gjort klart en uppgift fick hon såklart priser som kan komma att användas nån gång senare med hennes blivande man =)
I Gallerian körde vi lite sumobrottning i stora dräkter, svettigt faktiskt, värre än vi trodde, efter det fick hon köra lite rodeotjur, folk som gick förbi stannade och kollade in genom fönstret..hahahaha, duktig var hon iaf, 31 sekunder höll hon sig på tjuren. Sen träffade vi ett gäng killar som hade svensexa för sin kompis så det blev lite foton och snack.
Fortsatte vidare mot Östermalm där vi tänkte äta pasta på en italiensk restaurang, hennes uppgift med kärleksråden fortsatte men på Östermalm var folk för upptagna med att stå och se snygga/rika ut så dom var väldigt snofsiga och hade inte tid att säga en mening, urk..kom till Vapiano där vi skulle äta men såklart var det tusen mils kö, sist jag åt där behövde vi inte boka bord, trodde det var likadant nu, nåja, vi åkte till söder istället och kände oss mer hemma där faktiskt(inte så konstigt kanske), åt riktigt god pasta på ett ställe som hette "Muggen", när vi satt där fick hon sin andra uppgift, rita av sin blivande man på canvasduk utan att använda sudd, det blev rätt likt, fortsatte sedan en bit till och hon gick verkligen in i den där uppgiften med kärleksråden, hon berättade ingående varför hon ska ha det och att hon tänker kolla i sin bok varje dag mm mm, under hela kvällen drack hon en hel kvarting sprit själv, blandat med en halv liter cola och hon verkade inte alls full, folk sa tom att "du måste ju dricka, du har inte druckit nåt". När hon väl kom hem hade hon varit som en fjortonåring, så det satte väl igång där först..skumt! Sista snälla uppgiften var frågor om hennes blivande man.. Sen åkte vi hemåt, som sagt, världens snällaste möhippa, inga pinsamma saker överhuvudtaget.

Namngivningsfesten får bli ett eget inlägg, men nu på fredag ska vi ha över två par på middag, dom har även barn i samma ålder som kan ha sällis av varann och Liam går ju och lägger sig rätt tidigt så det blir nog riktigt trevligt, kanske jag kan dricka några cider oxå..jammii!

Sen e det ju bröllop mitt i veckan, helgen därefter åker vi på kryssning till Helsingfors för att fira farmor som fyller 89 år.

Fick visa leg

Fyyy så roligt, i lördags skulle jag iväg på möhippa, mer om det senare förresten, har inte tid nu.. Iaf så ska jag in på systemet för att handla en snabbis, i kassan ber hon mig visa leg, klart jag gör, helt överlycklig då jag har känt mig rätt gammal den senaste tiden, blev ju smickrad och tog det som en komplimang, fortsätter sen vidare in på pressbyrån för att köpa ett rabatthäfte, hon lägger fram ett och jag håller på och drar mitt kort samtidigt så reagerar först inte på vad hon lagt där, sen ser jag att priset inte alls stämmer, köpte en cola oxå så det borde ha blivit 199 kr men det blev bara 129, så då sa jag till henne att det stämmer ju inte det här, hon ba jo, det gör det, så kollar jag ner och ser att hon lagt fram ett rabatthäfte till reducerat pris, alltså man måste va under 18 för att få åka med den, jag sa till henne att den kommer jag inte långt på, åker ju fast, hon tittade på mig o ba va, då sa jag att jag är 27 år..haha, gissa om hon blev nervös och skämdes o allt vad hon gjorde.. kvällen avslutades med busvisslingar från gymnasiekillar, snacka om att känna sig som 18 igen, möhippan var oxå rolig, men som sagt, mer om det i ett senare inlägg.

Afrodans och innebandy

Var iväg på afrikansk dans idag med Maria och Kristin, det är ju så roligt, man gör stora rörelser och är barfota, känner sig helt fri och kan glömma bort alla tankar som snurrar runt i huvet... Det kommer jag garanterat fortsätta med, frågan är bara, tullinge eller tumba, eller ska jag ta båda?? Det vore ju kul med två såna pass i veckan! Vi var förresten ungefär 70 pers där idag, trodde det skulle va 10-15 st, tror iofs att många kommer droppa av efter några ggr, så är det ju alltid på olika pass.

På torsdag e det innebandy igen, var ju där förra veckan och min rumpa tyckte inte om mig dagarna efter, kunde knappt gå, men jösses vad snygg den kommer va till nästa sommar, wow alltså, kommer bli värsta puman..hihiih!

Funderar på hur jag ska göra med simningen? Måste kolla lite, för jag vill gärna fortsätta med det oxå men jag känner att det börjar bli lite många pass i veckan och vill gärna vara hemma när Liam ska nattas, även fast det oftast är K som har kvällsrutinerna.. jaja, vi märker vad som händer!

Nu måste jag stretcha lite så jag slipper ha ont i rumpan imorn igen..

Mycket som händer nu

Var på sexmånaderskontroll den 18/8, allt ser helt perfekt ut och läkaren sa "Liam kan köras tusen mil till, han är helt klart godkänd i besiktningen", skönt att höra, man är ju alltid lite orolig, helt i onödan förstås. Växer gör han som han ska, har börjat äta gröt morgon o kväll, eller det har han ju gjort länge men nu är det även smakisar samt fruktpureer, vissa gillas mer, vissa mindre.

Vi började på babysim igår, så varje söndag åtta veckor framåt e det bara att sätta klockan på ringning, det börjar ju redan 10.15 i Sydpoolen, huh.. galet kul var det iaf och han var först lite misstänksam men sen började han sparka och sprattla i vattnet =) Såklart lyckades jag glömma min bikini där så det var ju bara att åka tibax och hämta den, tur att ingen hade snott den.

Har börjat få läggningsrutiner oxå, senast 9 somnar han själv, utan att ammas, så underbart, och sover sen allt mellan 5-7,5 timme då han äter lite och sover glatt vidare till kanske 8 nångång, oftast bökar han sedan runt en halvtimme och somnar om för att sen gå upp vid tio.

Idag är lillskrutten redan ett halvår gammal, var tog tiden vägen? Imorgon får han börja med välling, tror inte det blir nåt problem då han älskar all gröt, oavsett smak...

Har börjat gå oftare på öppna förskolan oxå, lite roligare nu eftersom han är mer intresserad av de andra barnen, så varje tisdag försöker vi ta oss dit, synd bara att det är precis då han är som tröttast, tur att han är en liten solstråle som ändå alltid skiner upp =)

Kul att se hur fort utvecklingen går framåt, förrförra veckan kunde han inte sitta upp en sekund utan stöd, veckan därpå satt han hur länge som helst utan att ramla, nu är det nog bara en tidsfråga innan han börjar krypa, han har ju redan ålat sig framåt sen vi var i finland för en o en halv månad sen.

Nu i helgen är det namngivningsfest här hemma på tomten, hoppas på fint väder.

Träning

Har börjat träna igen, det känns himla skönt och träningsvärk i rumpan e ju bara ett plus. Nu kör jag faktiskt ett sånt "30 day challenge" som fanns med i ett wiispel, får väl se om det ger nå resultat men nåt händer ju eftersom jag svettas efter varje pass och dessutom måste det vara bättre att träna typ 30-40 minuter än att sitta i soffan och surfa!

Till hösten kommer jag även köra afrikansk dans, först varje lördag hela september och sen en gång i veckan i Tullinge med Maria oxå, kommer bli himla roligt att svettas och skaka rumpa med dig stumpis! Får se om jag oxå kan gå på box, det vore roligt men då blir det nog träning nästan varje dag i veckan och det vet jag inte om jag orkar!

Ska även spela innebandy på torsdagar samt simma en gång i veckan, antar att det blir på tisdagar, kanske blir det även pilates på söndagar, Kai får mycket egentid med Liam märker jag, eller vänta nu, e det jag som får egentid..? Men en glad mamma är ju en bra mamma så det gynnar alla!

Namngivning

Om nån vecka är det namngivningsfest för Liam, inbjudningarna är färdiga och väntar bara på att bli postade, var lite sent ute med det men samtidigt har vi kommit på datumet typ precis, helst vill vi kunna ha det utomhus och då var det bara att ta den enda lediga helgen som fanns kvar typ, sen kommer ju lite bröllop och grillkväll hos oss o kräftskivor o sånt!

DN-Galan

uuuuuhhh, aaaahhhh, ååååhh... det var allt jag hade att säga! och så lite mmmmmmm på det!

ojojoj

Länge sen jag skrev nåt nu igen, dagarna går så fort med femmånadersbebbe, han är vaken nästan hela dagarna numera, sover kanske två ggr 30 minuter under dan, resten på natten, han hade redan börjat sova 7-7,5 timme per natt fyra nätter på raken men sen hände nåt o nu får man natta om honom vid tre.. kan ju vara utvecklingssrpånget som spökar eftersom han skriker och gråter men är inte ens vaken!
Har tagit vaccin en andra gång, stackars liten säger jag bara, det är så hjärtat brister, tur att han snabbt blir glad igen, tyvärr fick han feber denna gång oxå men det verkade inte störa honom, han var precis som han alltid brukar, en riktig solstråle!

Dagarna har mest spenderats hemma eller ute på promenad, nu har öppna förskolan öppet igen och dit kommer vi gå på tisdagarna, kan vara rätt skönt att träffa lite andra mammor samt att Liam numera tycker att tex sångstunden är jättekul, i början satt han bara och stirrade!

tror inte heller det är lång tid kvar tills han börjar krypa eller sitta själv, med stöd går det bra och han sitter säkert själv nån sekund oxå men sen kastar han sig rakt bakåt för han vet ju att man sitter där o tar emot, lat kille =)
Han har även lärt sig att stå med stöd, och i sängen håller han bara i med en hand, den andra ska man använda för att peta på leksakerna med!

Sen är han stora killen och har numera sittvagn, liggvagnen har hamnat på vinden! Och vad han älskar att se sig omkring när vi är ute och knallar!

Kääääääärring!

Varför ska folk lägga sig i vad andra gör?
Igår var jag på Jysk för att köpa överkast till våran säng, K handlade mat i en annan affär och jag hade Liam i bärselen, tog upp telen för att ringa och säga att han nog får komma in och hjälpa mig bära sakerna, då går det förbi en kärring som vräker ur sig: "det är farligt för barn att prata i telefon", jag blev helt ställd och nästan chockad och fattade typ inget, blev helt tyst i telen oxå och hörde K säga typ hallå, hallåå..hihi! Iaf, så stirrade jag på kvinnan(hon stog med ryggen mot) och hennes kompis märkte det, hon trodde nog att kärringen som öppnade munnen åker på stryk nu, jag hade nog en inte alltför trevlig blick, så hon började läxa upp sin kompis typ " det är andra tider nu, man får såklart prata i telefon, varför måste du säga såna där saker, lägg av", och så sa hon till mig nåt i stil med, bry dig inte om henne, men jag fortsatte bara med min "fina" min, och när hon sen vände sig om smällde jag till henne..neeejdå.. det hade ju kunnat gå till så men nej, jag frågade om hon tyckte jag gör nåt annat fel oxå, typ bär min son i selen, han kan ju få ont i ryggen av det, eller att jag står under lampan, vi kan ju få den i huvet vilket oxå är farligt.. kunde ha fortsatt länge till men behärskade mig iaf..fattar dock inte varför hon skulle lägga sig i, jo just det, hon sa även att hon tycker det är onödigt att prata i telefonen, det förstår jag väl att hon tycker, ingen vill prata med henne med den attityden!

Jag brukar åtminstone inte säga vad jag tycker om saker även om jag såklart har åsikter, alltså man ska självklart vara ärlig men vissa saker kan man låta bli att säga, tex idag såg jag en mamma med barnvagn, dottern va säkert ungefär i Liams ålder, hon låg i sin vagn på bussen helt tyst och bara såg sig omkring, då börjar mamman trycka in napp i munnen på henne, hon spottade ut den, då tryckte hon in den igen..jag förstod inte riktigt varför hon skulle ha napp i det läget men det kanske fanns en anledning och därför sa jag såklart inget, jag har dessutom inte med det att göra.. Är även glad att jag lät bli, tänk om hon hade blivit upprörd och nu behövt blogga av sig och satt en rubrik typ..käääääärring!

Tripp 2

Kom hem på måndagen och kom på att jag ju faktiskt kunde åka med pappa till Helsingfors i slutet på veckan och sen åka hem med mamma på tisdagen veckan efter. sagt och gjort, kom dock på det väldigt sent så det var ju bara att packa, ringa och boka resa och duscha en snabbis och sen sticka iväg, hade ju haft feber så det var en liten chansning, hade ju inte varit nån höjdare om jag sen hade legat sjuk hela tiden. Som tur var blev det inte så, var lite snorig men det är ju inte så hemskt, hade varit lika jobbigt att vara snorig hemma ju.
Sov i min brorsas lgh då min syrra inte va hemma första dagarna, jag hade planerat att sticka och shoppa i lugn o ro hela helgen och det var väl ungefär det jag gjorde. Träffade även Heli, en tjej som praktiserade på mitt förra jobb, så underbar människa, åt på surprise surprise HESBURGER, en kycklingtortilla blev det, konstigt va? 
Sen var jag hos min syrra två dagar samt träffade fastrar och farmor.

Började bli rätt trött på att resa och dessutom var det jobbigt att vara ifrån K sålänge,vi har bara varit ifrån varandra typ 8 dagar sammanlagt på våra snart 9 år, och aldrig så här länge.. Never again att jag åker utan honom, hade visserligen K Junior med mig vilket underlättade nåt enormt.

På båten hem träffade jag en gammal arbetskompis och hans söner.. det blev dock lite tråkigheter som nu är ur världen som tur är..

Hade en fullpackad ryggsäck på ryggen, Liam i bärsele och bilbarnstolen i handen, skötväskan på ryggen oxå samt drog en dragväska i båda terminalerna, gissa vem som ville komma hem och ligga på den underbara spikmattan jag fick i födelsedagspresent.

Har kommit på att Liam blir en väldigt van resenär redan nu vilket ju bara är bra! Han är underbar att resa med, så lugn och glad överallt, trots att han inte känner alla vi hälsar på!

Helsinki

Sista dagarna av semestern spenderades hos min syster i Helsinki. På vägen dit stannade vi och åt, på hesburger, saknade nästan dom där kycklingtortillorna då vi var på landet, hahah!

Vi träffade även min farmor, två ggr dessutom, kul att alla dom äldsta i släkten har fått träffa Liam, man vet ju faktiskt inte hur länge man har kvar dom..

Hos syrran fick inte Liam vara ifred en sekund, jo, när han sov såklart och så, men annars ville hennes barn vara med honom hela tiden, rätt förståeligt iofs, han gillade dom jättemycket, kul!

Vi var på stranden ena dan och andra dan åkte vi runt och shoppade lite, hittade dock inte alltför mycket. Gick även till torget och åt lihis, ett måste när man är i helsingfors.

Vid det här laget började man nästan längta hem, det är sant som man säger:  "borta bra, hemma bäst". Vi hade rest i nästan två veckor så det fanns en del att tvätta oxå, åkte båt på söndagen och väl hemma sen på måndagen hade vi fem maskiner tvätt, jösses..



Mellanlandning på strutsfarm

Sista sträckan med bilen, så skönt, det började bli riktigt jobbigt att åka bil hela tiden.
Vi åkte från landet och skulle mot en strutsfarm, min kusins frus föräldrar äger den. Hade varit där för några år sedan och tyckte såklart att vi hittar, det gjorde vi inte, GPSen var oxå helt hajkonkajkon, den visade att vi skulle åka mot ett håll som inte kändes rätt men vi följde den såklart, efter 5 km mitt ute i skogen bland ingenstans ber den oss att bara vända..eehh, varför skulle vi ens åka dom fem kilometrarna, nåja, iaf, till slut kom vi fram till farmen, mycket komiska dom där små djuren, eller små, vad säger jag, superstora e dom ju, lite läskiga nästan... Fick klappa en vecka gamla strutsbebisar, dom kändes som nån slags matta, skumt, men söta e dom iaf.

 



 




Savonlinna/Savonranta

Åkte vidare mot Savonlinna, där bor en av mina mostrar men vi skulle även hämta upp mamma och en annan av mina mostrar som skulle ta tåget från Helsingfors. Kom till tågstationen och det är ju så litet så det står ju knappast att det är försenat, nu när  jag tänker efter så fanns det ju inte ens en sån skylt där det står nåt överhuvudtaget, dessutom fanns det bara ett spår, fick iaf vänta ett tag eftersom det var nå strul som vanligt.
Åkte sen til min moster och sov över där, vädret var rätt dåligt så vi åkte till landet först dan efter istället, dessutom började klockan bli rätt mycket och eftersom vi inte har nån el ute på landet så hade det kanske inte varit så kul att komma dit sent på kvällen då det dessutom är väldigt mörkt.

Morgonen därpå gjorde vi i ordning oss och åt frulle, sen åkte jag o K till torget för att köpa med oss lörtsy, jammiii vad gott det är, sen skulle vi snabbt tibax för att plocka upp mamma, moster och Liam, det var bara det att med våran typiska otur skulle dom såklart ha broöppning just när vi skulle passera, så det var ju bara att snällt sitta och vänta. Oturen tog inte slut där, åkte och handlade mat för veckan och sen mot landet, sista några hundra metrarna är vägen väldigt dålig, mamma och moster hoppar ur bilen och börjar gå, vi åker vidare bara för att sen se nästa otursgrej, ett träd har fallit över vägen, gaaah!

Vad gör man? Bara att börja ta ut matvarorna och bära upp dom till stugan, det hade regnat precis innan så myggen var ju överlyckliga när vi anlände, vi var INTE lika lyckliga. Efter lite kaffe och lörtsy tog jag o K med oss motorsåg och skulle fixa bort trädet, det var bara det att det inte fanns nån bränsle i, så fram med vanlig såg och ut i regnet och fixa.. Efter en timme med sågande, lyftande, dragande, hoppande och allt annat fick vi äntligen bort trädet ur vägen och kunde köra upp till stugan. Det värsta var att trädet såklart hade fallit bara ca. 50 meter ifrån stugan och man kunde se stugan, lite halvirriterande lixom.

Dagarna spenderades med mycket sovande, ingen annanstans i världen sover jag lika gott som på landet, i loooove landet, det är riktigt avkopplande, bortsett från myggen då :P

Vi bastade, badade(kallt som fasen i vattnet, konstigt då det alltid brukar vara rätt varmt där) och åt gott och mycket, grillade och spelade kort...

På vägen till landet stannade vi till hos min kusin som sedan kom till landet en sväng med sin fru, riktigt trevligt att umgås med dom, min bästa kusin helt klart, nu ska dom oxå komma till oss i mitten av aug och bo här kanske två-tre nätter, roligt!



Mitt paradis på jorden, så fridfullt!

Kajaani

Efter Vaasa bar det av mot Kajaani, på vägen dit stannade vi till hos Robin och Sabina i Årvas, de hade fått barn två veckor innan och han var för tidigt född, så liten, hade helt glömt bort hur små dom va, Liam växer ju så fort.

I Kajaani skulle vi träffa Ks släkt på hans mammas sida, men första dan gick vi och dumpade sakerna på hotellet och kollade runt på stan bara, de hade nån jazztävling på hotellet och jag bara tål inte den musiken, urk, det enda man hörde hela helgen var jazz jazz och mera jazz. På stan letade vi efter nåt ställe att äta på, det hittade vi tyvärr inte, det enda dom hade va pizza eller kebab, inte direkt nåt vidare utbud. ( I Finland kom det ett tv-program om olika städer och just Kajaani fanns med en gång, var tvungen att kolla vad dom hade att säga om den staden och det enda minuset stan fick var att det fanns dåligt med matställen, rätt komiskt faktiskt).

Vi besökte Ks mormor och mostrar, ena mostern bygger nytt hus med sin man och oj vad mysigt dom kommer få när det är färdigt, vi åt hos den andra mostern och där fick vi smaka älg, har ätit det en gång förut men det var tillagat på nåt annat sätt då, det var iaf gott. Inte konstigt man gick upp i vikt under den här resan.

Mat fanns ju som sagt inte så det blev hesburger och deras riktigt goda kycklingtortilla, men efter tre dar med sånt var det skönt att sticka vidare till ett annat ställe med "riktig" mat. Hotellet hade iofs god frukost varje morgon. Det fanns även bastu och pool, badade en gång bara dock.


RSS 2.0