Övningskört idag

wow, det var lika roligt som sist, tyvärr så var senaste gången alldeles för länge sen, men nu ska det tas körkort, punkt slut! Hade glömt bort allt jag lärt mig för några år sen, men kom på allt väldigt fort igen, alltså kan jag inte ha lärt mig så mkt sist..hihi, vi körde bara tre ggr tror jag så det är inte så konstigt.. mamma och pappa var hos oss och kollade Liam medan vi var borta och när vi kom hem och jag tog honom i famnen hade han en så arg min så det var helt sjukt.. haha, dom kan redan när dom är små!

Har sorterat alla bebiskläderna nyss, de som är för små åker upp på vinden imorn, passade samtidigt på att sortera mina egna kläder, alla mammakläder är ett minne blott nu, dom åker oxå upp imorn.. sen ska jag ta ner alla mina vår/sommarkläder, ååh, vad jag har längtat!

Att göra

  • Ringa lönekontoret och fixa med skatten så jag slipper få en stor smäll nästa år
  • Lägga in massa veckor föräldradagar i systemet
  • Lägga in flera månader föräldradagar i jobbets system så jag slipper få lön därifrån som sen ska skickas tillbaka
  • Ringa Live It och bekräfta bokning på presentkortet jag fick för en sminkning
  • Gå ut med soporna
  • Ta en långpromenad i det härliga vårvädret
  • Umgås med Liam resten av dan =)

Familjerätten

Det gick iaf enligt planerna så åtminstone nån del av dagen har gått som det borde..
Nu är Kai pappa till Liam även på pappret.. och juridiskt och allt vad det nu var!

Det är konstigt hur det går till där, dom räknar ut nåt tidsintervall utifrån bebisens födelsevikt, och vi fick 10 maj till 10 juli typ.. och då ska pappan bekräfta att han har varit med mamman under den tiden.. men alltså det är ju inte direkt så säker metod tycker jag.. tänk om man tex varit bortrest eller ifrån varandra några dygn under den tiden, då kanske det inte alls är den personen som är pappan... men ändå kan den personen ta på sig faderskapet..eehh, nee, konstigt!

Nu ska jag kolla "ballar av stål", helt sjukt vad folk gör!

Busschaufförer

Det finns alla olika typer alltså, tog bussen från centrum upp till BVC, ställer mig vid dörrarna och trycker på knappen så han ska öppna, men d gör han inte, trycker flera ggr men han ba vägrar öppna, så flera andra passagerare som går på bussen säger till honom att det står en barnvagn utanför, fortfarande öppnar han inte.. till slut när en äldre dam sa till honom så öppnade han men sa sen till henne väldigt tjurigt att flera andra har redan sagt till mig om det! Så damen blev ju lite ledsen, här ska hon va hjälpsam och så fick hon det svaret... usch o fy på dig busschaufför, du har ett serviceyrke, d betyder att man hjälper folk och är trevlig bl.a...

Jävla kärring!!!

Alltså va fan e det med folk?? Måste dom lägga sig i saker dom inte har att göra med..?
Var på BVC nyss, allt gick bra och han växer precis enligt kurvan, hade vuxit en cm på längden så snart är 56 kläderna för små..ujujuj! Sen så hade han gått upp till 4370 g. Så på en vecka var det hela 240 g mer..turbobränslen fortsätter komma med andra ord.

Sen efter så satte jag mig för att mata honom i väntrummet, då sätter sig en kvinna bredvid mig och börjar titta massa, för att slippa fläka ut tuttarna hade jag satt en jacka över, hon fortsätter titta och jag tänkte att vad e det här för nåt.. Sen vräker hon ur sig att jag minsann borde öppna upp så att det är bättre luft för bebisen, nu blir det för varmt och då äter han inte, men om jag öppnade upp tröjan mer och tog bort jackan så skulle han äta mkt bättre och somna snabbare, eeh, jag minns inte att jag bad henne om råd?? Då sa jag att jag tänker inte sitta här och visa upp mig, han äter som han ska ändå! Hon var från nåt annat land, vet inte om man där brukar gå fram till främmande människor som ammar sitt barn och ge massa råd, hon fortsatte ju stirra hela tiden jag matade, borde frågat henne om hon ville se mina tuttar eller vad det var frågan om..men då hade jag väl fått en polisanmälan mot mig.. Tur jag höll käften kanske!

Sorterat lite

Äntligen fick jag tummen ur och fixade en låda med olika flikar där vi nu ska börja samla räkningar mm..har visserligen haft lådan i säkert 4 månader men inte "hunnit" göra flikarna..hahaha, snacka om lat!
Har även kastat massa gamla papper som jag antar att jag inte längre behöver, skönt att bli av med saker, jag ska verkligen ta tag i vinden så småningom, vi la ju upp allt som inte behövs just nu men jag vet att det finns massa grejer där som kan kastas..

Nu är det sova som gäller så man orkar med BVC och Familjerätten imorn!

Två timmar blev tre timmar

Vi gick en lååångpromenad till Vårsta, det tog sammanlagt två timmar, riktigt behagligt väder var det oxå, gick hemifrån tio och sen när vi kom hem så var ju klockan redan ett, hur går det här ihop nu då?? Ja just det, idag skulle ju klockan vridas framåt, det hade vi visst glömt bort..

Sov helt underbart inatt, Liam sov visserligen tätt ihop med mig men jag lyckades ändå sova bra, vi gick upp först lite innan nio oxå och han hade ingen vakenperiod på några timmar, vilket han annars brukar ha varje natt! Kanske bra att han inte sover så mycket på dan..fast nu har han ju återigen sovit hela promenaden och verkar fortsätta ett tag till!

Nu när vi har missat en timme ska jag försöka ta ikapp den.. ska lägga mig och vila i soffan innan Liam vaknar..!


Kalas

Idag var vi på Kais mammas födelsedag.. Trodde inte vi skulle hinna dit i tid, man är ju tidsoptimist och tror att allt fortfarande går på fem minuter men det gör det ju inte! Men trots att vi åkte förbi affärn innanså hann vi fortfarande i tid..jee jee, duktigt! Man lär sig..dessutom hatar jag att komma för sent, det är inte okej helt enkelt!

Liam har sovit jättelite idag igen, bara slumrat till så när vi åkte bil ditåt somnade han ju o sen vaknade han direkt när vi kom dit, matade honom och sen sov han kalaset igenom.. Nu har vi kommit hem och han åt och somnade igen, stackarn e ju så himla trött!

Nu är det robinson, vi sitter iaf med släckta lampor... e det ok?? Earth hour tänkte jag på..

Dopproblem

ojojoj..Nu kommer vi få problem, jag o K e inte ett dugg överens om dopet.. hur ska det här lösas..nu får vi ju såklart kompromissa och fixa det här men det kommer nog bli mycket diskussioner kring detta! Vi brukar ha likadana åsikter om det mesta men nu har vi väl kommit till en punkt där vi verkligen inte alls tänker likadant..!



Morgondagen

Imorn ska vi till Ks föräldrar och fira hans mamma, hon fyller år.. men det är först vid tre, undrar vad man ska hitta på innan det? Ska nog iaf ta en promenad i snöslasket eller vad det nu är ute på vägarna imorn, det får bli en överraskning.. Ska nog sola oxå, gjorde aldrig det idag!

Sen är det ju earth hour mellan 20.30-21.30, då ska man släcka alla lampor va?? Eller är det tvn oxå..det vore ju inte bra, för robinson kommer då..får man släcka en annan tid kanske? Nee, nu var jag larvig, tvn kan ju inte styra ens liv sådär..robinson kommer säkert i repris ändå..nej, men nu kom jag på mig själv igen.. tvn styr mitt liv..aaahhh! Det var ingen bra upptäckt.. Fast Liam styr ju ändå mer än tvn.. huh, tur det!

K e för härlig alltså, jag satt och skrattade åt nåt på..återigen..TVn.. Gaaaaahhh, ska sälja skiten.. iaf, så hängde han inte med för han höll på med nåt annat, då frågar han mig vad det var, då fick jag ju berätta hela grejen, men det blir ju inte alls lika roligt!

Nu ska jag fortsätta med mitt...eeh, tänker inte berätta vad det är ens...svårt att gissa.. hoppas det finns nån bra film att kolla på åtminstone..

Piercing

Ska ner till centrum nån dag nästa vecka och visa upp min navel, hade ju piercing där innan graviditeten men sen tog jag ut den ungefär i mitten av graviditeten eftersom den blev irriterad av dom där jäkla mammabyxorna.. Nu vill jag ju gärna ha tillbaks den så jag måste kolla med dom om det går att sätta en ny där eller om jag måste vänta..vet ju inte om hålet har läkt ordentligt ännu! iofs vet jag inte vilka pengar jag ska pierca mig med direkt, det e ju inte det första man ska lägga sista slantarna på kanske! Funderar på att ta ett extrajobb på helger, men Liam helammas ju så jag tror inte det skulle funka så bra, vilken arbetsgivare tycker att det är okej att gå iväg var tredje timme för att mata sin bebbe lixom..??

Spyor all over the place

mmm, det är ungefär så min dag sett ut! Liam har hållt på och spytt ner mig totalt.. man känner sig ju väldigt fräsch..Skumt det där förresten, förr i tiden skulle man inte velat torka upp nån annans spyor..(mandarin vodka..hhrrmm.. hahaha) men nu är det ju inga problem över huvudtaget! Man blir verkligen en annan människa och märker ju att man inte riktigt har samma liv som innan heller, jag tänker inte bli en tråkmåns och bara sitta hemma och aldrig mer gå ut lixom, men det känns ju inte som det är prio ett längre.. Och ett är säkert, det är Liam som bestämmer hur och när saker görs! Och än så länge får han mer än gärna bestämma..=)

Promenad

Var ute på promenad med Nina och Cecilia idag, det var trevligt med lite sällskap, man har ju nån att prata med lixom, annars knallar man runt där själv och pratar bebisspråk med Liam..hihi! Vi gick en väng till centrum oxå, Nina köpte en snygg skinnjacka, guud, jag är så sugen på att shoppa ,kläder till mig själv.. men ska vänta ett tag till, sen på sommaren kan jag börja handla igen! Tjejen i affären sa att det är en vårjacka och hoppas våren är på g, nu kollar jag ut och konstaterar att så var inte fallet, snön fullkomligt vräker ner, vad e det här för vår??

Liam sov fyra timmar på raken, rekord..direkt när vi gick ut  somnade han och fortsatte även under tiden vi var hos vettisen med Chivas, pensionären skulle ju bli vaccinerad! Sen när vi kom hem gick Chivas snabbt ur buren, han hatar den så mkt, så gick Snowy fram till honom och kollade typ vem är du..hahaha, dom har så dåligt minne alltså!

Skickade iväg K till affären för att köpa lite gott till kvällen, det är ju trots allt final i lets dance..usch, det var en dålig bortförklaring för att få äta gott!

Första fikat ute

Idag gick vi då en promenad när K kom hem, det var så varmt ute så man kunde nästan gå i linne, eller njaa, inte riktigt, det var nog mer önsketänkande, hade garanterat blivit sjuk om jag hade gått i linne... Sen när vi kom hem fick jag den briljanta idéen att fika ute på våran framsida, sagt och gjort, vi satt där en timme medan Liam sov i vagnen bredvid oss, mysigt! Blev så bruuuun oxå..mmm, helt klart! Solen kanske inte tar ännu men det var iaf underbart att sitta där..

Hade ju tänkt städa här när Liam sov på dan, hehe, trodde jag ja..han sov ju ingenting, har fortsatt med detta märkliga beteende hela kvällen, nu när jag började dammsuga på högsta volym somnade han på en gång, har bara övervåningen kvar, borde ta och fixa det lite fort nu så kan jag göra annat sen, det kommer ju lyxfällan och grejer sen.. måste även duscha, huh, det blir varmt när man städar!

Imorn ska jag ut och gå en promenad med Nina, hon bor här i närheten och fick en liten flicka innan jul, kul att ha lite sällskap ju!

Gnälligt var det här

Liam är supertrött men vägrar sova..jag förstår inte det där, om man nu är så trött så är det väl bara att sova, nej, då ska man hänga i mammas tutte och om man läggs ner för att sova skönare än i den konstiga ställningen, ja då vaknar man!

Har varit vaken sen ett inatt så mitt humör är inte heller på topp direkt! Så nu är vi två st griniga här hemma! Från och med nu kommer jag gå ut på promenad efter frullen, varje dag, tänkte ju vänta på K idag för han ville oxå ut men i fortsättningen får det i såfall bli två promenader eller så får han gå själv med Liam så kanske jag får en chans att sova lite!

Sola och bada i piña colada

Fast jag tänker bara sola i solarium, nån piña colada har jag inte, och det skulle jag ändå inte dricka just nu (inte bada i det heller, slöseri med god dricka ju), fast blev ju allt bra sugen nu när jag tänkte på hur gott det faktiskt är... mmm.. i sommar tänker jag sitta på våran uteplats och dricka goda drinkar! Ååhh, nu längtar jag riktigt mycket!

Ett meddelande till snön: Försvinn! NU!NU!NU!NU!

Till faster Maarit!

Tack för fikat och bodyn, det var gott och bodyn var väldigt bra! Här kommer receptet på den goda linssoppan:

2 morötter
2 potatisar
2 lökar
2 msk tomatpure
2 köttbuljonger
kryddor efter eget smak
ett paket röda linser
några liter vatten

Skala och riv morötter, potatis och lök. Fräs i margarin i stekpanna några minuter. Lägg i tomatpuren och blanda ihop. Lägg allt i en kastrull.Tvätta linserna flera ggr, kanske 5 iaf, du märker när det är bra, när skummet är borta typ. Häll i kastrullen och lägg i köttbuljongerna. Vattnet kan du ju också lägga i såklart, annars blir det total soppa av det hela.. hihi... Krydda efter eget smak, jag har i chilipulver, paprikapulver, cayennepeppar och sen det bästa, curry curry curry. Låt koka några timmar. Njuuuut! Det blir luncher för en hel vecka av den mängden om man äter själv.




På äventyr i Skärholmen

Idag var vi på ett stort äventyr, åkte buss till Skärholmen.. Gick upp vid åtta och tänkte ta bussen som gick 9.21 här uppifrån oss men den hann vi inte alls med, eller hade jag satt lite fart så hade vi nog hunnit men jag tänkte inte stressa i onödan, jag menar, Skäris har ju öppet rätt länge och försvinner ingenstans!
Liam låg i soffan och lät massa och gnydde innan vi skulle iväg och jag höll på o fixa mig, tänkte att han nog skulle ha mer mat men icke, när jag tittade till honom hade han somnat av sig själv, det är skönt att han faktiskt kan göra det och inte behöver hänga och snutta i tutten så fort han ska somna!
Såklart han sen vaknade på bussen efter tio minuter, så tog upp honom i famnen och han tittade runt omkring sig och var så nyfiken, behövde ingen mat där heller men väl framme i Skäris blev han hungrig, så vi tog och fikade, faster Maarit bjöd, och så matade jag honom, la ner honom i vagnen för han hade ju somnat, tyckte jag iaf, men han låg där o tittade, så gick vi in i några affärer till och jag fick börja bära honom, tur faster kunde ta vagnen, till slut var han så gnällig och trött så jag gick ut ur ena affären och matade lite till, sen somnade han och sov hela vägen hem!
Förresten så är det inte att rekommendera att man har ont om tid och ska ta bussen, man får ju räkna med att inte komma på första bussen man tänkt ta, fick vänta en halvtimme på nästa där borta..vi gick iofs in på ICA och handlade så hade ju lite tidsfördriv ändå.

Faster köpte en fin body till Liam oxå, jag drällde vatten på den han hade på sig och inte hade jag packat ner nån annan heller.. usch, slarvigt av mig!

Nästnästa onsdag kanske vi ska på nya äventyr med faster, hon är ledig då igen.. IKEA maybe?

helvetes skatt..

Trodde jag skulle få tibax lite pengar som jag alltid brukar, men nej nej, ska betala..o inte vikken struntsumma som helst..utan 20 000 nåt.. guuuud, mitt jobb har bara dragit 24% i skatt, hur kan det komma sig?? Förra året drog dom åtminstone 28%.. jag har inte bett dom dra mindre heller, nåt måste ha blivit fel..men det var ju inte direkt nån rolig överraskning! Så imorn e det jag som ringer lönekontoret och gnäller! Kanske skulle starta med min fattigblogg trots allt, nu e det bara spara varenda slant så jag har råd att betala sen i november eller hur det nu blir!

jaja, nu ska jag dricka mitt kaffe och kolla på Rosing, sen e det ju desperate..wiihoo!

Magknip

Stackars Liam, han hade sån magknip inatt så det var nåt helt sjukt. Han vaknade med två timmars mellanrum hela natten och jag trodde först han va hungirg, men nej, åt pyttelite och sen hade han bara ont.
Vi gick upp efter sju för hela familjen var ju vakna, K åkte till jobbet och Liam somnade i min famn, sen har jag ringt försäkringskassan och efter det gick vi till centrum, handlade lite grejer och gick hem igen...det var helt underbart fint väder men det blåste så jag kom nästan inte fram i uppförsbackarna!

Nu tänkte jag städa i bastun och toaletterna, sen måste jag säkert sätta på en tvätt och jag är ju så supersugen på kaffe men försöker dricka mindre iom att hans magknip kanske orsakas av det!

Oj, hörde just att våra bästa år kommer börja sändas 10.30, hum hum, nu blir ju våra rutiner helt nya, vi brukar försöka komma iväg vid tio varje dag men nu går det ju inte! Fast samtidigt är det bra för då kan jag sova med honom redan vid tolv-ett när jag annars sitter uppe för att kolla på det här programmet, riktigt långkörare, det är ju inte direkt så att man missar nåt om man skippar att kolla ungefär ett halvår!

Till Micke!

Jag har ingen aning om vad man ska kyssa för att hitta sin prinsessa, du får helt enkelt testa lite olika.. Jag tar gärna emot tips om nån annan råkar veta hur man hittar sin prinsessa, annars kan man skicka sina tips direkt till Micke på http://www.mikaeljakobsson.se

Tack förresten för den klickbara länken på facebook!

Ingen reklam tack!

ojojoj, gick ut en snabbis i foppatofflor och linne för att hämta posten, kallt och för jäkligt var det men ville ju se om vi fått nåt roligt med posten, det var ett vettigt brev, resten var ungefär 8 ton reklam, jag vill egentligen inte ha reklam men har just märkt att dom ofta har bra erbjudanden i mataffärerna som man inte skulle veta om ifall man inte fick reklamen, dessutom får jag ju nåt vettigt att göra på vardagarna, visst, vettiga sysslor har jag redan men menar att jag då har ett mål med mina promenader, annars vandrar vi bara runt i området och det känns inte lika kul! Vad kan man hitta på mer att göra med en bebis som är en månad gammal? Vill gärna gå nån annanstans än bara mellan hemmet och de olika mataffärerna i området! 

Ingen förkylning

Skrev ju i helgen att jag frös så hemskt mycket, inte konstigt då jag märkte att ett fönster hade varit öppet ungefär en vecka, klart temperaturen går ner i hela hemmet då..så jag har ingen förkylning på gång ändå, så skönt, har inte tid att vara sjuk, mina dagar går åt till annat viktigt, som tex torka upp spyor, byta blöjor och sova väldigt lite :P

Snö snö snö

fyyy, jag fick redan äta upp mina ord, snön föll så tung igår och det fortsätter nu och tydligen hela veckan!
Lika bra att laga värmande linssoppa och bara acceptera detta läge, kanske våren kommer om en månad eller så?

Fattigt var det här

har läst nån fattigblogg som en tjej skriver, hon testar att leva på socbidrag en månad.. rätt underhållande att se hur ens levnadsstandard faktiskt blir när pengar inte rullar in som innan. Nu testar hon ju iofs bara och kan återgå till ett vanligt liv direkt efter, men jag som nu har föräldrapenning att leva på får ju verkligen börja räkna var man ska lägga pengarna på. Inte så att det är katastrof kanske direkt, jag vet att det finns många som har det väldigt mycket sämre men ändå. Fyllde i dagar som jag skulle ta ut pengar för, och så står det på ena veckans pengar att det kommer först 26 april..och det funkar ju bara inte, jag har ju räkningar att betala, så får ringa dit och kolla om det bara blev nåt fel, iom att jag anmälde en vecka till samtidigt och dom pengarna ska minsann komma om nån dag, skumt det där!

Linssoppan jag äter til lunch varje dag är iaf superbillig, tror hela kastrullen kostar 15 kr att laga ungefär och det räcker en vecka, sen några mackor till det, så det blir väl en femma per måltid, precis lagom..hihi! Man vet inte hur mycket allt kostar innan man är den som står i kassan och betalar, får börja laga storkok snart igen, inte bara för att spara pengar utan också för att ha något som man bara kan värma.

Kanske jag oxå skulle börja skriva fattigblogg?? Känns hemskt att faktiskt inte kunna köpa saker som förr i tiden, okej, jag var en shoppaholic och handlade onödigt mycket kläder och skor, det kan jag erkänna, jag mår inte heller sämre av att inte shoppa som förut.. så egentligen har jag ingen anledning att skriva fattigblogg..kom just på det! Dessutom är jag ju inte direkt fattig, nee, nu har jag fått skriva av mig lite.. förresten, blöjor är snordyra!

BVC igen

Kom precis hem från BVC, Liam har vuxit massa igen, väger redan 4130 g och hade vuxit en halv centimeter på längden oxå, märks ju skillnad såklart :P

Natten var helt okej, förutom att jag inte kunde somna, var väl så övertrött efter gårdagen så när jag äntligen fick gå och lägga mig vid tio och Liam sov för fullt så kunde jag bara inte sova..det är ju helt sjukt! Börjar bli som Liam, när han är jättetrött blir han grinig och vägrar sova.. Då ska han ligga och titta på allt möjligt och hålla på med annat!

Har hunnit byta lakan idag, tänkte laga linssoppa men kom sen på att det ska ju koka minst två timmar och det hade jag inte hunnit vakta för vi skulle ju iväg, det får bli kvällsaktiviteten då!

Liam har börjat få magknip och jag läste att man bör undvika mjölkprodukter och kaffe bland annat..hallåå, det är ju det jag lever på.. Hur ska det här gå?? Får helt enkelt återigen minska på kaffedrickandet, vet bara inte vad jag ska ta istället!

Nu är det nog nån som är hungrig här..


Godis kostar mer än fläskytterfilé

uuh, gjorde just en hemsk upptäckt, kastade ett kvitto och kollade lite snabbt på den, godis kostar 69,90 per kilo och fläskytterfilé kostar 49,90 per kilo, hur kan det då komma sig att man köper godis med gott samvete för man tycker ju att det är billigt medan man tycker att köttbiten var rätt dyr..gud, måste verkligen börja omprioritera här.. godis går fetbort i den prioriteten iaf! Godis borde gå bort annars oxå, är inte längre gravid och kan inte vräka i mig vad som helst, vill jag vara med på beachen 2009 gäller det att börja äta rätt, annars blir det till att ligga i vassen 209 och beachen först 2010.. och det vill jag ju inte!

Besök

Snart kommer Ks föräldrar hit, har plockat undan lite tvätt och ska väl sätta på en ny, gud, så man tvättar, känns som man kör en maskin tvätt varje dag, riktigt så illa är det ju förstås inte men nästan, inte konstigt elräkningen är hög..hahaha!
Så just nu går jag inte ut och krattar löv, kommer inte göra det idag, jag känner ju mig själv lite väl bra!
Måste nog ta och väcka min stora kille, lillkillen får sova tills han blir hungrig, han är ju så trött nu så det känns inte bra att rycka upp honom bara för att..

Gårdagens tv-koll

Robinson var precis som jag hade tänkt mig, pakter redan från första början, vi har nu gissat på några som vi tror kommer gå långt, svårt att säga efter första avsnittet iofs men det blir kul att se hur bra vi lyckades sen..
Efter robinson kom det oxå survivor, det har jag sett på i Finland, trodde inte det visades här men tydligen så började nya avsnitt igår, eller nya är dom ju inte, från 2003, men nytt för mig, så nu har jag flera veckors lördagsnöje inplanerat..hihi!
 

Mina killar..

...bara sover och sover, men jag kan lova att om jag lägger mig ner för att börja sova kommer Liam garanterat vakna och vilja äta! Så jag kan lika gärna göra nån nytta, tex. läsa andras bloggar.. viktiga grejer det där! Nee, men jag borde rensa lite här hemma, har ingen lust att göra det bara, är söndagslat, skulle nog må bäst av att bara sitta och lalla mest hela dan, fast nu när jag tittar ut på tomten så blev jag sugen på att gå ut och kratta ihop lite löv och sånt som finns där, ska bli spännande att se vad som växer där sen på sommaren, vet ju att vi har buskar och träd men vad som finns i dom, det har jag ingen aning om! Ett är iaf säkert, jag ska plantera massa jordgubbar där, eller inte jag, mamma som har gröna fingrar får ju såklart komma och hjälpa mig.

Måste även köpa trädgårdsmöbler och några fler blommor hit hem!

Fryser som bara den

jösses vad jag fryser, håller nog på att bli sjuk, inga kläder eller täcken hjälper heller! Sov inte särskilt bra inatt, vaknade vid tre och efter det har jag bara slumrat till lite då och då.. så bara för att natten innan var bra betydde det inte att alla nätter framöver skulle bli det! Måste ta och vila på dan sen, annars kommer jag slockna innan åtta ju!

Tror vi ska ta en kort promenad till soporna bara, mina skavsår behöver nog vila så jag kan börja använda massa fina vår/sommarskor och apropå det så måste jag upp på vinden och hämta ner lite vårjackor och samtidigt ta upp alla dessa tjocka vinterkläder! Tar nog ner lite kläder som jag lagt där oxå, nu när gravidmagen är borta kan man ju börja använda normala kläder igen..yey!

Jag vägrar tro att det kommer mer snö nu! Får väl äta upp dessa ord i veckan som kommer!

Imorn har vi BVC, undrar hur mkt Liam har vuxit sen förra gången?

Robinson

börjar snart! Måste ge det en chans iaf, det har ju skrivits så mkt om årets omgång så ska kolla om det är värt att börja titta på!

Tre timmar och sju skavsår senare

..har varit riktig utedag idag!
Vi sov till tjugo i elva, helt sjukt men Liam var trött och vi var trötta, har sovit så himla skönt inatt! Vaknade några ggr för att mata Liam men han harklade sig inte alls inatt iom att jag börjat amma honom sittande, ska fortsätta med det eftersom det verkar hjälpa honom! Sen åt vi frulle och efter det gick jag för att träffa Marie, vi promenerade runt lite hit och dit och det blev sammanlagt en timme och fyrtio minuter.. Hon hade köpt jättefina kläder till Liam samt en sån rolig sak som låter, tack så mycket!

Sen kom jag hem, vrålhungrig och åt en snabbis, tog en dusch och skulle sen ut och promenera med Maria.. tio minuter innan jag skulle iväg kom helt plötsligt Ks päron förbi, helt spontant.. det kändes så elakt att rycka iväg Liam nu när dom hade kommit, men har man inte ringt innan så kan ju inte jag veta att nån ska komma!

Sen skulle vi vila lite efter promenaden men det gick inte alls, Liam sover v isserligen fortfarande men jag gick upp eftersom Chivas hela tiden förde massa oväsen här nere, fattar inte vad problemet är alltså!

Har haft min egentid oxå, solade idag istället för igår.. Nu känner jag att jag måste försöka ta hand om mina skavsår, tror kaffe och en munk hjälper =)

Kai lagade jättegod mat så jag är visserligen mätt men en kopp kaffe kan man alltid trycka i sig, dessutom har jag en annan mage för munkar, munkmagen!

Blond, brunett eller "rödhårig?




Har funderat på att färga håret till sommaren, men vet inte vilken färg jag ska välja, blond e ju schysst på sommaren, då ser man grymt brun ut, hahaha! Sen vet jag att ska jag bli blondie så kostar det minst tusen om inte mer..pengar som inte direkt finns när man är mammaledig... usch, hur e det tänkt att man ska klara sig förresten?

Kanske till sovrummet



Frågan är bara i vilken färg jag vi ska ha den? Väggen är ju visserligen grå så då kanske det skulle passa bättre med den högst upp så man får lite värme där och att inte tavlan bara smälter in i väggen lixom..

Nya tavlor

Satte aldrig upp en endaste tavla igår, men kollade iaf var vi skulle kunna sätta de två som ska upp. Har funderat på att framkalla några bilder på canvasduk och ha som tavlor, då har ingen annan en likadan hemma hos sig..det är ju inte särskilt kul att köpa en tavla från IKEA bara för att sen komma hem till fem andra och alla har samma likadan, plus väntrummet i vårdcentralen och akuten, nee, nog för att jag älskar IKEA men nån måtta får det ju va!


Sååå slut

huh, är helt slut idag!
Var förbi på jobbet och hälsade på en sväng, innan det kom mamma hit och så gick vi till centrum, tog bussen därifån sen, eller först var jag ju på mitt gamla jobb och hälsade på en snabbis oxå! Gick lite i smyg där för att slippa hälsa på alla barn, usch vad elak jag kände mig men samtidigt vet jag att jag säkert fortfarande inte hade kommit därifrån ifall de hade sett mig, dessutom hade jag ju en tid att passa någorlunda, skulle ju hinna till jobbet innan Maria slutade!
Åkte buss dit och det gick jättebra, jag har oroat mig helt i onödan för såna saker ju, rulltrappor och bussen..hihihi!
Tänkte gå lite i smyg där oxå så inte barnen skulle se mig, men det gick ju inte alls, de sprang ut i strumporna när nån råkade se mig och de sprang från fönster till fönster och öppnade dörrar o det blev tydligen lite kaotiskt inne..oopps, det var ju såklart inte min mening. Var iaf lite halvt tvungen att visa upp Liam och så ville dom såklart ta på honom men det fick dom inte, vill ju inte att lillskrutten blir sjuk, det var titta men inte röra denna gången... Men dom var ju så ivriga, när dom inte fick röra honom ville dom åtminstone ta på hans strumpor..hihih!
Sen blev han hungrig och då sa jag att nu måste jag mata honom, då säger en tjej, "vi har fått köttbullar idag, som du kan ge" då sa jag att han inte har några tänder så det kan han inte äta, " men mosa köttbullarna då".. ja, dom e ju så underbara, gullig tanke, men tyvärr funkade det ju inte riktigt!
Sen gick jag och Maria powerwalk hem, har inte samma fina kondis som innan graviditeten, det märktes ju i mördarbacken! Liam sov hela promenaden och sen när vi kom hem tänkte jag att nu kommer han vara vaken resten av kvällen som igår men nee, han somnade, så vi har vilat med honom, men jag är fortfarande helt slut, det är dessutom min egentid idag, det innebär ju sola, men jag hoppar nog det idag!

Mamma mia

såg på den nyss, jag e nog den sista som har sett den..hahaha! Helt okej film, skådisen som spelar dottern likande en kompis flickvän så jag kunde knappt koncentrera mig på filmen för jag bara tänkte på det..hihi!

Nu är det lite lyxfällan och gordon, sen sova! Kollade på arlandaprogrammet nyss, vad folk är tjuriga när planet blir försenat, det blir det ju alltid..bara att räkna med det direkt ju, innan man ens åker!

Ska börja övningsköra igen

Måste ta tag i det här nu, ska ha körkort till sommaren.. Nu har våra föräldrar lovat att kolla Liam om jag alltid matar honom och sen tar dom honom så länge som vi kör.. Det blir perfekt..nu kan vi köra kanske 2-3 ggr i veckan och minst en timme varje gång..jee jee! Bra att få lite kontinuitet i det här, sist körde vi lite när det passade, med andra ord väldigt få gånger..heheh! Nu ska det iaf bli ändring på det!

Sätta upp tavlor

Tänkte sätta upp några tavlor här hemma, vi blev aldrig färdiga med det då vi flyttade in och så tänkte vi köpa nya kanske men det har vi inte heller gjort. Så nu ska jag först ta lite kaffe och sen kolla om nån av tavlorna vi har här hemma passar nånstans.

Premiärtur med bussen

Gick ner till centrum och tog faktiskt bussen hem sen, det är bannlyst egentligen och man ska bara ta den i nödfall men jag va ju tvungen att testa lite inför imorgon..tror jag ska till mamma då om hon är ledig och då måste jag ju ta bussen, orkar inte riktigt gå fram och tibax dit ännu! Eller jag skulle nog orka men har redan lovat Maria att gå från jobbet och hem med henne när hon slutar så då e det lika bra att spara krafter ändå! Dessutom har jag feta skavsår i båda hälarna, inte alltför skönt!

Var underbart väder ute så när vi hade sovit nån timme på dan tog vi soporna och gick iväg..men det blåste enormt mycket! Ännu är det inte vårvärme men väl vårväder =)

Sparat 300 kr

Såg ju snygga skor i veckan, testade två av paren som satt jättefint..mmm.. men idag testade jag det tredje paret och dom va inte ett dugg snygga på så nu har jag sparat 300 kr till annat! wii..så duktigt av mig!

Arg på dammsugaren

fyyyy, dammsög nyss till det här programmet rent hus..och helt plötsligt så fastnade min arm i dammsugaren, eller inte i den utan nånstans i slangen typ, det gjorde så ont..bara gormade och försökte få loss armen, men det gick inge vidare. K fick komma och hjälpa till... Sen slutade jag dammsuga, var så arg!!!

Jag och min prins


Tredje bodyn gillt

Tror det stämmer rätt bra in på våran dag! Vi gick upp först vid tio, hade sovit jättebra inatt oxå, först fyra timmar, sen två o sen lite mindre men iaf skönt! Sen hade K messat att han ville ut och gå så vi väntade på honom, jag skulle mata och sätta Liam kläder, första bodyn på, den kräks han ner, andra bodyn på precis när K kommer, den kräks han ner just i samma sekund den åker på, han hade då inte kräkts på en 20 minuter iaf...hihi! Bara att byta igen, den tredje kunde han iaf ha utan att kräkas! Innan detta bodybytande hann han oxå med att sprutlackera soffan..huu, vikken morgon! Men vad ska man göra, kunde bara skratta åt detta...tur att vi inte hade bråttom nånstans!

Tog en långpromenad på en och en halvtimme! Det var helt underbart väder idag, kändes nästan som våren var på väg. Kan slänga upp nån bild senare.

Raketbränsle i tuttarna

hihihi, så sa sköterskan på BVC igår.. det är ju bra att Liam får näringsrik mat iaf. Han hade vuxit jättemkt, på en vecka har han gått upp 338 g och nu är han 54 cm lång.

Nu ska jag pumpa ut lite raketbränsle för sen ska vi på långpromenad i det underbara vädret och om han vaknar hungrig ska jag testa att ge nappflaskan..får se hur det går, nappen tar han ju inte!

Man får kyssa många grodor..




...innan man hittar sin prins!

BVC

Idag ska vi iväg till BVC och väga Liam, måste gå på öppna mottagningen så vi får väl se hur länge man får sitta där och vänta sen! Ska även handla lite mat när vi ändå är ute på vift. Tänkte kanske kolla in på öppna förskolan när vi ändå är precis brevid, på tisdag eftermiddagar har dom öppet bara för 0-12 månaders bebisar, ganska skönt skulle jag tro, så man slipper det där springet som femåringar har i benen!

Nu ska jag passa på att städa lite, igår plockade vi undan men nu när Liam sover och jag inte gör det kan jag lika gärna göra nån nytta istället för att surfa runt på nätet bara.

Sen ska jag även göra en ordentlig månadskalkyl på alla räkningar vi har samt kolla hur jag ska börja ta ut föräldrapenningen, usch, det låt så vuxet!

Ikväll är det även min egentid, sola sola sola!

Snowy

Hittekatten Snowy kom till oss i januari 2006. Jag hittade henne utanför mitt gamla jobb, hon bodde under huset och det var kallt och snöigt. Hon hade varit där i en månads tid och jag försökte övertala K att vi måste ta hem henne, det var ju synd om henne som behövde gå där och frysa och kanske utan mat också. 
Det var flera som kanske kunde tänka sig ta henne men det hände aldrig nåt, så när skoleleverna kom tillbaka efter jullovet tyckte jag att nu tar vi henne så hon slipper allt det där... Droppen var när några killar i nian täckte för hålet där hon gick in och ut, just då vet jag att hon var där inne och jag blev så förbannad så jag ringde K och sa att han minsann får komma med bur, på en gång.
Vi skulle sätta ut lappar ifall nån saknade henne men hon anpassade sig så bra hemma hos oss och var så underbar och tacksam så det blev aldrig några lappar..oopps!
Hon är verkligen riktigt snäll också, vi var lite oroliga att hon kanske kunde kissa inne och ha egna regler där hon river i gardiner och möbler men det har hon aldrig gjort.






Sotis

Om Shrek är min katt uti fingerspetsarna så är Sotis Kais katt helt klart. Det är bara Ks ord som är lag.. Ända gången man kan få Sotis uppmärksamhet är om man säger det magiska ordet "gooodis".
Hans namn är riktigt passande, får nån annan uppmärksamhet så kommer han fort och kollar läget, vad är det som händer liksom?
Kvackar gärna åt fåglar som irriterar utanför och låter nästan som en själv.





Shrek

Shrek kom till oss tillsammans med Sotis. De två är bröder och kommer från Åkersberga ursprungligen. När vi hämtade de var de väldigt väldigt små, som kattungar ju är, tyvärr så hade hon vi hämtade dom ifrån räknat fel på veckor, helt fel, de skulle vara 9 veckor men var enligt veterinären max 5-6 veckor.
Shrek är min katt uti fingerspetsarna, mammig som få.. när han jamar låter han inte som en katt utan som en fågel..hihih!




Chivas

Maarits katt från början, vi tog honom samtidigt med Chaplin.
Älskar att ligga och gosa, helst så nära ansiktet som bara möjligt. Han kan ligga i famnen och hänga ner med tassarna mot golvet, det ser så obekvämt ut men jag antar att han trivs.
Har hunnit bli 14 år men tar man fram snöre så blir han som en kattunge på nytt.
Sover helst i sängen på en egen kudde, inte vilken kudde som helst dock utan den bästa, har han råkat få fel kudde så ligger han inte på den..kräsen med andra ord.




Chaplin

Ja, Chaplin var då Ks katt från början, han hade den när han bodde hemma hos sina föräldrar men var tvungen att göra sig av med den eftersom hans mamma var allergisk. Som tur är kunde Ks syster ta honom, sen så blev det som det blev och hon skulle göra sig av med sina katter. Då tänkte vi att vi ju kunde testa ta dom hem till oss ifall dom nu skulle passa med våra andra katter, det gick bra.

Chaplin var ett riktigt matvrak, han kunde tömma ena skålen efter den andra, det syntes också på hans kropp, en riktig katten Gustaf med andra ord, dock åt han inte lasagne, eller det vet jag ju inte, vi provade nog aldrig.



Han var även en livsnjutare, låg hur som helst och var som helst. Allra helst sov han i garderober eller i väskor, påsar mm. Ju trängre, desto bättre.


Tyvärr blev han sjuk och hade svårt att bajsa, så vi var tvungna att låta honom somna in den 31 maj 2006. Men han finns alltid med i våra minnen.


Stark mamma

huh huh, jag kommer bli superstark i armarna, vi gick till centrum idag för att hämta ut nån gratis bok på biblioteket som man får när man fått barn, sen kollade jag även lite på skor och hittade 4 par helt underbara..ujujuj..svider i plånboken om jag skulle köpa alla de, men kanske kanske kan köpa ett eller två par iaf.. Sen så börjar Liam vakna helt plötsligt, han sover alltid tills vi kommer hem, tänkte iaf inte mer på det utan börjar gå hemåt. Hade kanske gått 100 m och han börjar gråta helt hysteriskt och är hungrig, jag tar upp honom i famnen och bär honom samtidigt som jag puttar vagnen med magen typ.. hihi, måste ha sett riktigt roligt ut! Sen lägger jag ner honom i vagnen igen när han lugnat ner sig, samma sak igen, så till slut bar jag honom iaf kanske 2/3 av vägen..snacka om muskler i armarna om jag ska fortsätta med det där, nee, det var nog bara en grej som hände idag, hoppas det iaf, tänkte stanna vid en bänk och mata honom men det var så blött och så nära hem så det fick gå iaf, hade jag vetat att han var så hungrig hade jag ju alltid kunnat ta bussen hem, det hade tagit hela sex minuter, nu tror jag det tog 40 minuter eller nåt sånt.. Stackars bebis! Sen när vi var 100 m hemifrån somnade han och sov en timme..

Sen sov vi även riktigt gott imorse och nu på dan.. På natten vaknade han vid två och var vaken till nästan fyra, det var rätt komiskt för varje gång jag tittade på honom och trodde att han hade somnat så var han helt klarvaken med dom största finaste ögonen man kan ha, och så avfyrade han såna leenden så man kan inte annat än vara glad fast man är så trött!

Koltrast på trappan

Trodde fåglar var rätt skygga av sig men inte denna koltrast! Vi kom hem i lördags och på våran trappa satt det en koltrast och tryckte, jag tänkte att den nog satt där för att den såklart har skadat sig och började direkt fundera ut hur vi ska få den i säkerhet från katterna som går här ute, men sen tänkte jag att om den är skadad kan man ju inte bara lämna den så vem ska man ta kontakt med.. ställer mig på trappan med Liam i famnen och andra saker i handen och försöker gå mot dörren lite försiktigt för att öppna, den bara sitter kvar, Kai går och ställer sig med huvet ovanför den för att kolla om den rör sig, nee, då kollar den upp och sitter kvar, sen när vi skulle öppna dörren var jag rädd för att den kanske skulle flyga in och det vore ingen höjdare med fyra katter här hemma.. Så han satte nåt papper mellan den och dörren, då flyger den iväg, helt oskadad.. Det var riktigt skumt! Fortfarande funderar jag på hur den kunde vara så orädd!  Tur iofs att vi inte började ta på oss några handskar och försöka ta fast den, tror den satt och solade sig, våran trappa hade nämligen riktigt mycket sol där just då!


Måndag=städdag

Tror det blir en städdag imorn, gillar inte när det ser ut som det gör nu.. Det är inte så där superstökigt direkt men jag tycker inte man behöver ha saker huller om buller liggandes överallt såsom det är nu, iofs så vet jag att det blir så när man har barn, men men.. jag e som jag e!

Kollar på sanningens ögonblick nu, vilket program, folk gör verkligen vad som helst för pengar..suck!

Sova sova sova

Allt handlar om att få sova, mest hela tiden! Liam har nu sovit i två och en halv timme, tror han börjar lägga om sin dygnsrytm lite, hittills har han sovit max två timmar per gång på dagen och tre timmar på natten, nu är han inne på sin andra vila under dagen som säkert kommer hålla på i tre timmar, det vore ju nice. Hoppas han ändrar nattrytmen så småningom också, kofs är man ju nu van vid att sova ca 3 timmar och sen vakna och mata honom och sen somna om.

Nyss sov hela familjen i sovrummet, alla katterna sov med oss och det gick hur bra som helst, dom är inte så intresserade av Liam, eller kanske lite intresserade men inte så att dom låter honom störa direkt.

Shrek är den modigaste av katterna än så länge, han kommer fram till Liam ofta och nosar på honom. Inatt hade K öppnat dörren och då kom han in, satte sig bredvid och så skulle K nysa och då fick han världens panik och ut fort som bara den från sovrummet och då kom han såklart åt Liam, men som tur är inte på nåt farligt sätt!

Nagelklippning

Funkade ju hyfsat iaf, trodde jag skulle skada Liam men det gjorde jag inte, det var inte så svårt att klippa som jag trodde, fast han har ju mycket för sig med sina armar och gillar inte när man håller i fingrarna, men det måste ändå göras, han ska inte ha chansen att riva sig själv i ansiktet.

Idag gick vi en timmes promis igen, sen åkte vi till maxi och handlade och så har vi ätit lite lunch. Liam har sovit över tre timmar, och bara fortsätter, tycker han kan vakna snart så han får mat och sen kan vi oxå sova, har iofs hunnit laga linssoppa till nästa vecka och plockat undan lite så det är ju bra.

Inatt kunde jag sova rätt bra, har kanske så småningom börjat lära mig att bortse från harklandet, men är fortfarande så trött, eller seg rättare sagt, känns som jag har festat riktigt hårt och är bakis!

Liam har fått några utslag i ansiktet, sånt som tydligen är normalt när dom är små, mycket som är normalt verkar det som.. ändå kan man ju inte låta bli att undra ifall det är nåt konstigt..hihihi! Hönsmamma här..

Om man skulle sova snart

Det vore det smartaste att göra, vet ju hur nätterna har varit här den senaste tiden..

Fick en body av Maarit till Liam där det står " sover inte jag, sover ingen"'... så sant så sant! Eller inte helt sant, K verkar ju kunna sova ändå..men han har ju inte heller den där modersinstinkten som jag har, måste hela tiden ha koll över min son så han har det bra, klart K oxå vill att han har det bra och vaknar han på natten försöker han ju fixa åt Liam men han vaknar ju inte av minsta lilla direkt som en annan gör!

Imorgon ska vi ut på promenad efter frullen, gick ju en timmes promis idag oxå, det är bra, kilona kommer rasa av mig..hihihi! Nee, jag går ut för Liams skull, så han får frisk luft, dessutom sover han helt underbart i vagnen!

Träffade en arbetskompis i centrum idag, hon skulle ha barn en månad efter mig men hade fått en vecka efter, en son även där, trodde hon skulle få flicka men icke..

Natti natti nu!

Melodifestivalen

Satt och slökollade lite på det, tycker nog inte att rätt låt vann men den var ju betydligt mycket bättre än Ugglas, var lite rädd där att den skulle vinna!

Idag har vi varit ute på vift mest hela dan, var förbi faster och kusin en sväng, sen en snabbis förbi Liams farmor och farfar, de hade gäster så vi gick bara dit för att "visa upp" lillkillen.. hahaha, känns som han e nåt pris man vunnit som sen ska visas upp, men dessa gäster är Ks gudföräldrar och dom hade köpt present så det är klart man åker och tackar!

Huu, jag ska försöka klippa Liams naglar men jag vågar inte, tänk om jag råkar klippa för långt in så han får ont..usch, hemska tanke, nu sover han visserligen och skulle nog inte vifta så mycket med händerna, men kanske skulle jag ändå ta det imorn när han är vaken

Goodbye gravidhormoner

Nu e dom på väg ut ur kroppen, eller det har dom ju varit för ett tag sen redan, skönt men ändå inte..migränen lär ju komma oftare..men jag skippar gärna dessa svettningar..

Skumma grejer förresten,. jag fick aldrig nåt streck på magen såsom man brukar när man väntar en son, men så sista dan typ kom det, o nu e den fortfarande kvar..undrar när den försvinner?

Nu ska nån ha mat här, vi vaknade precis..

Shopping

Försöker kämpa järnet för att Liam ska tycka att det är kul att gå i affärer men han bara sover, vi åkte en snabbis till Skäris och jag lärde mig att åka rulltrappa med vagnen, både upp och ner, yey! Jiises vad tuttarna har vuxit, hahahah! Köpte två nya bh:ar och en nagelsax till Liam, hans naglar är ju så mjuka och de ska egentligen filas men det går inte, dom blir inge vidare hur mkt man än filar.

Vi sov rätt okej, eller nja, 4,5 timme på en natt är väl kanske lite för lite för en trött mamma men Liam och K sov som stockar.. Skönt att nån kan sova, jag borde ju somna eftersom jag är helt utmattad men kan inte eftersom Liam låter massa och då ligger jag och försöker fixa så han ska ha det lättare, saken e bara den att han sover så gott så han märker inte ens att han harklar sig, hum, kanske jag borde sluta oroa mig och bara sova!

Nu är mamma här och vi ska snart kolla lite bilder som ska framkallas och skickas till "farmorar och mormorar" eller vänta nu, det blir ju våra farmorar och mormorar, Liams farmor och mormor ska visserligen oxå ha bilder så det blir väl till att framkalla fem av samma eller nåt sånt. Ska även börja med en sån bok till honom, måste bara köpa den först.

Vilken natt

Förra natten sov vi helt underbart, denna natt var precis tvärtom, Liam sov visserligen riktigt underbart till fyra men sen var vi uppe till åtta.. Han fick sova tätt intill mig, då sover han som bäst, men inte jag däremot..det blir varmt och svettigt men vad gör man inte för honom!?

Idag var vi på onoff, kollade några kombisar i bilaffären och sen handlade vi på coop..Liam sov hela tiden igenom! Han är inte mycket för att gå i affärer..är han min son eller, jag som älskar att gå i affärer, fick han inte shoppinggenen?? hihihi!

Vi skulle förbi faster Maarit och kusin Johannes idag men så när vi skulle iväg ringde hon och sa att hissen inte funkar, vi orkade inte gå uppför sex trappor med bilbarnstolen så vi skippade, får träffas en annan dag!

Dragningskraft eller vad??

Jag fattar inte vad jag har för dragningskraft alltså, idag när vi var på promenad möter vi en man i 70-årsåldern, han säger först bara att visst är det underbart väder idag? Jag svarar såklart snällt och tänker sen fortsätta gå, då börjar han diskutera det ena och det andra med mig i säkert tio minuter, hehehe! Sen tyckte han att jag måste vara nöjd med livet eftersom han såg att jag log hela tiden.. Klart jag är nöjd med livet, har en fin son, en underbar pojkvän och tak över huvudet, dessutom sken solen idag, kan det bli bättre??

Duktig flicka

Om man skulle ta och få i sig lite mat.. K stekte fisk och jag tog rostade mackor lite innan, kanske kan vänta med fisken ett tag. Har hunnit med att sova dagssömn, sätta på en tvätt, fylla diskmaskinen och mata Liam.

Skulle åka och hälsa på på jobbet med Katja men hon kan nu på tisdag och jag tror det blir lite väl tidigt, Liam är ju bara tre v gammal då och med alla snoriga, magsjuka barn så vill jag inte ta den risken att han smittas där, dessutom har vi BVC då oxå.

Imorgon tror jag att vi går till sopstationen och tillbaka bara, dagens promenad till centrum tog på krafterna rätt hårt, det är ju inte så att det var direkt plogat nånstans, katastrofalt svårt att ta sig fram på vissa ställen, så nu känns det både här och där!

Tröttis

Liam var så trött och grinig imorse, han sov inget efter fem, eller nja, somnade väl lite men harklade sig massa och hade svårt att somna om..vi gick upp efter åtta och han var så trött och ville hänga i tutten så jag åt frukost på en timme..wow, nytt slöhetsrekord, gick ju inte alls det där, sen skulle vi till affären, innan jag ens hann få honom i vagnen somnade han som en stock och sover fortfarande, snart två och en halv timme, ojojoj, han är tröttare än sin mamma.

Fram till fem sov hela familjen riktigt underbart, med en kort matpaus.. jag ska till BVC på tisdag och väga honom så tänkte passa på att fråga samtidigt om det går att göra nåt åt det där harklandet, inge kul att höra honom så ju, men det är tydligen vanligt och går över efter nån månad, det tråkiga är ju bara att han endast låter så på natten, fast inte hela natten..hum hum!

Har lagat fattiga riddare till lunchen med min goda linssoppa.. måste äta upp dom innan han vaknar för då lär han vara hungrig.


Migränjäveln

ååhh, vaknade imorse med migrän..fyyy så jobbigt, och nu har man ju Liam att tänka på oxå, förr var det ju bara att lägga sig och sova men nu var det annat, som tur är så var han trött på morgonen efter frullen så jag fick iaf sova en halvtimme och sen slumra till flera ggr fram till elva, nu försöker jag sitta upp, det känns nästan bättre såhär! Vid halvtre vilan är det jag som måste sova med honom...sen kanske vi tar en sväng till affären, om jag pallar, tydligen är inga gångvägar plogade och med världens migränhuvudvärk vet jag inte om jag orkar kämpa med att putta vagnen i snön!

Gick ner till vardagsrummet efter sovandet och såklart hade nån av katterna lyckats välta våran vattenkanna som var på bordet, så alla broschyrer från BVC samt några tidningar och duken på bordet var genomblöta, tur tur tur att inte våra datorer blev förstörda, eller kameran som oxå låg där, kändes ju som att det var tvunget att hända nåt sånt här just då jag har migrän... Sen så skule jag byta blöja på Liam och då lyckas han ju såklart kissa när blöjan är av, alltså var det bara att börja torka upp det och fixa... Karma eller vad? Jag måste ha gjort nåt hemskt..

Nu är K hemma iaf, så han kan ta Liam så jag får sova lite.. är helt slut, börjar verkligen märkas att man inte sover tillräckligt mycket!

Börja träna

Nu har jag läst att man får börja träna lite lätt 6 veckor efter förlossningen, alltså får jag snällt vänta 4 veckor till! Sen om man ska gå på hårda pass som spinning eller liknande är det 3 månader efter förlossningen... ujujuj! Då e ju sommaren redan här, eller nja, nu har det ju snöat ungefär en meter idag så det dröjer nog innan våren ens kommer!

Simma borde man ju få börja göra om en månad tror jag, det kan inte räknas som hårdträning, alltså om man simmar som jag gör!

Undrar hur det var med pilatesen? Ska kolla i min bok, vill verkligen börja göra något snart, blir tokig av att bara gå hemma och inte göra nåt, städa och sånt tänker jag inte göra varje gång Liam sover, jag vet att jag också borde sova då men jag har kommit fram till att det bästa för mig är att sova en gång vid halvtre då han sover i två timmar, sen om jag känner att det inte räcker får jag lägga mig med honom fler ggr, men en av gångerna han sover är vi ju ute på promenad och där är det inte så lätt att läga sig och sova.

Elen är äntligen fixad

jee jee jee, jag e så glad, pappas kompis kunde fixa elfelet, han hade tänkt hela kvällen igår på vad som kunde vara felet och sen kom han idag och kollade och kunde fixa det, där sparades det riktigt många tusenlappar!

Har solat idag, så skönt att äntligen börja se lite brun och fräsch ut.

Synd att vädret var så blött och slaskigt idag, tog aldrig nån promenad, får bli en längre promenad imorn istället, måste ändå till affären och handla.. Undrar när jag får börja träna styrketräning igen?? Vill ju komma i form till sommaren!

Jippii, ikväll e det desperate housewives, men synd att den krockar med mentalist, den verkade bra, får spela in helt enkelt!

Borde sätta upp lite bilder här på bloggen men orkar aldrig hålla på och föra över dom.. Riktigt lat!

Hade hemsk huvudvärk redan imorse, så hade verkligen behövt frisk luft.. fick ta en ipren och det hjälpte faktiskt!

Nu ska jag dricka kaffe och ta det lite lungt medan Liam sover, sen ska han duscha!

Nöjd bebis

Ja, då sover han gott när han är nöjd.. så nyss när han sov en timme hann jag tvätta och sätta på en disk.. ganska avkopplande..trodde aldrig jag skulle tycka så om städning..hihii! Nästa gång han sover är det jag som sover med honom, har hemsk huvudvärk nu, natten var lite jobbig, svettades jättemkt..håller säkert på att få feber..fyyyyy!

Dessa elproblem

pust, stånk och stön, det bara fortsätter!

Vi har jagat elritningar i halva kvarteret och även ringt diverse instanser, men ingen verkar ha några som helst ritningar.

Våra pappor var här idag för att mäta lite och kolla om dom kunde hitta felet, men nej, det gick inte, då ringde dom hit en kompis som är elektriker..han kollade fram o tibax o vi förklarade vad som har hänt o så..men han fick inte heller nåt att funka. Det är säkert rätt frustrerande att vara kunnig men ändå inte klara av att fixa det där.. Så nu jagar vi ritningar återigen! Har ringt hustillverkaren men där sa dom att det säkert inte finns så gamla ritningar kvar hos dom..men hallåå..var finns det då? El är ändå nåt som bara måste funka, annars får vi börja leva som på landet, men då får vi ju isåfall installera gasspis mm hit och det gör vi ju ändå inte! Moderna hus ska bara vara moderna..ååhh, jag vet inte hur detta ska fixas, i värsta fall får vi ta hit en elektriker som går igenom varenda uttag och kollar var felet ligger och kostnaden för det lär ju hamna på flera flera tusen iom att det tar sån tid. Nej tack, har annat att lägga pengar på!

Nu måste jag laga nån mat innan Liam vaknar, sen ska ju han ha mat!

BVC på hembesök

Idag kom BVC förbi oss på hembesök. Dom vägde Liam och han har gått upp massa, från födelsevikten har han nu gått upp 200 g, äter duktigt med andra ord. Han sov besöket igenom så vi pratade lite om hur allt känns och hon berättade lite om vad dom kommer göra på dom kommande besöken mm, fick även ett kilo broschyrer av henne!

Innan det var vi på en timmes promenad ute i friska luften, så härligt!

På vägen hem passerade jag ett dagis, det stod tre killar i fönstret varav en viknade och en annan lipade åt mig..hahaha, bra uppfostran! Jag lipade dock inte tillbaka utan vinkade glatt och gick vidare, sedan mötte jag en äldre tant, hon ville såklart kolla in i vagnen och frågade hur gammal Liam är, sen frågade hon oxå om hon kunde få skjuts..hihiih! Knasig, men trevlig, sen klappade hon mig på axeln och önskade lycka till! Gulligt!

Kvinnodagen

Det har firats rejält här hemma..eehh, nee, faktiskt inte, tycker det är mest larvigt, finns det dagar för män oxå? Och barndagar, eller är det som min pappa säger, resten av dagarna är män och barndagar?

Igår fick jag frukost i sängen, tror K tyckte att jag behövde det, var ju så trött efter att bara ha sovit max  4 timmar. Denna natt var mycket mycket bättre, som vanligt så somnar Liam först vid ett men sen sov han tre timmar, åt och sov tre timmar igen, sen var han vaken kanske en timme där och var allmänt mysig, sen somnade han och vi sov till elva..så hemskt skönt! Han lyssnade när jag sa att det var kvinnodagen och det betyder att mammor ska få sova..hehe!

Var en sväng till affären oxå, skönt med lite frisk luft.. Nu sover Liam och jag kollar på sista dan av friidrotts-em.

Huh, vilken natt

mmm, det var en sån natt nu, Liam harklar sig o håller på och det är klart man vaknar då..tydligen är det ändå normalt att dom håller på så i början så det är väl bara att vänja sig och sova på dan när han sover.

Idag gjorde jag iofs inte det eftersom Maria och Katja var hos oss på besök, fick jättefina kläder av dom till Liam, tack tjejer! Så härligt att snacka lite och skvallra ännu mer =) Vi ska gå på sminkkurs om nån månad, fick ju det i present när jag fyllde år så det måste användas.

Nu ska denna donna sätta sig i soffan och ta det lungt resten av kvällen, kanske skulle väcka Liam så han sover lite på natten sen..

Pizzatime

gud så gott det var, gula villans pizzor e bäst i världen, dessutom var det första måltiden jag har ätit sen förlossningen då jag kunnat äta medan Liam sover, annars har han alltid varit hungrig precis när jag ska börja äta!

Nu fortsätter friidrotts-em.. och Liam är fortfarande inte intresserad..skumt, han borde ju ha fått mina gener och gilla det här..nee, då..dom får inte kolla på tv när dom e så små så det är bara bra att han sover!

Ikväll tänkte jag sola oxå, det e min lilla egentid som verkligen behövs! Måste också plocka ögonbrynen, dom växer snart ihop i mitten..höhöhö!

Hann plocka undan här hemma och K dammsög, så nu är det rent och fint... Imorn kommer Maria och Katja och fikar, trevligt!

Gnytt hela natten

hum, undrar vad det beror på, Liam höll på jättemkt men var inte ens vaken, o mat ville han inte ha, mer än normalt förstås.

Vi gick upp först efter nio, nu kollar vi på friidrotts-em, eeehh, jag tittar, Liam var inte så intresserad, han sover..hihihi!

Kvällspromenad

Vi tog en kvällspromenad till sopstationen, härligt med lite frisk luft! Var förbi grannen oxå för vi skulle låna elritningar men han hade ju inga, gick till nästa granne som råkade stå i dörren just då och fick låna några papper av honom.

Sen har vi duschat Liam och masserat honom med babyolja, ååh, så skönt det verkar vara!

Kollar på lyxfällan nu, katastrofal tjej det här.. blåst bimbo! " jag har kastat alla mina fakturor"
Innan det här kom det nåt nytt program som handlar om dom som jobbar på Arlanda, det fanns med nån rolig man som blev helt hysterisk för att hans flyg skulle vara en timme försenat, och så blev han upprörd för att ingen annan blev arg och förbannad, hahaha! Dom gångerna jag rest nånstans har nog flyget varit i tid en gång av 20.

Imorn börjar friidrotts-EM och håller på hela helgen oxå, jippii!

Sov så skönt

Känns som jag bara skriver om sovandet men det är ju det jag gör eller försöker göra åtminstone! Förra natten somnade han på tio minuter, så himla underbart, sen åt han två ggr med tre timmars mellanrum.. vi gick upp med K och åt frulle, sen sov vi en timme till. Gick till centrum och handlade, glömde köpa en påse men tänkte att jag kan ju lägga sakerna under vagnen,  sagt o gjort, det jag inte tänkte¨på var att det var blött ute.. så när jag väl kom hem hade vetemjölspåsen gått sönder.. ååhh! Det var ju bara att kasta den, som tur är hade jag tillräckligt med mjöl så nu ska det lagas pannkaka i ugnen. Tur att de andra grejerna var hållbara så jag slapp kasta allt..nästa gång e det jag som har påse med!

Hann göra linssoppa oxå, Liam har börjat sova en timmes perioder på dan så då hinner man pyssla lite här hemma..

Helt fascinerad

Liam är helt fascinerad av min lugg, jag som försöker få ögonkontakt med honom lyckas inte alls eftersom håret stjäl uppmärksamheten..vikka problem va?

Lite tidsfördriv


Vad händer om..?

Kopiera texten och gör ett blogginlägg!

Byt ut svaren till dina egna!

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v .

1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?
Men va gulligt.

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
E vårt kontonr. xxxx-xxxxxxx?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?
Kan du fixa excelfilen idag?

4 Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?
Stort grattis till lilla pojken!

5 Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Kl. 13 blir det =)

6 Vad skulle du skrika om du vann en miljon?
hihi, man vet inte.

7 Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?
köper du tidningen?

8 Vad vill du höra mest av allt?
Typ kl 4 kanske?

9 Vad kommer bli dina sista ord vid liv?
Hellu!


Lånade denna av Johanna... blev ju riktigt bra svar där..hahahahah!

Natten som gick

åååhh, fick sova jättelänge inatt, vi gick visserligen upp redan halvåtta men efter frullen gick vi och la oss igen.. jag måste ha varit riktigt trött inatt för helt plötsligt vaknade jag av att jag kände att Liam åt för fullt, hittills har jag ju alltid vaknat innan han börjar äta, fast det där funkade ju lika bra =)

Konstigt det där med blöjbyten på natten, så fort man fått på honom en ren blöja så tar det en minut, sen är det bara att byta igen, vi var uppe båda två och bara skrattade, vad ska man göra lixom?

Nu måste jag ta hand om lilla Shrek som bara knallar runt här och är helt hysteriskt kelig.

Sola solarium

Det gjorde jag igår, tänkte jag måste ju börja lite smått nu eftersom det inte är skadligt på något sätt, eller vänta nu, skadligt är det ju men inte mer än normalt!

Var en sväng till centrum igår oxå, sen mötte jag Maria och vi tog en promis, sammanlagt blev det 2 timmar, oopps, det kanske inte va så bra?? Fast det kändes ju skönt och jag klarade av det så det borde ju va helt okej, Liam sov som en stock hela vägen.

Idag ska vi hämta hit badbaljan och börja bada Liam, han tycker om att bli duschad så det borde ju vara minst lika skönt.

Katterna är alltmer framme nu, eller framme är dom ju hela tiden, men nu kommer dom och luktar på Liam och Sotis la sig brevid nyss och hans baktass låg på Liams mage, hoppas bara att dom accepterar honom ordentligt, men det verkar ju som det.

Jag vill sooooova

Nu börjar jag bli riktigt trött.. direkt efter förlossningen kommer jag ihåg att jag var superpigg fast jag inte hade sovit på säkert 30 timmar.. adrenalinet pumpade ju så det e inte så konstigt. Nu en vecka senare skulle jag behöva lite av det där adrenalinet...huu, vad jag är trött. Liam sov så sött igår kväll när vi kollade på tv, sen när vi skulle gå upp och lägga oss var han piggast i hela världen, så det tog nästan tre timmar innan han till slut somnade, jag vill inte ge honom napp ännu så man får bara snällt ligga/sitta och amma... Sen när han väl somnade behövde jag såklart byta blöja på honom, då vaknade han igen.. preis när blöjan var på hörde jag suspekta ljud, blöjbyte igen! jisses...

Sen sov han riktigt gott i fyra timmar och sen tre timmar efter det, ändå rätt bra faktiskt! Men nog är jag trött!

Tog på honom en ny body när vi vaknade och sen efter amningen lyckades han självklart kräkas ner den..samma sak hände igår precis innan vi skulle gå ut, småbarnsliv, jag säger då det..blir mycket tvätt!

Ska ringa BVC, dom ska ju komma och göra hembesök, jag skulle ha ringt direkt när vi kom från BB men dom har så dåliga telefontider så det har inte gått, dessutom visste vi ju inte ifall vi skulle behöva stanna kvar på sjukan och nu när vi inte behöver det får dom gärna komma närhelst dom känner för..måste bara städa här, vagnen drar in så mycket smuts i hallen!

Inga fler återbesök

åååhh jee, BM från BB ringde och sa att vi inte behöver komma på fler återbesök nu, proverna visade att gulheten går neråt så dom tycker inte det behöver tas mer tester.

Dagens

Idag gick vi upp vid åtta redan, duschade, ammade, åt frukost och stack en sväng till centrum och handlade lite, vi gick på H&M och jag köpte ett par snygga jeans för 198 kr, det var som taget, jag orkar inte ha mammakläder nån mer!

Promenaden tog över en timme, så det var riktigt skönt.. Sen har vi vilat på dan i två omgångar och varit på återbesök på BB, dom mätte gulheten och kollade vikten, han hade gått upp 30 g sist och nu hela 50 g..wow! Sen tog dom blodprov igen och det var ingen rolig syn, hon tog det i huvet först, men det funkade inte så då fick hon ta en gång till i handen, det gick bättre, men Liam blev lite ledsen, fast han var ändå jätteduktig.

Undrar om man får sola solarium redan, kanske inte alla gravidhormoner är ur kroppen och då kan det bli nåt med pigmentet... hum, måste ta reda på det! Känner mig blek och det vore ju trevligt med lite färg redan nu.

Idag lossnade navelsträngen oxå, så ikväll blir det ett första bad med Liam.

Ingen respekt

fyyyyyy f-n.. så e det bara! Var ju i centrum i lördags, inne på apoteket så står en man och han son, jag går in i en gång där och dom möter mig i gången, då ställer dom sig och vill och tycker att jag ska flytta på mig, det är ju väldigt mkt lättare såklart för mig att flytta på mig med vagn och grejer än för dom som har två friska ben var..fyyy!

Sen ställer vi oss och väntar på hissen, en man sitter i rullstol  framför oss, han åker in i hissen ovh då får ju inte vi plats, då väntar vi på hissen en meter ifrån dörrarna, då kommer två kärringar och ställer sig framför och trycker på knappen, bra att dom tryckte tänkte jag, hade ju inte hunnit än..  sen när hissen åter var nere så tränger dom sig in före oss och ställer sig brevid varandra mitt i hissen,...jag går in med vagnen men får såklart inte plats eftersom dom verkligen ställt sig MITT I.. då blir jag tvungen att vända på vagnen och hålla på där istället för att dom kunde ställt sig på ett annat sätt och jag hade kunnat ställa mig närmast väggen med vagnen och då hade ännu fler människor fått plats också.. jag fattar inte hur man tänker, är det bara "jag själv" som är viktig i detta samhälle?? Dessa kärringar som jag vil kalla dom var iaf såna som bara tänkte på sitt eget bästa.. kan tänka mig att dom aldrig nånsin kommer göra eller har gjort en god gärning, karma karma säger jag bara...kommer en dag då dom skulle behöva hjälp men inte får det!

Sovmorgon

Ååååh...Underbara lilla Liam..han sov med två timmars intervaller hela natten, vi gick upp först vid tio idag, så skönt att få sova ut lite, blev lite mer sova på dan efter våran långpromenad.. Gick en och en halvtimme i i det underbara vädret! Passade på att gå och handla samtidigt..

Sen kom Liams faster Maarit, kusin Johannes och Kenth på besök en snabbis.. Det är roligt med besök... jag tycker nån kan komma varje dag...jag vet att man ska ta det lungt själv hemma och komma in i allt det här nya men det går så bra så det är bara trevligt med lite sällskap..

Hann tom laga min mat själv idag, wow, framsteg, annars blir det mest att jag har fått be Kai hämta det ena och det andra!

Imorn har vi återbesök på BB igen, hoppas hoppas gulheten har gått ner ännu mer, det hade den ju gjort igår så det verkar gå åt rätt håll, då kanske vi slipper ligga inne 12 timmar bara för ljusbehandlingen.

Jag har fått någon böld eller liknande i armhålan, läste nånstans att det kunde vara bröstmjölk.. men i armhålan..?? Skumt, får ringa sjukvårdsupplysningen om den inte går bort, har ju börjat pumpa ur mjölk iom att tuttarna sprängs annars!

RSS 2.0