Trädgårdsfreak

Känns som man snart blir det oxå, kom på mig själv med att surfa på såna sidor och har fastnat i något forum där folk diskuterar olika frön och buskar och träd och planteringstips, jösses, trodde jag inte om mig själv. Men det är ju kul nu när vi har egen tomt, nästa år ska det dessutom vara den finaste i det här området, det är mitt mål, så därför är det bara att sätta igång och börja så olika plantor redan nu. Vi har blivit helt förälskade i japanska körsbärsträd, undrar var man kan köpa såna? Får ta en sväng till Plantagen i helgen och kolla, där borde det nog finnas? Om det inte är så att dom ska sättas på hösten..kan ju inget om det här ännu, tur att mamma gav mig en tjock trädgårdsbok, bara att börja läsa. Apropå läsa, kanske skulle jag prioritera körkortsteorin nu allra först?

Skäris

Min son fullkomligt HATAR Skärholmen, jag har varit där två ggr och båda gångerna har han varit helt hysteriskt grinig i vagnen. Igår fick jag bära runt på honom och mata två ggr och inget hjälpte, kände att det var lika bra att sticka hemåt eftersom vi inte hade nåt jätteviktigt att kolla på efter att vi hade handlat det vi skulle, samma sekund vi gick utomhus somnade han i vagnen och sov flera timmar.... Så vi gick tillbaks in sen för att fika, hade ju lovat mamma att bjuda den här gången, morotskaka och kaffe, mums! Nu har vi fikat två dar på raken, hela årets ranson e full nu, jag brukar aldrig sitta på café och fika ju.

Föräldragruppen

Igår var ju första tillfället, vet inte riktigt vad jag tyckte om det, hade iofs inga förväntningar heller.

Hon som höll i gruppen är distriktssköterska på BVCn här, trodde att hon skulle hålla föreläsningar om olika saker typ, men så var det inte. Vi satt i ring med bebisarna i famnen, kanske 15 mammor och alla barnen var ungefär 2-3 månader gamla, det var ju visserligen rätt kul att se att så många i området har barn i samma ålder som vi, man kanske kan ta en promenad med nån, om det nu blir att jag går fler ggr, vi gjorde inte direkt så mycket, förstår inte vad meningen med det där är egentligen. Alla presenterade sig, men vissa bebisar grät och andra ammade så dom flesta var i sina egna tankar, tyckte inte jag fick ut så mycket av gårdagen. Iaf så skulle man berätta vad man hette, vikken sköterska man går hos, var man bor och vad ens barn heter, jag bryr mig inte särskilt mycket om att mamma och barn som satt mittemot går hos tex. Inga på vårdis..inte intressant alls! Kändes lite oförberett, för sen skulle vi gå en runda till och då fick man berätta varför man själv heter det man gör och varför barnet fick just det namnet. Sen en tredje runda där vi fick berätta vad vi vill prata om vid nästa träff, känns lite krystat, kan man inte bara prata om det som känns aktuellt just för den gången, sen mitt i sa sköterskan att nu måste jag gå men ni kan ju stanna kvar, bara ni går innan fyra för då larmas det på här..eehh..va??

Egoistisk

Jag tror fasen jag har för mycket tid över, jag hinner lägga märke till för mycket helt onödiga saker som jag sen går och förundras över eller irriterar mig på. Det här hände när vi kom hem från stan i veckan, kom upp till spärrarna och där ska man trycka på en knapp för att komma förbi med barnvagn, jag gjorde det och tryckte på grinden med vagnen, det gick inge vidare så en kvinna som ställt sig på andra sidan och letade efter rabatthäftet i väskan märkte det och öppnade åt mig, jag tyckte att det ju faktiskt var väldigt snällt, är tyvärr så van vid att ingen hjälper någon annan om den inte själv vinner nåt på det så det var nästan konstigt, gick ut bara för att se att hon ju såklart smet in fort som bara den och skippade att stämpla häftet, alltså hjälpte hon till att öppna bara för att hon själv vann på det! Återigen trodde jag eller jag kanske önskade jag att människor inte var så egoistiska men tyvärr hade jag fel. 

Busshistorier

Jösses, att åka buss är alltid lika spännande, inte själva åkandet utan hur folk faktiskt beter sig och hur dom är, vad dom gör och inte gör...

Häromdan när jag åkte så fanns det en stoooor humla på bussen, den surrade runt här o var, jag är inte rädd för insekter och kryp men det verkade som att många andra var det, iaf, höll koll bara så den inte skulle flyga in i vagnen, vet ju inte hur Liam reagerar ifall han bli stucken, eller man kanske inte blir stucken av humlor, nåja, iaf så flög den bakom mig och landade självklart på vagnen, och bara vägrade röra på sig, jag tänkte att det var lika bra att smälla till den, ryckte loss en sån affisch och smällde till den lite lätt, den ramlade ner på skötväskan, jag visste inte om den var död eller bara allmänt groggy så försökte peta bort den, fick ner den på golvet men under vagnen så hade ju ingen koll på den ifall den sen skulle börja flyga runt igen, när vi sen skulle hoppa av bussen såg jag att den fortfarande låg kvar, kvinnan som satt närmast reste på sig för att kolla att den faktiskt var död, hon verkade vara livrädd, så jag tog med humlan ut, kändes som om jag räddat livet på henne ungefär..!!!

Sen när vi åkte tillbaks fanns redan två andra med barnvagn på hållplatsen så dom fick såklart gå på först, dom ställde sig närmast så att jag fick tränga mig förbi och ställa mig längst in, vääääääldigt smart när det är så trångt på bussen redan utan vagnar. Vi kom iaf på och jag satte på bromsen, hon med vagnen i mitten hade däremot inte gjort det fick jag erfara, hennes vagn rasade över mig så jag är helt blå om vristerna, hennes skinnjacka ramlade av och hon fnyste åt mig ungefär som att det var mitt fel att hennes vagn ramlat och jackan blivit smutsig..hum, sen när borde jag ha tagit upp hennes vagn eller hållt fast den så att den slapp ramla, sen blev hon så arg så hon tyckte att jag kunde sätta mig på hennes plats, jag tackade vänligt nej då jag ändå skulle av efter nån hållplats...människor alltså, tilläggas bör att hon var lika arg på sin ca. 4 åriga son som tappade nåt på golvet och ställde sig på knä för att nå den saken, hon skrek på honom nåt i stil med "gå upp därifrån, vad håller du på med, dina kläder blir smutsiga", konstigt, jag trodde aldrig att barns kläder blir smutsiga lixom :P

Sovrutiner

jee jee jee, hoppas dom håller i sig! Liam sov 5,5 timme inatt igen, o sen 4 timmar, när klockan ringde vaknade han inte ens utan jag var tvungen att rycka upp honom för vi skulle iväg, blir säkert likadant imorgon, vi brukar ju sova till tio!

På stan

Vi åkte till stan med mamma idag, hon hade tagit kompledigt idag och även imorn, då Skärholmen ska besökas. Liam sov såklart hela tiden, det där med shopping är helt enkelt inte hans grej :P

Mamma köpte fyra bodys, två pyjamasar och en sån där grej som man hänger på vagnen, sån mobil eller vad det nu kallas för till Liam, man tackar, nu har han allt han behöver i strl 62, skönt att slippa köpa mer, han växer ju ändå rätt fort.

Vi fikade även på Gråmunken, det är våran grej, vi har nog gjort det varje gång vi besökt stan i säkert fem år, dom har god kaffe och goda bakelser och smörgåsar. Lite dyrare än Pressbyrån men vad gör det?? Jag fikar så sällan så det är lungt, dessutom var det mamma som bjöd kom jag på nu! Det brukar hon iofs göra nästan jämt, dax att betala tillbaka snart känner jag!

Åkte hem och var hos mamma och fikade IGEN, sen träffade jag Maria och vi gick hem från jobbet, sen tog vi en sväng upp till henne oxå, kollade på klänningen som jag nu har gett upp hoppet om..men den var ju såååååå snygg, MUST HAVE!!!!

Nu är det desperate housewives och efter det är det sängen på en gång, jag stupar snart, hoppas jag orkar kolla hela programmet, annars är det riktigt illa!

Utan overall

Äntligen kan man lämna den tjocka overallen hemma, Liam har fått ligga i vagnen utan och han verkar ju sova riktigt bra nu när det inte blir så varmt, snart har han sovit fyra timmar utan att vakna, det är rekord, oftast sover han max 3 timmar för att sen äta. Dessutom sov han återigen 5,5 timmar på nattens första sovpass, riktigt härligt.


Promenerat ute på landet

Ja, så kändes det iaf, gick alfarakan fram o tibax och det luktade som om man var ute på landet, kobajsstanken var enorm.. Gick med en gammal arbetskompis som oxå är gravid nu, trevligt!

Sen tog jag även en sväng förbi mitt gamla jobb, och pappa hade sån abstinens efter Liam så han åkte förbi dit till parkeringen bara för att kolla på honom..hihihi! Gulligt ju!

K håller på med vårat förrådsgolv nu, snart färdigt, det har ju varit dåligt golv där sen vi flyttade in, nu ska det in stenplattor, behövs ju knappast nåt finare eftersom det är ett uteförråd, sparade dessutom pengar då vi fick hämta stenplattorna från Kenth! Det är så bra att en annans skräp blir nån annas skatt! Skatt var kanske att ta i men iaf..

Har mycket funderingar på vad vi ska göra här hemma och på tomten, bara man vann på lotto så kunde man sätta igång på allvar!

Helgen som gick

är redan slut! Men för oss som är mammalediga spelar det ju egentligen ingen roll, alla dagar är lediga dagar, eller ledigt är det ju inte men man har åtminstone inga tider att passa förutom när det är BVC, läkarbesök, föräldragrupp eller nåt annat!

I helgen hade vi städdag ute på gården, det var riktigt många grannar ute som man då aldrig hade sett förr. Sen fick vi god lunch efteråt. Åkte och köpte jordgubbsplantor och mossa GTI, nu ska tomten bli mossfri och fin. K kapade även cypressbuskarna som står mellan oss och grannen, så nu kanske vi får lite morgonsol på våran baksida.

Idag fick vi sovmorgon återigen till skillnad från igår, har inte gjort alltför mkt faktiskt men är trötta som bara den, åkte och kollade lite trädgårdsmöbler, sen har vi grillat flintastek, fixade även färdigt i rabatten på framsidan och planterade jordgubbarna, åkte sen förbi Ks päron ett tag så dom fick träffa en trött Liam, han brukar jämt sova när vi är hos dom, kanske inte så kul men idag var han åtminstone vaken.

Har även klickat hem en fin klänning, jag är ju ute efter en som nu verkligen bara inte finns nånstans så jag tröstade mig med att köpa en annan.

Första bubbelbadet

Liam fyllde två månader idag, jösses vad tiden har gått fort! Det firades med ett bad i det stora badet, satte även på bubblorna ett tag för att se hans reaktion, men inte på så hög effekt.. han tittade på mig och undrade säkert vad det var, sen plaskade han ett tag innan han såklart blev hungrig!

Det var även första gången för mig i badet sen natten han föddes, jag hade helt glömt bort hur underbart det faktiskt var, iofs så var det inte så underbart senast, då jag klev ur och skulle torka mig blödde det ju hur mkt som helst..usch, inget bra minne det där! Fast det resulterade ju faktiskt i en riktigt fin son så det gör inget!

Surfat efter klänning

Och det värsta är att hela kvällen har gått åt och ännu har jag inte hittat den klänningen jag vill ha! Den finns ju på en sida men i fel storlek, sen hittade jag den i Tyskland nånstans men fattar inget av vad som står på sidan ju! Så nu blir det att jag antingen släpper tanken om den eller så mailar jag till det tyska företaget och hoppas att dom förstår engelska! Eller så kan jag ju ta den i vit eller svart, men det är inte samma sak ju, vill ha en beige! Ääh. får sova på saken!


Föräldragrupp

På onsdag börjar föräldragruppen, det är inte obligatoriskt att gå på men kan ju gå första gången iaf och se vad det är för något, börjar bli så rastlös här hemma så jag blir tokig snart! Jag går en promenad varje dag men det finns ju så mkt mer tid så jag borde göra nåt mer varje dag känns det som. Samtidigt vill jag ju inte tillbaks till jobbet ännu, så rastlös är jag INTE!!!

Jag vet att det här egentligen är riktigt bra för mig, har varit så stressad under en lång tid och kanske inte mått så bra alltid, borde njuta av att kunna göra exakt vadsomhelst närsomhelst men det är ju så svårt, jag har alltid varit någorlunda aktiv. Kanske skulle besöka öppna förskolan en gång i veckan för att träffa andra mammor?

Babygym

Vi tog fram babygymmet till Liam idag, tog fram den redan förut men då fattade han inte vad man skulle göra och bara stirrade på den... Idag var han helt exhalterad och viftade och sparkade på grejerna och pratade och jollrade med figurerna, hahaha, så roligt det såg ut.

Han har annars oxå blivit så mycket mer vaken numera, det är riktigt kul nu när han kommunicerar på ett annat sätt med oss.

Vi tänkte ta ett bad imorgon i stora badkaret, hittills har vi badat honom i hans balja men imorgon ska vi alla ta ett bad, får se hur han reagerar på det?

Ska passa på att klippa hans naglar nu när han sover.

Träningsvärk

usch vikken träningsvärk jag har i magen, visserligen är jag glad för det, då har ju träningen uppenbarligen funkat, men samtidigt kan jag inte träna idag, inte för att jag hade orkat göra det ändå, är helt slut, sov inte på dan och det märks nu!

Har varit och övningskört återigen, var på vägarna och det gick bra, roligt är det oxå!

Fixade på framsidan när Liam sov på dan efter våran långpromis. Var i affärn och sprang på Nina och Cecilia där, ska ut och promenera med dom nån dag igen.

Imorn ska jag promenera med Maria efter att hon slutat jobba.

Dom har lovat fint väder hela helgen oxå, jee jee, vi har visserligen städdag här i området på lördag men man får ju färg oavsett om man städar eller ligger och lapar sol!

Nu märker jag att det här inlägget var rätt kaotiskt och snurrigt, inget hänger ihop med nåt, lite som mitt huvud idag. Bäst att lägga ner verksamheten och dricka en kopp kaffe istället.

Träning och övningskörning

Idag har jag till skillnad mot igår varit riktigt lat, gick ut en promenad, men bara till brevlådan och tillbaka, skulle ju posta den där lappen till IF, jag skulle ta en livsförsäkring till mig och då var jag tvungen att redogöra för urinvägsinfektionen som jag blivit undersökt för nån gång, och det var en hel A4 sida med frågor, helt jävla sjukt, får jag inge försäkring för att jag haft UVI...larvigt i så fall!

Sen har vi pysslat på våran tomt, rensade massa ogräs, fattar inte hur långa rötter ogräset hade.. jösses! Sen tvättade K våra utemöbler som vi fick av Maarit, tackar!

Körde sen 8 minuters abbis och 8 minuters rumpis, den hade jag inte sett förut faktiskt, riktigt jobbigt, kommer ge schysst beachkropp när jag är färdig med dessa grejer!

Sov en timme, åkte och övningskörde, och nu har vi kört hip hop abs oxå..Resten av kvällen ska tillbringas i soffan!

Märkte just att jag nog inte var så jättelat idag trots allt, har ju gjort mkt saker! Dessutom utöver allt det här har jag ju myst med Liam, som sov hela 5,5 timme på raken inatt, weeeeey!

Liam Liam Liam

Han vet då precis hur han ska manipulera sin mamma..K tvättade honom nyss och satte på pyjamas, sen kom dom till köket där jag höll på, Liam sitter lungt i hans famn, sen så börjar jag prata med honom och då börjar han gråta den där hungergråten..hahahaha! Skulle snabbt på toa innan jag skulle mata honom, då lugnade han ner sig i Ks famn igen, sen när jag sa nåt till honom började han gråta igen och hade sån ledsen min..hahahahah! Dom kan fast dom är små =)

Supermorsan

Idag har jag promenerat till affären, handlat där såklart, promenerat hem, bakat dubbel sats vaniljbullar, diskat, tvättat massa tvätt och plockat undan här hemma, hann även med att sola!

Snart börjar desperate housewives och då ska jag bara ta det lungt, tänkte köra hip hop abs men skippar och kör dubbelt imorn istället, eller så kör jag åttaminuters abbisen efter! Nu när jag har kommit igång med träningen igen känns det inge bra att hoppa över en dag för då vet jag att det lätt blir att jag hoppar över en dag till o så rullar det på och helt plötsligt märker man att man inte har tränat nåt på en månad!

Dagens bvc

Var på bvc idag. Liam är nu 57 cm och väger 5030 g. Följer kurvorna perfekt. Och gulheten är helt borta. Yes!!!

Dagens tistel..

..Ja, den delar jag ut till två olika kärringar!

Jag gick en promenad och så tog jag svängen förbi badhuset, utanför har dom planterat thujor, eller hur det nu stavas, iaf såna buskar, och så hade en av buskarna ramlat, så går en kvinna i 40-årsåldern med blont hår dit och tar tag i den busken som ramlat, jag tänkte att gud, vad roligt, hon tänker sätta tillbax den där den ska vara, hon tar upp den och tittar lite på den, sen tar hon den under armen och GÅR IVÄG, jag harklar mig högt bara för att visa att nån minsann såg på när du snodde den, då kollar hon snabbt bakåt och börjar sätta ännu mer fart! Alltså man gör bara inte så..jag borde ha gått efter och sagt nåt till henne men man är ju efterklok som vanligt!

Sen fortsätter jag och går in i affärn, de har två kassor men bara en är öppen, kön växer och det kommer snart en till som ska sätta sig i den andra kassan, då går de två som stod före mig till den nyöppnade kassan, så jag står kvar, de hade barnvagnar som jag så det gick inte att gå så mkt längre fram, då hör jag bakom mig hur en kvinna med annat ursprung säger till den svenska damen som står bakom mig att gå framåt då, då säger hon att nej, jag tänker inte trampa nån på tårna här(hon menade mig) då säger kärringen att men då går jag före dig..eehh, va???? Var e respekten? Fy fan säger jag bara, hade lust att säga några ord till henne oxå, tur att den svenska damen höll på sig och vägrade släppa den andra förbi...helt rätt!

Jag har kommit på att jag nog inte ska vara ute bland folk, jag har aldrig förr haft tid att lägga märke till hur dåligt folk faktiskt beter sig,  blir så förbannad och tror knappt mina ögon ibland! Om vuxna människor beter sig så här, hur ska då våra barn lära sig nån vett?

Hittade

En utbildning för festfixare, två år skulle det ta och den finns tyvärr bara i Varberg, alltså inget för mig med andra ord, skulle inte direkt funka att lämna Liam här hemma och komma bara på helgerna, nee, får hitta på ett annat drömyrke, men dopet, det tänker jag fixa själv, så jag åtminstone får leka festfixare!

Nötter

Det är mitt nya godis, mycket nyttigare också, eller är det? Jag äter ju ganska mkt när jag väl kommer igång!

Dagen har spenderats hemma, förutom en timmes promis till affären, behövde ägg då vi skulle laga pankis idag igen, mmm, gottgottigottgott!

Fick sovmorgon idag igen, Liam är en riktig sjusovare, nice nice! Sen sov vi även på dan, blev lite för länge tror jag så snart tänker jag köra lite hip hop abs så kanske man blir lite trött, samt att det är ju bra för magmusklerna, det ska kommas i form till sommaren, så är det bara!

Igår såg vi en hund som ser ut som en liten gris..hihi, så sa K att det där är ju en sån där fransk hotdog..hahahaha...hotdog! Han menade ju förstås bulldogg, men det är klart, hunden såg faktiskt ut som en varmkorv..=)

Kommit på..

..vad jag skulle vilja jobba med! Jag vill bli fest/bröllopsfixare, det vore ju hur roligt som helst. Har tänkt på det ett tag nu men lixom hur blir man det? Finns ju säkert ingen utbildning direkt..

Inte min dag

Imorse fick jag sova ut ordentligt, kände att det här kommer bli en riktigt bra dag..så fel jag hade.. visserligen har inte dan varit nån katastrof direkt men det har hänt lite smågrejer som jag blev så irriterad över!

Häller upp kaffe och ska ta upp koppen från bordet, såklart tappar jag massa kaffe på bordet, gaah, sen tänkte jag torka upp lite kiss som tydligen hade kommit utanför ena kattlådan, det hade självklart kommit under tvättmaskinen, bara att be K flytta på den så jag kom åt, sen märkte jag att det hade kommit nåt annat gegg där, det måste vara nåt från när värmepannan kokade..ååhh!

Sen skulle vi iväg och köpa nåt gott till kvällen, jag tänkte att nu skulle jag minsann unna mig en vaniljmunk, åkte till maxi, det var slut, tog en sväng förbi Solbo, det var slut där oxå, jag bara skulle ha min munk, åkte till Vårsta, det var slut där oxå..det kan inte vara sant! Som tröst köpte jag jordgubbsmunkar men det var ju inte alls samma sak.

Dessutom är jag så trött nu så jag somnar sittandes, bäst att lägga sig innan det händer nåt mer.

Fast jag kom just fram till att oavsett hur mkt irriterande saker som hänt under dagen är jag ändå glad, Liams leende lyser upp en hel värld =)

Sommar och semester

VI sitter just och funderar på om vi skulle åka en kryssning i sommar, en sån där med en karibienkryssare, som går till St Petersburg och Tallinn, det är 4 dygn man är borta tror jag, allt ingår och det kostar nånting kring 3500 per person. Jag vill helt klart till Tallinn iaf, det finns ju en butik som lockar som bara den, iofs gillade jag Estland annars oxå, inte bara butiken!

Sen så är det ju Finland som gäller, klart man ska dit en sväng i sommar, jag har iofs tänkt på att jag faktiskt skulle kunna åka dit själv med Liam i typ en vecka eller så redan nu, det är ju mkt billigare nu än i sommar, iaf resan. Jaja, får se vad jag gör!

Sen blir det såklart massa fixa här hemma men det behöver jag ju inte vänta med ända till sommarn.

Stor tomt

Det känns som om våran tomt är jättestor, vet inte om det är för att jag redan har krattar i typ fyra timmar, idag var dessutom mamma här och hjälpte till, ändå är det inte färdigt ännu, det finns så mkt långt gräs som har torkat så jag börjar undra om det aldrig blev klippt förra året... Sen är det även mkt mossa på tomten, jag vill ju ha en superfin jämn gräsmatta! Jag funderade just på det där, sen när tycker jag att det är viktigt att ha en schysst gräsmatta? Men det är klart, man vill ju att det ska se ut som om man faktiskt tar hand om sitt hem och sin tomt!

Jag har sån träningsvärk i baksida lår så jag vet inte vad, alltså tog det himla bra igår, ska definitivt köra den träningen fler ggr. Sen ska jag och mamma börja simma en gång i veckan, aah, jag längtar, var evigheter sist sen jag simmade!

Givande samtal

Nu är det bestämt att jag och Maarit ska köra halkbanan tillsammans och så ska vi även gå dessa jäkla kurser som man måste gå för att få körkortet, vägverket är så larviga och bara pumpar folk på pengar.. det har kommit en ny grej man måste gå på, man ska diskutera hur alkohol och droger påverkar bilkörningen, eehh, det kostar typ tusen spänn, jag behöver väl faan inte diskutera sånt, jag vet att det påverkar rätt negativt!

Samtalet i sig var annars oxå väldigt givande och riktigt trevligt, det är lite terapi det där med!

Jag minns förresten när jag bodde hemma och telefonräkningarna låg på tusen spänn varje månad, shit, mina föräldrar måste ju ha tyckt att jag inte gör annat än pratar i telefon, så fort jag flyttade hemifrån gick deras teleräkning ner till 70 kr för TRE(!!) månader..ooppss, alltså var det verkligen bara jag som ringde, men det är klart, pratar man typ 4-6 timmar per kväll i telen så är det inte så konstigt! Larvigt det där iofs, man kunde ju på den tiden lika gärna träffat personen och hittat på nåt roligt att göra!

Klänningjakt

Måste snart börja leta klänning, eller vad har man på sig på dop? Borde kanske först av allt planera dopet så jag vet när vi har det..! Har ju oanvända klänningar hemma iofs men jag måste ju komma i dom oxå.. faktiskt måste jag prova en, somrig och fin, tror den skulle kunna passa! Får inte vara för fin dock, det är ju Liam som ska vara i blickfånget =)

Jag kan bevara en hemlighet

... My lips are sealed!

Träning och terapi

Vi var ute på en två timmar lång promenad, det var riktigt jobbigt, vi gick dessutom i väldigt bra tempo hela sträckan så det var en välbehövlig vila man fick efteråt, sov nog två timmar.

Sedan har jag varit ute och krattat löv, höll på nästan två timmar och är inte alls färdig ännu, men det är för allt gammalt gräs som sitter som berget, torr och för jävlig, dessutom ca 20 cm lång..aahh. Märkte just att det var riktigt bra terapi, skönt att pyssla och ha tid för sig själv och tänka på allt möjligt, andra kanske tar ett varmt bad för att må bra, jag håller på och krattar löv..hahahah! Visserligen älskar jag varma bad oxå.

Har sen kört hip hop abs igen, huu, är helt slut, tränade lår och rumpa idag, jösses, jag är så otränad, mina ben har alltid varit starka, men det där passet tog kål på mig så antar att jag inte kommer ur sängen imorn men det är bara härligt.

Hip hop abs

Det var ju riktigt roligt, skrattade iofs igenom halva men så blir det väl när man inte riktigt kan det ännu, blir garanterat bättre nästa gång! Får se hur det känns i magen imorn, nåt borde ju hända iaf om man kör regelbundet, dessutom blir det ju att man kör det eftersom det är roligt.. Det blev tre pauser i 30 minutersprogrammet, Liam ville ju såklart inte ligga för sig själv och titta på mamma och pappa som viftar med armar och ben till höger och vänster, kom på att man kanske borde köra det där när han sover!

Ska även börja träna lite yoga med wii fiten, det är bra för hållningen och balansen! Man får ju inga stora muskler direkt men det är jag inte ute efter heller!

Hunnit med mkt idag

Efter promenaden sov Liam två timmar till i vagnen så jag passade på att dammsuga, plockade även i köket och duschade, skönt att få sånt gjort redan på dagen, då finns det mer tid på kvällen att göra annat, har solat och rakat benen, ska plocka brynen också men mest av allt ska jag vara med min underbara familj... Försöker få K att testa hip hop abs med mig, vet inte om jag har dålig övertalningsförmåga eller vad..?? Verkar inte hända så mkt..hum!

Problem med magen

Eller problem vet jag inte om det är egentligen men så fort jag tar steg med höger ben så gör det jätteont i nedre delen av magen på just höger sida, vet inte vad det kan vara för något, har ju även besvär av den jävla ärrvävnaden som visserligen läkt ihop men som ibland gör så ont så jag knappt kan sitta, måste ringa nånstans och kolla om det finns nåt man kan göra, vore ju kul att kunna sitta normalt ibland! Undrar om dessa saker hänger ihop med varandra??

En glädjande nyhet är iaf att jag har gått ner två kilo och 2,5 cm i midjan sen jag sist kollade, och då har jag inte ens gjort nåt speciellt, jo, promenerat varje dag men inga större saker än så, alltså kan promenader vara riktigt bra, nu ska det börja tränas också, har testat och mina magmuskler har kommit tillbaks på rätt ställe så det är bara att köra!

Körlektion

Igår var vi återigen och körde lite, på en parkeringsplats där det faktiskt fanns bilar, bra träning sen inför när det faktiskt ska köras med andra... Tränade på att växla från ettan till tvåan och tvåan til ettan utan att råka vrida på ratten samtidigt, tydligen gjorde jag det sist vi var ute i trafiken, inte så bra kanske.. men jag måste ju lixom tita ner på växelspaken så jag vet vad jag gör..haahahha! Precis när jag sen skulle parkera sista gången innan vi skulle hemåt så skulle K vrida på ratten tillsammans med mig för jag ville se exakt när man ska börja svänga in och hur mkt man ska vrida, såklart glömde jag bort att bromsa i tid, hoppsan kerstin, åkte in i en enbuske, och det föll massa torra barr från den på våran bil, tur att det var det värsta som hände, inga bucklor på bilen iaf!

Sen när vi kom hem så började Liam smaska jättehögt på sin näve och tittade på mig med en min ungefär som att jaha, du har återigen lämnat mig och det här e vad jag får äta.. han hade mjölk i flaskan men åt inte ens upp allt, så det var väl en liten protest..Lilla gubben då, jag vet att han har det bra även fast jag går iväg en stund!

Dgens tre viktiga

  • Gå med tre mjölkkartonger till sopstationen som ligger två km bort
  • Posta ett brev som är rätt ointressant, ett frågeformulär om hur vårdcentralen var sist K besökte dom
  • Köpa några lökar

Känns ju som livet får en mening helt plötsligt när det här är det viktigaste man gör under dagen :P


Händelselös dag blev händelserik

Imorse när vi vaknade kände jag att jag verkligen inte kom på nåt vi skulle göra, visste bara att jag var tvungen att posta ett brev, gick iväg hemifrån mot centrum och kom på att vi skulle gå till hornbach, fast det skulle ha tagit ca två timmar tror jag, så innan vi ens var i centrum tyckte jag att vi tar bussen hellre, dessutom blev jag så toanödig så jag ringde mamma och kollade om hon skulle äta lunch hemma, det skulle hon, tur det ..gick dit, åt och matade Liam, tänkte sen gå förbi jobbet istället för hornbach, sen kom pappa precis hem när jag skulle gå iväg och han tyckte att vi skulle övningsköra eftersom han ju kunde passa Liam, sagt och gjort, jag brummade på ett tag på vägarna och växlade redan till trean..wiii!

Sen så messade jag Maria och kollade vad hon skulle göra efter jobbet, hon skulle till IKEA, perfekt, jag följde med, köpte inget iofs men kollade och kul med sällis oxå, jag har blivit så rastlös hemma så jag vet inte vad jag ska ta mig till! Vill inte hänga på öppna förskolan varje dag heller.. Får börja ta lååååånga promenader, bra motion, frisk luft och allmänt skönt!

Ikväll kommer två avsnitt av desperate oxå, vikken lyckad dag!

Se upp på vägarna, här kommer jag

Har övningskört idag, och för första gången ute på vägarna, det var lite läskigt fast jätteroligt..så från och med nu är det jag som endast startar på en parkeringsplats för att sen ge mig ut på dom riktiga vägarna, så en varning till alla: Se upp!

Har även hunnit med att fixa med blommorna vi köpte igår, samt planera för Liams rum, har mätt allt som ska in där så nu ska det bara fixas en schysst ordning oxå!

Nu måste jag fylla i en blankett som bara måste postas imorn, vad mer ska vi hitta på tro? Kanske skulle gå till Hornbach och handla jordgubbsplantor, har en stor kruka som måste fyllas med nåt och vad passar bättre än jordgubbar, mmmm!

Förresten, krya på dig Maarit.. man måste vara försiktig ute på landet... ajabaja!


Planterat

Idag har vi planterat blommorna i ena krukan, fint blev det, men hur länge det håller, det är en annan fråga! Vi åkte även och köpte mer blommor som ska i dom andra krukorna, har ju rätt mkt planer för hur det ska se ut här när allt är färdigt men vi måste ju vänta så vi ser vad vi har för växter och buskar härute, och det växer ju inte så snabbt som jag vill heller.

Vi har såklart även promenerat och fikat, det tillhör numera vanligheterna, jag som trodde jag kunde minska på kaffedrickandet men det går inte så bra, tänkte även köpa en vanlijmunk men det hade jag ju precis slutat äta för en vecka sen så den lämnade jag, duktigt duktigt!

Nu ska vi kolla på tokigheter, wipeout började ju, sen kommer herre på täppan och sanningens ögonblick, söndagar e galentvdagar!

Nån som har solstolar och utemöbler över?

Vi behöver två solstolar och utemöbler, det är ju visserligen inte riktigt akut ännu, tror tyvärr att vädret inte håller sig fram till sommaren, men sen måste vi ju ha nånting att ligga och sola på..sen behövs det ju såklart också utemöbler till våra grillkvällar, vi kommer få caféstolar och ett bord av Maarit, man tackar.. dom ska upp till balkongen, där tror jag inte att det behövs mer än två stolar, shit, vad mycket man behöver köpa när man har hus och tomt, trodde jag aldrig. Tur att man hade gamla hemmet överfullt av saker, jag minns att jag irriterade mig på det då, nu har man ju iaf kunnat fylla hemmet någorlunda, fast det ska inte bara fyllas med massa crap, jag ska fortfarande rensa massa.

Sotis och Shrek ligger och sover för fullt, helt plötsligt vaknar en av dom och börjar låta massa, det verkar som att han som låter försöker locka den andra att komma och leka och busa. Den andra går då fram och ställer sig bredvid, men jättepömsig, inget händer, sen en stund senare är det världens spring här hemma.

Somnar av sig själv

Så skönt, Liam har börjat somna av sig själv numera, okej, i vagnen och bilen somnar han alltid själv men även nu i soffan och sängen, han behöver alltså inte längre somna i min famn eller vid bröstet som i början! Dessutom har han börjat sova 4-5 timmar på natten innan han behöver äta första gången, får se bara om det håller i sig?


Go o gla

Det blir man verkligen av solen..det är ju helt sjukt hur solen påverkar en.. Jag blir iaf jättelycklig av  det fina vädret, man slipper dessutom ha på sig åtta lager kläder!

Vi hade lång sovmorgon idag, Liam vaknade halvelva och vi gick upp lite innan för att laga frulle, sen kom mina päron förbi för att lämna planteringsjord till oss, samt några blommor som ska sättas i utekrukor, tror dom hette penséer eller nåt liknande. Därefter tog vi en tvåtimmars promenad och köpte glass, skulle ju inte göra det egentligen men det var svårt att låta bli, glass hör till sommaren och idag var det verkligen sommarfeeling.

Har även fikat och solat ute på framsidan och planerat lite för vad vi ska göra där. Kom på en bra grej som även sparar pengar tror jag! Har stenplattor där nu men vi vill byta ut dom mot träaltan istället, sen behöver vi stenplattor till förrådsgolvet istället för spånskivor som finns där nu, så jag kom ju på att vi såklart tar stenplattorna till förrådsgolvet och bygger träaltan på framsidan, först hade vi tänkt sätta träaltan bara på stenplattorna men det är ju helt onödigt.. Ibland blixtrar det till i hjärnan :P

Skulle grillat idag oxå men vi råkade sova över två timmar så hann aldrig, skönt dock att det numera är ljust ute till 20.

Flängt överallt idag

Morgonen började tidigt, ingen sovmorgon som jag trodde, K gick upp redan åtta så jag kunde inte heller fortsätta sova mer sen! Åt frulle och åkte sen till Hölö, var och kollade på Kenths hem och tomt, de ska ju bygga hus där så vi ville se hur det ser ut innan dom börjar, fikade lite och åkte hemåt sen. Rensade i förrådet, så fint det blev, nu ska vi bara sälja lite grejer därifrån så blir det ännu bättre, sen ska ju golvet fixas oxå. Åkte till mina päron och firade pappa, åt god mat och tårta, har även hunnit med att sola och basta, Liam var med i bastun i en egen balja en snabbis, han ska ju vänja sig vid hur det är att vara äkta finne =)

Hörde en riktigt fin låt nyss på finska tvn, har aldrig hört den förr och nu är jag helt fast!

Började må illa efter bastun, känns som jag ska spy, fyy, måste lägga mig i soffan men Liam har kanske bestämt annat, än så länge ligger han dock och tänker nästan somna här brevid mig, hoppas kan man ju alltid, även fast han gärna får vara vaken men just nu mår jag så dåligt så orkar knappt sitta!

Liams kusin

hihi, Johannes är så gullig, han har två sparbössor och så hade han råkat ta sönder ena lite, då tyckte han att Liam skulle få den så att han också blir lite rik! Snäll tanke, särskilt med tanke på att sparbössan är full med pengar som han faktiskt har sparat själv!

Födelsedagsfirande och besök på landet

Imorgon har vi fullt upp, först efter frukosten ska vi ut på landet och se hur Kenth bor, sen på eftermiddagen ska vi fira pappa som fyller år! Däremellan ska vi försöka hinna fixa med grejer här hemma, dom har dessutom lovat 15 grader så man kan ju passa på att börja med att fixa med saker ute!

Glad påsk

Passar på att önska alla glad påsk iom att jag aldrig skickar påskkort! Så glad påsk!

Idag gick vi en sväng till centrum, det är ju helt sjukt att det inte finns ramar i den storleken jag vill ha, skulle sen möta K i Solbo så jag tog bussen eftersom den precis skulle gå när vi var färdiga med ramjakten.. Det var såklart nåt fel på bussen, eller inte på själva bussen utan på den där saken som säger vilken hållplats som är den nästa, så innan vi ens var vid första hållplatsen hade den tanten i högtalaren sagt alla linjens hållplatser två ggr, dessutom verkar det som det inte gick att sänka volymen på saken, den verkligen skrek ut hållplatserna! Kom fram till Solbo och hämtade ut ett paket som jag helt har glömt att jag ska få..det var nån restorder eller liknande!

Sen var vi och åt hos Ks föräldrar, porterstek..jammi! Till efterrätt fick vi havrebollar som Johannes hade bakat....såå gott!

Hitade sen en ram på maxi, inte en som jag var ute efter men den fick duga nu!

Var en sväng förbi ena grannen och berättade vad som var felet på våran värmepanna, hon bjöd in oss, riktigt trevlig är hon, hennes son var oxå hemma, även han trevlig.. kul att grannarna här i området verkar vara bra! Har ju visserligen inte träffat alla ännu men enligt henne har grannarna här bra sammanhållning..

Nu ska jag ta det lungt innan vi ska sova, eehum, kanske man bara skulle sova istället?


Bra tips

Jag kan inte låta bli att titta på det här "rent hus", man får massa bra städtips, synd bara att man ändå alltid köper massa produkter från affärn istället för att använda det dom säger, typ ättika och salt!

Usch vilket tråkigt väder det är idag, jag som tänkte gå och posta några brev samt köpa en ram på maxi, men tänker inte gå ända dit i det här vädret..nee, får ta en snabb sväng bara till brevlådan! Skulle såklart kunna ta bussen eller åka med K senare ikväll men nee, vi ska ju ha fixarhelg iom att det är långledigt nu så då tänkte jag ta tag i saker direkt idag!

Efterkontroll

Hade efterkontroll hos BM idag, knasig tant det där..hon frågade om hon skulle ta graviditetstest, hej hallå, jag fick barn för sex veckor sen, tror inte jag vill skaffa barn just nu igen, visserligen så vill jag inte äta preventivmedel nu, vilket iofs inte behövs heller iom att jag helammar och det tydligen räcker som prevmedel. Hon kollade och allt var i sin ordning, alltså är det bara att börja träna, basta, ha sex och leva som vanligt igen =) jippii!
Det är konstigt hur olika alla säger förresten, hon sa att stygnen som jag fick bara behövde sitta i en vecka, sen gör dom ingen mer nytta, på sjukan sa dom att dom ramlar av sig själv efter 2-4 veckor.. alltså varför har dom inte läst samma böcker??

Efter det åkte vi till M och åt lunch och fikade, mycket trevligt och gott var det oxå..tack!

Jag fattar förresten inte varför folk börjar prata massa med en bara för att man har barnvagn med sig, helt plötsligt är alla ens kompisar och tror att man är riktigt intresserad av att lyssna på dom, jag kanske åker buss och vill vara ifred, har nån tänkt på det nån gång??

BVC och sooool

Idag har vi varit ute i fem timmar, Liam sov nästan hela tiden, han vaknade såklart när vi skulle till BVC och sen för att äta men annars har han sovit, jag passade på att pyssla lite ute, fikade såklart oxå samt fixade pappas present när vi gick förbi centrum.

Liam har vuxit 240 g, han väger hela 4610 g och hade blivit jättelång..56 cm, så nu är det bara 62 kläder som gäller, dom mindre är så trånga redan..tiden går ju sjukt fort, snart går han redan och sen dröjer det inte innan han tar hem flickvänner..hihi!

I helgen ska vi fixa med förrådet, eller åtminstone ta ut allt som ska kastas, fick kortet till SRV sopstationen idag så nästa vecka ska mycket stora grejer kastas, blev av med lite kläder idag också, jag har ju världens separationsångest, men nu var det bara att kasta.. fast påsen står kvar i hallen än så länge, kanske jag skulle kila iväg med den så kan jag inte ångra mig sen! Haha, jag skämdes så mycket idag, jag provade ju kläderna innan jag kastade dom, så iaf, hade på mig typ världens kortaste kjol och så knackade det precis på dörren, tänkte inte mer på det, utan öppnade, då kom en granne och frågade hur det har gått med våran värmepanna.Där står jag med kortaste porrkjolen och hon var påklädd till max..hahaha!

Ingen desperate housewives idag...vad är detta?? Hockey kan ju inte vara viktigare än det där..hallåå..

Här ska sorteras

Nu är vårjackorna framme och vinterjackorna borta.
Tog även ner alla mina kläder som jag nu tänkte sortera, kan tänka mig att jag kommer kunna kasta minst hälften men inte gör det för det kan ju vara bra att ha.. nu har jag iofs bestämt att jag inte längre ska hålla på att spara massa saker bara för att..nu ska jag behöva eller jag menar använda sakerna, annars ska dom kastas eller lämnas bort till nån bättre behövande!

Liam har börjat göra massa roliga ljud, iooooaa låter det! Och han ler riktigt mycket nu, synd att det är så svårt att fotografera det bara, våran kamera har en liten lampa som tänds och så fort han ser den byter han min och slutar le!

Sovit massor

oj, idag sov vi riktigt mycket, missade det fina vädret nästan helt men det gör inget, man måste ju sova om man är trött!
Liam sov hela fyra timmar på raken inatt, sen 2,5 timmar två ggr, det är lite skönt nu om han skulle börja få någorlunda bra rytm med sovandet och ätandet på natten, ibland vaknar han ju med en timmes mellanrum och äter! Vi tog en promenad efter frullen och han somnade men vaknade nästan direkt och det var ju bara att mata honom ute..hihihi! Jag fattar dock inte varför folk i allmänhet ska ställa sig och stirra, jag menar, sitter jag själv och äter ett äpple så e det ingen jävel som bryr sig..

Hade egentligen tänkt sitta på uteplatsen efter lunch och sola lite men vi gick och la oss..IGEN... sov faktiskt två timmar och kunde nog sovit lite till, jag e helt slut och det börjar märkas nu, tror jag haft nån sorts extra energi hittills men det börjar ta slut nu! Hoppas solen och det fina vädret för med sig mer energi..jag solade iofs i solariet nyss, måste ju grunda inför sommaren!

Ska snart upp på vinden och lämna alla vinterjackor och ta fram vår/sommarjackor och andra kläder, skulle gjort det redan förut men hann inte! Får nog kasta i en tvätt oxå, här har det kräkts på både en och två bodys idag!

aaahh, vad händer??

Vi satte upp en tavla i lugn o ro här hemma, helt plötsligt brakar det till och jag gick för att kolla vad katterna pysslade med (det är oftast dom som gör så det låter konstigt..hihi) Går till badrummet och det fullkomligt vräker ner gul vätska från värmepannan, börjar gorma, aaahhhhhh, o skriker att K ska komma och kolla fort, han kommer in och vi står tillsammans och skriker aahhh, sen springer vi fram o tibax som yra höns här hemma och vet inte vad vi ska göra eller vem vi ska ringa, det fortsätter vräka ner vätska och vi bara står där och tittar på, fattar inte alls vad vi ska göra.. K ringer sin pappa som säger att vi ska stänga av elen och låta vätskan rinna tills det tar slut, det börjar bli en ångbastu här hemma, även på övervåningen blir det fuktigt, vi öppnar alla fönster och dörren och jag skickar ut K för att gå o kolla med nån granne om dom vet vad man ska göra, samtidigt letar jag i manualen ifall man kan stänga av skiten! Nee, det finns några ventiler man ska stänga av, nr 23 på manualen, det är bara det att det finns 22 nr där..bra manual ju! Ingen hjälp av den iaf! Det kommer en granne in och kollar, han kan inte heller hjälpa till, sen när dörren står öppen går en annan granne förbi och frågar om det har brunnit hos oss eftersom hon antagligen såg ångorna och trodde det var rök, då berättade jag att värmepannan börjat läcka eller att nåt konstigt har hänt iaf! Då berättade hon att det är stora problem med dom där..hon har också haft det! ggrrhh... alltid nåt lixom..

Som tur är så har vi en Kenth i släkten, han är rörmokare och kom och kollade på den där och hittade felet, så imorn är den fixad, tur det..hade vi ringt nån jour så hade det ju garanterat gått på flera tusen.. Så tusen tack för hjälpen!

Började precis fundera på våra reaktioner när det hände.. vi kunde inget annat än att stressa varandra och springa runt i hemmet, hade det tex brunnit hade man ju lungt vetat vad man ska göra.. och gjort det oxå..men alltid lär man sig nåt nytt, tur vi var hemma när det hände förresten, kan ju bli riktigt hemska vattenskador om man tex är på semester i några veckor!

love love love


Sista munken

Sådär, gick till affären och köpte en sista munk, sen får det verkligen vara slut.. Nu ska jag börja ta tag i träningen oxå, från och med nästa vecka tror jag att jag får träna mage och sånt, lite hårdare träning än dessa promenader.. Ska även börja simma en dag i veckan, och så tänker jag testa nån sån där hip hop abs som tv-shop har gjort reklam för..det verkar iaf kul, sen hur det blir, det är en annan femma.. men det kan man köra hemma så jag slipper ta mig till nåt gym bara för ett pass! Vill även börja med afrikansk dans och pilates, dansen måste jag göra nån annanstans men pilatesen kan jag köra hemma, nu känner jag redan när jag skriver att jag har för höga mål, det blir ju fem pass i veckan minst med alla dessa saker, utöver dom dagliga promisarna, kommer inte orka med..! Dessutom har jag lovat gå på box med Maria..ojoj, lite mkt planer nu!

Undra förresten om jag har tappat ett av stygnen för tidigt, känns som det är ett öppet sår, måste ringa o boka tid till BM imorn så får hon kolla!

Snart ska vi till mami och äta...

Efterlysning: solen, vart tog du vägen?

jahapp, då vaknade man till ett gråmulet och trist väder återigen.. kanske solen kommer?? nee, inte idag som det ser ut nu..ska nog ta en promenad till mamma iaf, vi ska äta där idag så det blir ju en lagom sträcka.. Dessutom är det bra för Liam, han har inte sovit nåt sen vi vaknade och är bara supertrött och grinig, han är nog redan så van vid att vi alltid går ut efter frukost och nu när vi inte gjorde det så blev det en konstig rutin helt plötsligt!

Har iaf hunnit rengöra akvariet, sen ska vi pyssla med lite andra grejer oxå.

Jag vill och behöver MALM-byrån från IKEA, helst igår hade jag velat ha den, eller för en månad sen egentligen.. är ju inte färdig med klädkammaren ännu, ska köpa lite fler skenor till väggen och några hyllplan, sen tror jag det är så gott som klart där.

Grillat och myst i solen

Vikken underbar dag det har varit, vi sov till tio, sen åt vi frulle, gick och mötte mamma, vi satte oss ute på framsidan och solade några timmar, Liam sov hur bra som helst där.. inte i solen dock! Sen åkte vi och köpte grejer för vi tänkte grilla på kvällen, marinerade köttet och sov lite med Liam, nu har vi precis grillat färdigt och ska äta det till Robinson..och Liam, han bara sover och sover, frisk luft gör gott med andra ord!

Grannarna försöker pracka på oss en kattunge.. gissa vem som är supersugen?? Ska dit och kolla nån dag, det kan ju verkligen inte skada.. dom e bara två veckor nu..ujujuj..så söta dom måste vara! Deras ena katt sprang runt på våran tomt nyss när vi va ute o grillade, så söt, superbusig, jag höll på att kratta och den försökte attackera krattan..hihihi!

Så underbar


Kärringar..

..finns det gott om.. Vi gick till affären nyss, det står två kärringar och pratar med varandra på gångvägen, mitt i såklart, hon som står mest i vägen tittar åt vårt håll och vi trodde såklart att hon sen flyttar på sig..nehepp, det gjorde hon inte, vände bort blicken och fortsatte stå mitt i vägen...jag fattar inte hur folk kan vara så egoistiska.. nu fick vi alltså passera dom med barnvagn och grejer på bilvägen..va faaaan?? Jag som trodde att solen gjorde så ALLA människor blev glada, men nej, inte dessa två iaf! Riktiga bitterf-ttor... fyyy på er!

Jag ska från och med nästa vecka sluta äta massa gott, kom just på att det är max 3 månader kvar till bikinisäsongen och jag har varit en riktig sucker för socker.. alltså inte socker i sig men allt sött, vaniljmunkar och butterkaka, nu sitter jag och vräker i mig chips och dip, kommer säkert hämta choklad snart också..

Sol sol sol

underbart väder idag, gick en och en halvtimmes promenad, sen matade jag Liam och han skulle sova med K, då passade jag på att vara på framsidan och pyssla, jag hade rätt gröna fingrar ändå..måste ha sett rätt roligt ut dock, hade på mig svart kjol och linne, sen ljusblå foppatofflor samt gröna trädgårdshandskar..hahaha, kjol och trädgård går nog inte ihop riktigt...hade även finaste gucci solglasögonen..inget passade ihop med nåt typ! Lyckades iaf fixa klart hela framsidan, gick iofs in typ tre ggr för att få Liam att sova, men han vägrade ju, eller nee, han sov en halvtimme och sen vaknade han och nu vill han inte sova mer.. roligt att han börjat vara mer vaken nu!

K håller på att bli sjuk, typiskt nu när vi bestämde oss för en fixardag imorn, jaja, får ta det vi orkar och sen fortsätta en annan dag, det var inga stora planer eller nåt som bara MÅSTE göras akut!

Nu ska jag ringa mamma (som har riktigt gröna fingrar) och fråga om hon vill hjälpa mig med att fixa en kompost till tomten imorn!

Städat och fixat

Medan Liam låg och sov passade jag på att sola och städa, hann precis med dammsugningen innan han vaknade och var hungrig! Han är fortfarande väldigt trött så det blir duscha och äta, sen sova..

Vill göra så mkt här hemma, nu i helgen tar vi nog en liten fixardag, har massa småsaker som ska göras!

Rivstart

Istället för kängurubensin blev det rivstart när vi övningskörde..hihi, riktigt svårt att hitta det där perfekta läget så man slipper båda! jaja, det kommer, övning ger ju färdighet! Vi har redan kört tre ggr nu och sist vi började körde vi nog sammanlagt tre ggr.. under typ 2 år..fyy, vad dåligt, kunde redan haft körkort vid det här laget!

Vi gick en promenad imorse, skulle gå förbi ett gäng barn som hade varit på simskola tror jag, då ser jag lite längre ifrån att tre av killarna i den klassen står och kastar stenar mot nån barack, då jag närmar mig slutar dom och då frågade jag en av pojkarna(dom var kanske 8-10 år gamla) ifall det är lungt att jag går förbi utan att få stenar på mig, eller om han tänker fortsätta kasta, då blev han väl så paff av att nån säger till så han svarade ja, alltså att han tänker fortsätta kasta, sen ändrade han sig och sa nej..iaf, frågade honom var hans fröken var, då pekar han på en kvinna som står ungefär 20 m bort och har hela tiden tittat på dom men inte sagt nåt, börjar gå mot hennes håll och då kommer hon och säger "bra att du sa till, kanske bättre att en utomstående gör det, mig lyssnar dom inte på"..hallåå..auktoritet! Man får ju se till så dom lyssnar på en.. hade det varit min klass eller mina barn hade jag iaf inte accepterat att dom kastar stora stenar.. Tror inte på fullaste allvar att hon ens hade sagt till dom, iom att jag såg dom ungefär 200 m innan jag passerade dom och jag såg aldrig att hon ens tänkte gå mot deras håll så var det nog bara skitsnack! Hon försökte väl bara rädda sitt skinn..

Har fikat ute idag igen, och det var riktigt varmt, så fort det slutar blåsa tänker jag sitta med bara linne på mig.. oj, byxor oxå då!

Tvättmaskinen

Ojoj, satte på en tvätt redan innan åtta, och nu höll den på för fullt, helt plötsligt lät det som ett brak eller vad man nu ska kalla det för..gick och kollade vad som hände, då har tvättmaskinen flyttat på sig..undra om det var för hård belastning på den...??

Vart tog solen vägen, dom lovade ju att det skulle va schysst väder fram till påsken!

Vi ska snart ut på en promenad, Liam sover mkt bättre när han får vara ute, igår sov han endast 1 timme mellan 9-15..

Ledsen

Ja usch, jag blev så ledsen när vi såg på filmen, den var ju sorglig, borde ha haft en varningstext eller nåt! Filmen var iofs bra och har ju en tröstande K här så det är lungt nu..hihihi!

Vi har massa projekt på G här hemma, eller det är väl egentligen inget som verkligen MÅSTE göras, vi har ju inga fuktskador eller sånt men lite småpyssel vi tänkt fixa med här under våren/sommaren! Tänkte bygga en inglasad uteplats på våran altan, fast det kanske vi gör först nästa år men vi behöver köpa trädgårdsmöbler för här ska grillas hela sommaren, synd bara att alla större möbelgrupper kostar så mkt, vi har iaf bord och stolar till framsidan och balkongen där uppe, sen behövs oxå minst två solstolar! Ska bli spännande att se vad vi har för växter här ute, kanske får ta och plantera nåt mer, men känns inte som det är det första vi ska lägga pengar på!

Vill ju egentligen byta luckor i köket oxå, men det är ju bara sånt estetiskt och dom funkar ju för det dom ska så det får bli ett senare projekt. I badrummet har vi tänkt sätta såna glasblock eller vad det nu kallas för, framför den fula stora luftvärmepumpen, det är oxå bara estetiskt och får vänta.. hihi, allt får vänta!

Nu ska jag kolla lite på IKEAs hemsida om jag hittar nåt kul, sen ska det sovas här så man orkar med morgondagen, har absolut inget inplanerat, så skönt! Tror iaf att det blir en lååååååångpromenad och övningskörning!

Wow..

..hörde just på nyheterna att det kommer vara fint väder fram till söndagen..jee jee, man blir så glad av sol! Snart kan man sluta fuska i solariet oxå!

Satt ute och fikade idag, grannarna mittemot hade nån rensning i förrådet, hur får dom plats med så mkt grejer, jag fattar inte.. tror inte dom fick tibax allt sen igen! Snart kommer rent hus igen, rätt kul att se hur mkt saker folk faktiskt samlar på sig, jag har oxå svårt för att kasta saker men sådär som det tex var förra veckan, så mkt har jag inte, hon tanten som var med kastade 10 ton skräp.. eller för henne var det väl inte skräp utan viktiga saker som är bra att ha!

Åkte en sväng till Ms jobb idag och kollade tapeter till trappan, eller dom ska ju såklart sitta på väggen, jösses vad många olika det fanns att välja mellan, man blir helt snurrig i huvet av alla! Sen fick vi erbjudan av våran granne som oxå råkar vara Ms chef att ta en kattunge av dom..eehhum, jag vill ju såklart men jag tror det blir lite mycket, men det skadar ju inte att gå och titta..hihiih! Fast jag vet att tittar vi så vill jag verkligen ha..

Lste precis att det inte höll mellan Den rätte för Rosing och henne.. oj, blev man förvånad?? hahahaha, det var nog ingen som på allvar kunde tro att det skulle hålla heller!

Åkte och övningskörde idag igen, Liam var hos Ks päron och sov hela tiden.. det gick bättre idag än igår, fick iofs kängurubensin, men bara en gång... dessutom kändes det mycket säkrare! Sen på parkeringen där vi var så var det några skumma saker som hände..hahaha.. två bilar stannade och från ena bilen kom det ut en ung kvinna och satte sig i den andra bilen där det satt en äldre man, sen så var hon i hans bil kanske 20 minuter, sen åkte hon iväg och han oxå, ett tag efter..ingen kan gissa vad som hände i den bilen..

Nu är det kolla film som gäller!

Hääääärligt väder

Igår satt vi ute och fikade igen, denna gång tog vi in stolarna och bordet, det gjorde vi inte sist och då började det snöa som fasen direkt dan efter.. Och nu när vi då tog in dom så fortsätter det härliga vädret, så idag ska det fikas ute igen..det är livet alltså! Egen tomt där man kan lalla bäst man vill!

Nu ska vi iväg till södertälje och köpa någon spegel till bilen som underlättar för K när vi övningskör, kanske åker vi och kör idag igen..

Sen ska jag gå till tumba c och kolla om jag hittar en present till pappa som fyller år nästa vecka! Vet ju vad jag är ute efter men vet inte exakt vad det heter så det blir ju knasigt att fråga efter det..jaja, jag får förklara helt enkelt!

Inatt har vi sovit riktigt gott..! Så nu finns det energi till allt möjligt, kanske man skulle låta Liam sova ute i vagnen så kan man sopa lite på framsidan??


RSS 2.0