Vaasa

Vi åkte tisdag den 7/7 och kom till Vaasa dan efter, vi åkte ut till en ö där Ks faster bor, man skulle ta en färja dit, den färjan funkade då men dan efter blev d nåt problem, så vi fick sitta i bilen och vänta nästan en timme, katastrof om man skulle bli allvarligt sjuk där eller nåt, färjan e ända sättet att ta sig dit..

Vädret var inte det bästa nån av dagarna, så vi satt mest inne och åt, msssa massa massa, gick nog upp ett kilo på dom två dagarna där, tog en tripp till Vaasas centrum och torget, inget att hänga i julgranen direkt.. torget alltså!

Sen var vi och hälsade på Ks andra faster, hans farmor var ju med oss hela tiden ute på ön så henne hann vi oxå träffa!

Vi fick äta nåt som vi aldrig ätit förut oxå, hare..det var spännande, jag högg i grytan direkt och såg nåt jag tyckte var en champinjon, åt glatt på den tills jag märkte att det inte alls var en champinjon utan harens njure typ...urk! Jaja, den gick ju ner iaf o än har jag inte blivit sjuk så det e nog lungt..



Borta bra, hemma bäst..

Såå, äntligen hemma, eller vi kom ju redan i måndags men har haft typ 5 maskiner tvätt att tvätta samt feber så har inte hunnit blogga!

Resan gick jättebra, det blev sammanlagt 2083 km i bil men Liam klarade det galant.. jag skriver mer detaljerat snart, nu måste jag snyta mig... gaah!

Skruttväder

Alltså om vädret fortsätter vara som det är nu så tror jag minsann det får bli en sistaminuten sen i augusti.. Det åskar och regnar, ibland öser det ner, ibland lite mindre regn, men det regnar... Det är så typiskt semesterväder.. Tur att vi fick en fin vecka förra veckan åtminstone, eller veckan innan kanske det va?? Nu när jag rakade benen och peelade kroppen märkte jag att den färgen jag fick då tyvärr flagnar bort..trååååkigt!

När jag sen ska packa undrar jag oxå om jag bara skulle ta med mig regnkläder..?? Finland lär ju inte ha bättre väder än Sverige.. nåja, jag har ju tid på mig att kolla väder mm, än åker vi ju inte!

Nu får det bli en kopp kaffe i brist på sol =)

Orolig mamma

Man är ju så orolig som mamma..helt sjukt, men märker man nåt som man tror är konstigt eller så e man direkt där och undrar om man borde ta kontakt med läkare eller BVC?
Igår ringde jag sjukvårdsupplysningen och den automatiska svararen sa att jag hade plats 49 i kön och att dom försöker svara inom max en kvart, satt och väntade och väntade och väntade och väntade lite till.. efter 48 minuter svarade syster whatever hon nu hette, lam som få och svarade knappt på frågorna.. blir tokig på såna där, sen sa hon bara att det nog inte är nån fara och att vi skulle vänta till på måndag och gå till BVC... Suck alltså! Nu behövs det nog ändå inte med ett besök dit eftersom den svullnaden verkar ha lagt sig men varför finns det nån upplysning där man ändå inte får några som helst vettiga svar, jaja, tur att samtalet inte är svindyrt iaf, hade dom haft taxibilarnas taxa hade vi fått betala nån tusing säkert..hahah!

Kalas

Var på Js femårskalas idag, åt god tårta och fikade, vi hade även tur med vädret.

Grattis Johannes på din femårsdag lite i förskott nu då..

Mycket att göra

Har massa kvar att göra innan Finlandstrippen så det är tur att vi inte åker riktigt ännu då, och nu när det ska packas e det ju inte bara mina kläder och grejer som ska med, Liams saker hamnar oxå i min väska, så med andra ord har jag inte plats med massa skor..hahaha! nee, men vi ska ju mest vara på landet och hälsa på släktingar och sånt och då behövs inga högklackade skor, festskor och annat.

Imorn ska jag äntligen till frissan och klippa mig, sen ska jag förstora ett kort som ska med till farmorar och mormor, fastrar och mostrar.. det ska även tvättas, rensa akvariet och sen så skulle vi ju ta en picnic, jag, Maria och Katja, får se om det blir nåt eller vad vi gör, de har ju tyvärr lovat regn och det känns ju inte alltför lockande att sitta på en filt i det blöta gräset..jaja, vi kan ju alltid vara hos nån annars!

Jag är glad att jag för en gångs skull är ute i god tid med att börja planera vad som ska tas med o så, är en extrem listmänniska, tror jag redan har 5 listor..hihih! Men det är bra med listor så man inte glömmer bort nåt!

Inställt

Igår ställde vi in grillandet, synd men när jag vaknade på morgonen öste det ute och åskade riktigt ordentligt.
Får helt enkelt ta det en annan gång, dessutom kanske det är fler som kan komma eftersom alla borde vara hemma från sina semestrar då..

Var i stan med mami idag, växlade lite pengar, fikade på en uteservering och shoppade lite..

Nu väntar jag på att torktumlaren ska tumla frdigt så jag kan vika tvätt innan läggdags.

Vad e det för fel på mäns hörsel??

Jag undrar verkligen..?? Redan på BB kollade dom Liams hörsel, hon som gjorde det sa att han hör alldeles utmärkt men sen om han lyssnar är en annan femma... hahahah! Nu handlar iofs inlägget om Liams pappa..
Jag har fixat om lite i sovrummet, jag o K bytte plats i sängen och vi har Liams spjälsäng brevid mig.. det blev mer plats så..förut har vi haft två fåtöljer därinne så katterna har nånstans att sova, nu fick dom inte längre plats så jag flyttade ut en till gästrummet och den andra flyttade jag till solarierummet, redan för en vecka sen.. Detta sa jag då till K för en vecka sen och dessutom har jag nämnt fåtöljen vid ett annat tillfälle då en av katterna har bytt fåtölj att ligga på, han har svarat på allt men igår så hade han ingen aning om vart den fåtöljen tagit vägen..
K: Vart tog den andra fåtöljen vägen?
C: Men jag har ju flyttat på den för en vecka sen.
K: Det har inte jag märkt.
C: Hur kan du inte ha märkt det, du går ju förbi där varje dag(fåtöljen var brevid sängen på hans sida)
K: Men jag är trött när jag är i sovrummet, jag kan skylla på det.
C: Men tänk efter nu lite, vad har jag sagt, var e fåtöljen då?
K: I gästrummet
C: Nee, det får inte plats två st.
K:Men i din klädkammare.
C: Får inte plats där heller, den går ju inte ens att få in där utan att vrida och vända på den hur som helst.
K: Men du har ju såklart slängt den.
C: Tror du inte att du hade märkt det då, den e ju så stor.
K: Nee, men nu vet jag, den e på vinden.

Och vid det här laget märker jag ju att han verkligen inte har den blekaste aningen om var fåtöljen är..

C: Men på riktigt, du vet inte var den är eller?
K: Joo, men inte i mitt gym ju..
C: nej
K:men den är ju här i sovrummet
C: Vardå?? Den syns ju inte.
K: Nej, men det är ju mörkt, men den är här..
C: nee(och nu skrattar jag så jag nästan kissar på mig, för han har verkligen ingen aning)
K: Men den är ju i vardagsrummet..
C: eehh, va? Den får inte plats där heller.
K: Jo, men bakom soffan.

Och jag fortsätter skratta och han hittar på massa bra ursäkter för varför han inte vet var den är..
Till slut kommer han på det men jag hör på hans röst att han ändå gissade på det enda rummet som finns kvar..

K: I solarierummet ju, såklart.
C: Ja, exakt, men var där då?
K: Där brevid solariet.
C: menar du brevid den andra fåtöljen(där den alltså står)
K: nee, på andra sidan lixom..

hahahahahhaha...jag höll på att dö av skratt.. till slut drog jag med mig honom ner fast vi redan lagt oss och släckt alla lampor bara för att visa..ännu än gång fick jag en bekräftelse på att män hör bara det dom vill höra...

Mamma kommer få problem med tjejerna

När jag var i Skäris i onsdags och väntade på bussen kom det fram en kvinna och tittade på Liam, sen kunde hon inte slita blicken ifrån honom, hon sa att han var så himla gullig och när jag vände bort honom för att skydda från solen så gick hon efter bara för att titta på honom ännu mer, sen konstaterade hon att jag kommer få problem med tjejerna om några år..hihihi! Ja, vad ska man göra när man har en så söt bebis??

Busshistorierna fortsätter hagla in..

Det är ju så spännande att åka buss, det händer nästan alltid nåt roligt eller inte alltid roligt iofs, vissa ggr e det även lite irriterande men det roliga är att man aldrig vet vad som ska hända just denna dag eller på denna buss.
I onsdags skulle jag gå på bussen här hemifrån, på busshållplatsen står det en kvinna med en sulkyvagn(superlätt att fälla ihop och får plats även vid en själv om man sätter sig), från mitt motsatta håll kommer en tjej med vagn samtidigt som jag kommer, det är ju en oskriven regel att först på plats går först in såklart, men vem av oss kom först nu då?? Bussen kommer och det finns redan en barnvagn där, ajdå, men det borde ju funka bra ändå för kvinnan med sulkyn fäller såklart ihop den..eller?? Nee, det gör hon inte, utan sätter sig bara och tittar på när vi försöker tränga oss in i det trånga utrymmet, jag får ju plats men inte den andra tjejen, så hon börjar ta bort alla grejer som hon har i vagnen och under den, har samtidigt sin dotter i famnen och försöker även fälla ihop sin vagn, sen frågar hon mig ifall jag kan hålla hennes dotter medan hon fixar, klart jag gjorde det men sa sen högt att jag trodde det hade varit lättare att fälla ihop den där sulkyn, hon höll med men kvinnan bara satt där och tyckte inte hon behövde göra nåt..hur kommer det sig att man kan vara så ego och inte alls tänka sig för, trodde man försökte underlätta för alla parter men nej, så gör man INTE..?? Nu tog det lång tid innan bussen kunde åka iväg, hade hon bara fällt ihop sin lilla vagn hade det gått på nån sekund att åka iväg..gaaaah! Rätt kul att tjejen gav sin dotter till mig, tur hon inte va rädd för främmande människor iaf!

På väg hemåt var det nån som hade en leksak som lät som när en kossa råmar.. det var iaf vad jag trodde, men så var inte fallet, en man höll på och gjorde ljudet om och om igen, allt kan ju inte ha stått rätt till där..hahahah!


Its my birthday, im gonna party like..

..o så vidare.. Då var man ett år äldre, 27 redan..oj vad tiden går fort!
Fick trevliga presenter, ett wiispel så jag kan komma i form här hemma medan Liam sover, sen en spikmatta, pengar och trisslotter.. vann 75 kr, så jag ska hämta tre nya lotter och då ska jag banne mig komma till tv o skrapa fram massa pengar varje månad i flera år.. mm, det har jag bestämt!

Hade födelsedagsfika i tisdags och imorn har vi bjudit hit lite folk på grillkväll och dricka, hoppas det inte börjar regna som dom helt plötsligt hade lovat.. Jaja, i värsta fall får vi grilla och sen sitta inne, det funkar ju oxå!

På söndag ska vi fira Johannes som fyller 5 år.

Smakisar

Går bättre och bättre för varje dag men smakisarna, snart tänkte jag ge honom en hel portion gröt, han är så glupsk och bara slukar i sig maten, morot gillar han oxå nu, men testade potatis/palsternacka idag och det var ingen höjdare.. urk vad äckligt det verkade vara..hihihi! Jaja, man kan ju inte tycka om allt här i världen, iofs, jag äter inte heller palsternacka(vad e det anyway) så varför borde min son få det?

En bild säger mer än tusen ord

RSS 2.0