aaahh, vad händer??

Vi satte upp en tavla i lugn o ro här hemma, helt plötsligt brakar det till och jag gick för att kolla vad katterna pysslade med (det är oftast dom som gör så det låter konstigt..hihi) Går till badrummet och det fullkomligt vräker ner gul vätska från värmepannan, börjar gorma, aaahhhhhh, o skriker att K ska komma och kolla fort, han kommer in och vi står tillsammans och skriker aahhh, sen springer vi fram o tibax som yra höns här hemma och vet inte vad vi ska göra eller vem vi ska ringa, det fortsätter vräka ner vätska och vi bara står där och tittar på, fattar inte alls vad vi ska göra.. K ringer sin pappa som säger att vi ska stänga av elen och låta vätskan rinna tills det tar slut, det börjar bli en ångbastu här hemma, även på övervåningen blir det fuktigt, vi öppnar alla fönster och dörren och jag skickar ut K för att gå o kolla med nån granne om dom vet vad man ska göra, samtidigt letar jag i manualen ifall man kan stänga av skiten! Nee, det finns några ventiler man ska stänga av, nr 23 på manualen, det är bara det att det finns 22 nr där..bra manual ju! Ingen hjälp av den iaf! Det kommer en granne in och kollar, han kan inte heller hjälpa till, sen när dörren står öppen går en annan granne förbi och frågar om det har brunnit hos oss eftersom hon antagligen såg ångorna och trodde det var rök, då berättade jag att värmepannan börjat läcka eller att nåt konstigt har hänt iaf! Då berättade hon att det är stora problem med dom där..hon har också haft det! ggrrhh... alltid nåt lixom..

Som tur är så har vi en Kenth i släkten, han är rörmokare och kom och kollade på den där och hittade felet, så imorn är den fixad, tur det..hade vi ringt nån jour så hade det ju garanterat gått på flera tusen.. Så tusen tack för hjälpen!

Började precis fundera på våra reaktioner när det hände.. vi kunde inget annat än att stressa varandra och springa runt i hemmet, hade det tex brunnit hade man ju lungt vetat vad man ska göra.. och gjort det oxå..men alltid lär man sig nåt nytt, tur vi var hemma när det hände förresten, kan ju bli riktigt hemska vattenskador om man tex är på semester i några veckor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0